Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



marți, 14 aprilie 2015

Misiunile desfășurate de efectivele MAI în perioada Sărbătorilor Pascale

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar de poliție Monica Dajbog, a susținut marți, 14 aprilie 2015, la sediul MAI, o declarație de presă privind misiunile desfășurate de efectivele MAI în perioada Sărbătorilor Pascale.

Redăm, în continuare, declarația de presă a purtătorului de cuvânt:

” În urma analizării situației operative înregistrate în perioada 10-13 aprilie a.c. - corespunzătoare Sărbătorilor Pascale, a rezultat că la nivel național nu au fost raportate incidente majore de natură să afecteze liniștea și ordinea publică.
Așa cum știți, pentru ca românii să se poată bucura în siguranță de această importantă sărbătoare, începând de vineri, din dispoziția viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au fost suplimentate, ajungând la o medie zilnică de peste 36.000 de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și angajați de la alte structuri operative.
Echipajele de poliție și jandarmerie au desfășurat zilnic, în medie, aproximativ 5.000 de misiuni de menținere și asigurare a ordinii publice, intervenind pentru aplanarea a 1.086 de stări conflictuale.
În Noaptea de Înviere, au fost asigurate măsurile de ordine publică la peste 15.000 de slujbe religioase, Ministerul Afacerilor Interne având în teren 5.000 de jandarmi, 22.000 de poliţişti şi 1.200 de pompieri.
În ultimele 4 zile au fost identificați 360 de autori ai unor infracțiuni, dintre care 55 au fost reținuți, iar 36 arestați preventiv. Forțele de poliție și jandarmerie au aplicat aproape 26.000 de sancțiuni contravenționale, dintre care peste 18.500 la regimul circulației rutiere.
Valoarea totală a amenzilor aplicate a depășit 7 milioane de lei.
Au fost constatate 1.566 de infracțiuni, dintre care 300 în flagrant.
Dintre contravențiile aplicate pe linie de poliție rutieră, 173 au fost pentru consum de alcool la volan. De vineri și până luni au fost reținute 1.291 de permise de conducere și au fost retrase 340 de certificate de înmatriculare.
În perioada analizată au fost înregistrate zilnic, în medie, 25 de accidente de circulație. Au fost aplicate aproximativ 6.300 de amenzi rutiere pentru depășirea vitezei de deplasare pe drumurile publice, în condițiile în care Poliția a avut în trafic, în fiecare zi, peste 400 de radare.
Cele mai ridicate valori de trafic au fost înregistrate ieri pe DN1, între Bușteni și Predeal, la intrarea pe Autostrada Pitești-București, pe DN 7, în județul Argeș și pe DN6, în județul Giurgiu.
Ca în fiecare an, în perioada Sărbătorilor de Paști, a fost înregistrată o creștere a numărului de persoane și vehicule care au tranzitat punctele de trecere a frontierei.
Începând de vineri și până luni, peste 422.000 de persoane au traversat principalele puncte de trecere a frontierei, dublu față de un weekend normal.
Pentru scurtarea timpului necesar formalităților de tranzitare a graniței, polițiștii de frontieră au acționat cu efective suplimentare, această măsură urmând să fie menținută și în zilele următoare, când mulți români care lucrează în străinătate vor pleca din țară.
Polițiștii de frontieră au depistat 102 persoane care încercau să tranziteze ilegal frontiera, 86 pe ieșirea din țară.
Exemplificativ este cazul înregistrat la punctul de trecere a frontierei de la Nădlac, unde 73 de cetățeni sirieni și unul irakian au încercat să iasă din țară ascunși într-un TIR condus de un cetățean turc.
După procedurile de identificare, cetățenii străini au fost transportați și cazați în Centrul de cazare a străinilor luați în custodie publică Otopeni, în vederea întocmirii documentelor pentru returnarea acestora în țara de origine.
În domeniul situațiilor de urgență, în ultimele 4 zile, inspectoratele pentru situații de urgență au intervenit la 4.682 de cazuri, dintre care, peste 3.600 de situații de acordare a asistenței medicale de urgență.
În această perioadă, pompierii au intervenit pentru stingerea a 626 de incendii, majoritatea – peste 360 – reprezentând incendii de vegetație.

În aceste zile au fost la datorie și jandarmii montani, șapte persoane fiind salvate de către aceștia din situații critice.
Piloții Inspectoratului General de Aviație al MAI au efectuat 42 de misiuni aeromedicale pentru transport de urgență, la unități medicale specializate, a unor pacienți aflați în stare gravă. Cele mai multe misiuni au fost desfășurate prin punctele aero-medicale Târgu-Mureș și București.
Precizăm că toate misiunile desfășurate în această perioadă de sărbători au fost coordonate de Centrul Național de Conducere Integrată al Ministerului Afacerilor Interne, condus în mod direct de către vicepremierul Gabriel Oprea.
Permiteți-mi ca în încheiere să transmit mulțumiri din partea viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel Oprea, pentru toți angajații Ministerului Afacerilor Interne care au fost la datorie în aceste zile și au asigurat un climat de siguranță și securitate pentru români.”








                               DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE                             

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu