Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



sâmbătă, 23 mai 2015

UVT are cei mai mulți “profi tari”. Profesorii Universității au fost distinși în cadrul Galei Profesorului Bologna

UVT este universitatea din țară cu cei mai mulți profesori distinși în cadrul ediției 2015 a Galei Profesorului Bologna, proiect derulat de către Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).

Proiectul celor de la ANOSR își propune să recunoască meritele profesorilor care s-au remarcat prin metodelor lor de predare/învățare adaptate la nevoile și interesele studentului din ziua de azi.

Cadrele didactice UVT premiate în acest an sunt: Babeţi Adriana, Bunget Ovidiu-Constantin, Clipa Cristian, Costea Iuliana, Glăvan Gabriela, Isvoran Adriana, Jebelean Petru, Macsinga Irina, Muntean Ana,
Mura Petru-Ovidiu, Roja Alexandru, Viașu Ioana.

De menționat este că printre premianți, alături de profesorii UVT, se află cadre didactice din universitățile membre ale Consorțiului Universitaria, din care face parte și Universitatea de Vest din Timișoara (Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Babeș Bolyai Cluj-Napoca, Univesitatea din București).

Studenții au ales acele cadre didactice care s-au adaptat la provocările implementării unui învățământ centrat pe student și care, prin relația pe care au construit-o cu studenții, au reușit să devină modele pentru generații întregi de tineri și să îi inspire în traseul lor profesional, așa cum spun reprezentanți ANOSR, organizatorii Galei.

“Nu ne-am afla la nivelul la care suntem fără a avea o resursă umană deosebită. Universitatea a crescut datorită oamenilor săi, a profesorilor, a studenților. Un profesor trebuie să inspire, să ghideze, să fie un exemplu pentru studenții săi. Acești tineri trebuie să găsească în noi mai mult decât furnizori de educație. Faptul că UVT are în acest an cei mai mulți profesori premiați este un semnal foarte bun că lucrurile sunt așa cum trebuie să fie”, spune Rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.


Distincția vine exclusiv din partea studenților – care sunt cei mai în măsură să analizeze și să judece prestația profesorilor la fiecare oră de curs, după cum au menționat organizatorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu