Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



miercuri, 26 aprilie 2017

Se convoacă Consiliul Local al Municipiului Reşiţa în şedinţa ordinară din data de 28 aprilie 2017


R O M Â N I A                                                                                                                                
JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN                                                                               
MUNICIPIUL REŞIŢA
P R I M A R                                       
DISPOZIŢIA Nr.  553
DIN 24 APRILIE 2017
privind convocarea Consiliului Local în şedinţă ordinară

                  Primarul Municipiului Reşiţa,
În temeiul art. 39 alin. 1, art. 68 alin. 1, art. 115 alin. 1 lit. a), alin. 2 şi alin. 6 ale Legii nr. 215/2001, privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,
D I S P U N E:

                Art.1. – Se convoacă Consiliul Local al Municipiului Reşiţa în şedinţa ordinară din data de 28 aprilie 2017, ora 12.00 la Sala de şedinţe a Primăriei Municipiului Reşiţa, parter, cu următoarea
ORDINE DE ZI:


Proiect de hotărâre privind încetarea de drept a mandatului de consilier local.
                                                                iniţiator: Primar – Popa Ioan
Proiect de hotărâre privind validarea mandatului de consilier local al doamnei POTOCEANU NADIA.
                                                                iniţiator: Primar – Popa Ioan
Proiect de hotărâre privind completarea cu doamna consilier local Potoceanu Nadia a componenței Consiliului Local al Municipiului Reșița, aprobată prin HCL nr.184/2016, cu modificările și completările ulterioare.
                                                                iniţiator: Primar – Popa Ioan
Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea art.1 pct.2 din H.C.L. nr. 190/2016 privind constituirea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local, modificată și completată.
                                                                iniţiator: Primar – Popa Ioan
Proiect de hotărâre privind aprobarea execuției Bugetului Local pentru trimestrul I 2017.
                                                                iniţiator: Primar – Popa Ioan
Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local al Municipiului Reșița pe anul 2017.
                                                                iniţiator: Primar – Popa Ioan
Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării organigramei și a statului de funcții al aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Reșița.
                                                                iniţiator: Primar – Popa Ioan
Proiect de hotărâre privind modificarea organigramei și a statului de funcții ale Serviciului Public ”Direcției Poliția Locală”.
 iniţiator: Primar – Popa Ioan
Proiect de hotărâre privind aprobarea numărului de burse și a cuantumului unei burse pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat aferentă anului școlar 2016-2017 de pe raza Municipiului Reșița.
 iniţiator: Primar – Popa Ioan
Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea HCL 69/2014 privind stabilirea unor măsuri necesare pentru buna gospodărire a Municipiului Reșița, cu modificările și completările ulterioare.
 iniţiator: Primar – Popa Ioan
Proiect de hotărâre privind completarea Capitolului VII al Anexei la HCL nr. 344/17.12.2013 pentru aprobarea Regulamentului privind utilizarea parcărilor aparținând domeniului public și privat al municipiului Reșița, cu modificările și completările ulterioare.
 iniţiator: Primar – Popa Ioan
Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Anexei la HCL nr.125/29.03.2016 privind aprobarea modelului de contract pentru închirierea spațiilor cu altă destinație decât cea de locuință aflate în proprietatea Municipiului Reșița.
                                                                iniţiator: Primar – Popa Ioan
Proiect de hotărâre cu privire la modificarea și completarea HCL nr.102/28.04.2015 privind modificarea și completarea punctului 9,  paragraful 2 la Caietul de sarcini din Anexa la HCL nr.102/2015 privind aprobarea externalizării serviciilor de pază la obiectivele Zona Industrială-Valea Țerovei și Grădina Zoologică ”Prof.Ion Crișan” și aprobarea caietului de sarcini pentru organizarea procedurii de achiziție publică.
                                                                 iniţiator: Primar – Popa Ioan
Proiect de hotărâre privind aprobarea bilanțului contabil și a contului de profit și pierdere ale S.C. ”TERMO SERV CET” S.R.L. pe anul 2016.
                                                                iniţiator: Primar – Popa Ioan
Proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul privat al Municipiului Reșița, în domeniul public al Municipiului Reșița a imobilului ”Hala Centrală Reșița” situat administrativ în Reșița, Piața Reșița Sud, str. Horea și darea în administrare, pe o perioadă de 10 ani, către SC Piețe Reșița SRL, societate ce desfășoară servicii de utilitate publică.
                                                                iniţiator: Primar – Popa Ioan
Proiect de hotărâre privind acordarea avizului Consiliului Local al municipiului Reșița pentru schimbarea denumirii Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat a județului Caraș-Severin în ”Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin”.
                                                                  iniţiator: Primar – Popa Ioan                      
Proiect de hotărâre privind aprobarea Bilanțului Contabil al Asociației Reșița Europeană de sub autoritatea Consiliului Local Reșița pentru anul 2016.
                                                 iniţiator: Viceprimar – Dacica Adrian Laurențiu

Raport de activitate al Primarului Municipiului Reșița pentru anul 2016.
Raport de activitate al Viceprimarului Municipiului Reșița DACICA ADRIAN LAURENȚIU pentru anul 2016.
Raport de activitate al Viceprimarului Municipiului Reșița PAUL VASILE OVIDIU pentru anul 2016.
Raport de activitate al domnului consilier local BOROBAR ION AURICĂ pentru anul 2016.
Raport de activitate al domnului consilier local BORZA ALEXANDRU pentru anul 2016.
Raport de activitate al doamnei consilier local CHIOSA MĂDĂLINA MIRUNA pentru anul 2016.
Raport de activitate al doamnei consilier local CHIVARI SILVIA MIRUNA pentru anul 2016.
Raport de activitate al domnului consilier local DINU GABRIEL pentru anul 2016.
Raport de activitate al domnului consilier local DURUȚ GABRIEL DUMITRU pentru anul 2016.
Raport de activitate al domnului consilier local FERARU MARIAN FLORIN pentru anul 2016.
Raport de activitate al domnului consilier local FLOREA DĂNUȚ pentru anul 2016.
Raport de activitate al domnului consilier local IONESCU FLORIN ȘTEFAN pentru anul 2016.
Raport de activitate al domnului consilier local LUPȘA VALENTIN CRISTIAN pentru anul 2016.
Raport de activitate al domnului consilier local MATICHESCU BOGDAN pentru anul 2016.
Raport de activitate al domnului consilier local MUTU VIOREL pentru anul 2016.
Raport de activitate al doamnei consilier local  PEIA LUCIA ELENA CARMEN pentru anul 2016.
 Raport de activitate al domnului consilier local PÎRVĂNESCU ION pentru anul 2016.
Raport de activitate al domnului consilier local POPESCU HADRIAN CONSTANTIN  pentru anul 2016.
Raport de activitate al domnului consilier local SABO MIREL pentru anul 2016.
Raport de activitate al domnului consilier local SINCULEȚ EMANUEL SILVIU pentru anul 2016.
Raport de activitate al doamnei consilier local  VOIN SIMONA pentru anul 2016.
Diverse.

Art. 2 – Dispoziţia se comunică:
Prefectului şi Instituţiei Prefectului Judeţul Caraş-Severin.
Mass-media.


    P R I M A R,                                                        A V I Z AT
    POPA Ioan                                                                      S E C R E T A R,
                                                                                                     BUCUR Lucian Cornel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu