Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



vineri, 20 octombrie 2023

S-a dat startul la frontieră ! O nouă sesiune de admitere ! Pregătim la Oradea 240 viitori poliţişti de frontieră !

În perioada 18 octombrie-05 noiembrie 2023, la nivelul structurilor Poliţiei de Frontieră Române se depun cererile de înscriere pentru ocuparea celor 240 de locuri scoase la concurs în cadrul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu" Oradea. Acestea se pot depune, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unităţii de recrutare, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

Candidaţii vor susţine proba de evaluare a performanţei fizice şi proba de verificare a cunoştinţelor, fiecare având caracter eliminatoriu, şi se vor desfăşura conform graficului următor:

Traseul practic-aplicativ, în perioada 7-13 decembrie 2023, la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" dar şi la centrele zonale prevăzute în anunţul de concurs.

Verificarea cunoştinţelor, în data de 16 decembrie 2023, la sediul Ş.P.A.P.F. "Avram Iancu" Oradea (Oradea, Calea Aradului, nr. 2).

Premergător celor două probe de concurs candidaţii vor susţine evaluarea psihologică, activitate ce se va realiza de către specialiştii din cadrul Centrului de Psihosociologie al Ministerului Afacerilor Interne, până la data de 24 noiembrie 2023.

După parcurgerea celor două probe de concurs, candidaţii declaraţi admişi vor susţine examinarea medicală în perioada 20 decembrie 2023-25 ianuarie 2024, conform prevederilor Ordinului MAI nr. 105 /2020.

Listă provizorie cu rezultatele obţinute de candidaţi la probele de concurs este adusă la cunoştinţa candidaţilor prin postarea pe site-ul oficial al unităţii de învăţământ (www.avramiancu.ro) la data de 17 decembrie, până la ora 10.00.

Contestaţiile la proba de verificare a cunoştinţelor se transmit online la adresa de e-mail a unităţii de învăţământ (admitere.spapf@igpf.ro) în termen de 24 de ore de la postarea listei provizorii cu rezultatele obţinute de candidaţi la probele de concurs şi se soluţionează la sediul acesteia, în termen de 48 de ore de la expirarea termenului de depunere. Detaliile de natură organizatorică vor fi postate în timp util.

Candidaţii pot contesta numai rezultatul obţinut la propria lucrare sau locul ocupat pe lista celor declaraţi neadmişi, contrar rezultatelor obţinute în urma susţinerii probelor de concurs.

Rezultatele finale ale admiterii în această sesiune vor fi afişate la sediul instituţiei de învăţământ şi vor fi publicate pe site-ul oficial al acesteia (www.avramiancu.ro) până la data de 02 februarie 2024.

Recomandăm verificarea permanentă şi atentă a păgânilor de internet ale Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (www.politiadefrontiera.ro), secţiunea Despre Noi/ Instituţii de învăţământ cât şi a Şcolii de Pregătire a Agenţilor de Poliţie de Frontieră "Avram Iancu" - Oradea (www.avramiancu.ro).

De asemenea, informaţii complete se regăsesc pe site-ul instituţiei, unde a fost postat un anunţ pentru această sesiune de admitere: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/i--35103.html

La finalul perioadei de şcolarizare în cadrul instituţiei de învăţământ absolvenţii vor primi gradul profesional de agent de poliţie şi vor activa în cadrul Ministerului Afacerilor Interne - Poliţia de Frontieră Română, repartizarea acestora realizându-se în ordinea strict descrescătoare a mediilor de absolvire şi în raport de nevoile instituţiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu