Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



marți, 17 ianuarie 2017

EVALUAREA INSPECTORATULUI DE JANDARMI JUDEŢEAN CARAŞ-SEVERIN

             
Marţi, 17 ianuarie a.c, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a avut loc evaluarea activităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin pe anul 2016.
          La această activitate au participat prefectul judeţului, preşedintele consiliului judeţean, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice.
          Inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, domnul colonel Nicolae Sorin Axenti, a prezentat materialul de bilanţ şi realizările instituţiei în anul 2016.
          A fost analizată activitatea şi misiunile executate pe linia menţinerii şi asigurării ordinii publice, pe linia supravegherii şi protecţiei instituţionale, precum şi aportul inspectoratului la creşterea gradului de siguranţă publică.

Misiuni de Ordine Publică

          Potrivit bilanţului, în acest an jandarmii cărăşeni au fost angrenaţi în 5976 misiuni de ordine publică la care au participat 13582 jandarmi. În perioada de referinţă efectivele din cadrul structurilor de ordine publică au executat misiuni de intervenţie pentru un număr de 621 apeluri prin Serviciul Naţional Unic de Apeluri de Urgenţă 112.
          În anul 2016 au fost organizate şi executate 1621 misiuni de menţinere a ordinii publice prin patrule mixte, în sistem integrat poliţie – jandarmerie, pe raza a 5 localităţi urbane şi una rurală. De asemenea, în perioada analizată au mai fost organizate şi executate un număr de  1577 misiuni de menţinere a ordinii publice prin patrule de jandarmi.
          În perioada de referinţă Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, a asigurat un climat de normalitate civică şi siguranţă publică pe timpul alegerilor locale şi parlamentare, executând un număr de 399 de misiuni în care  au fost angrenaţi 1135 de jandarmi.
          O atenţie deosebită a fost acordată misiunii de menţinere a ordinii publice în zonele de învăţământ preuniversitar din municipiile Reşiţa şi Caransebeş şi localitatea Văliug, unde s-a acţionat cu precădere pentru protecţia elevilor şi a personalului didactic, ocazie cu care au fost desfăşurate şi activităţi preventiv-educative.
Jandarmii cărăşeni au executat misiuni de menţinere a ordinii publice pe traseele turistice şi în zona Staţiunii Crivaia şi temporar pe muntele Semenic, cu efective din cadrul Postului de Jandarmi Ordine Publică Crivaia, precum şi în staţiunea Băile Herculane cu efective din cadrul Postului de Jandarmi Staţiunea Băile Herculane.
          În urma executării misiunilor specifice de ordine publică, în anul 2016, au fost constatate independent 108 infracţiuni, cu 102 autori depistaţi, iar pe timpul misiunilor executate în sistem integrat au fost constatate 112 infracţiuni, cu 114 autori depistaţi. În această perioadă au fost aplicate şi 1156 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de 210750 lei, fiind depistat şi un urmărit naţional.


                   Supraveghere şi Protecţie Instituţională

          Segmentul acestui gen de misiuni s-a executat în această perioadă cu precădere prin dispozitive mobile în detrimentul celor statice. În acest sens când la obiectivele din responsabilitatea nu sunt activităţi cu publicul, efectivele de jandarmi au fost organizate în patrule de ordine şi intervenţie, fiind asigurate în acest timp ordinea publică şi siguranţa, cât şi securitatea obiectivelor.
                    
          Jandarmii cărăşeni şi-au propus pentru anul 2017 continuarea şi consolidarea cooperării şi colaborării cu celelalte instituţii responsabile cu aplicarea legii, creşterea eficienţei misiunilor de menţinere şi asigurare a ordinii publice, creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor.

           Doamna prefect Florenţa Albu, a adus mulţumiri jandarmilor pentru aportul adus la siguranţa şi liniştea cetăţenilor, pentru profesionalismul de care au dat dovadă în executarea misiunilor încredinţate, precum şi pentru buna cooperare cu celelalte structuri componente ale M.A.I.
          Domnul preşedinte Silviu Hurduzeu a ţinut să felicite întregul efectiv al  Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin,  pentru profesionalismul dovedit de-a lungul activităţilor întreprinse, precum şi pentru îndeplinirea obiectivelor propuse în anul 2016, asigurând şi pe viitor o totală deschidere din partea instituţiei pe care o reprezintă.
          La finalul activităţii, domnul colonel Nicolae Sorin Axenti, a felicitat personalul unităţii pentru rezultatele obţinute şi eforturile depuse în îndeplinirea misiunilor, în pofida tuturor greutăţilor inerente întâmpinate pe parcursul anului.

         


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu