Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



duminică, 1 octombrie 2023

IPC Days România la Universitatea Politehnica Timişoara

Specialişti din 18 ţări s-au întâlnit la Timişoara, la unul dintre cele mai importante evenimente din industria de electronice din România, facilitat de compania Flex. Conferinţa IPC Days România a avut loc în perioada 27-28 septembrie 2023 în cadrul Universităţii Politehnica Timişoara.

Evenimentul a oferit o oportunitate unică în România tuturor inginerilor, studenţilor şi pasionaţilor de electronică şi industrie care au luat cunoştinţă despre cele mai recente progrese în domeniul dezvoltării şi producţiei de electronice şi au participat la o serie de discuţii tematice cu o comunitate de profesionişti dedicaţi construirii de electronice mai bune.

IPC este o asociaţie globală care sprijină companiile ce activează în industria electronică, să construiască produse fiabile şi de înaltă calitate prin standarde dovedite, certificări, educaţie şi formare, leadership, soluţii inovatoare şi bune practici din industrie.

În cele două zile în care Universitatea Politehnica şi-a deschis porţile unei comunităţi diverse de specialişti şi lideri, dar şi profesori, cercetători şi studenţi, s-au abordat subiecte de interes pentru comunitatea tehnică, precum fiabilitatea electronică, segmentul automotive şi medical, comunicaţii, 5G, educaţie şi formare tehnologică, atrăgând peste 300 de participanţi înregistraţi.

Agenda evenimentului a fost completată de o vizită în cadrul laboratorului SMT organizat de către compania Flex, la Universitatea Politehnica, unde participanţii au putut vedea cum funcţionează în mod eficient o linie SMT în cadrul proceselor de producţie industrială.

Suntem onorați să găzduim o conferință de acest calibru în Universitatea Politehnica, în anul în care Timișoara este Capitala Europeană a Culturii. Universitatea noastră se remarcă prin contribuția sa semnificativă la dezvoltarea microelectronicii și se poate mândri cu dezvoltarea primei specializări în calculatoare și a celei de-a doua specializări în electronică din România. Prin urmare, participarea noastră la evenimentul IPC Days România este nu numai un privilegiu, ci și o confirmare a poziției noastre de lider în domeniu”. (Florin Drăgan, Rectorul Universității Politehnica Timișoara)

Investiţiile în oameni, prin parteneriatele derulate între industrie, organisme reprezentative şi instituţii de învăţământ, precum Universitatea Politehnica Timişoara, sunt esenţiale pentru a promova investiţiile în cercetare şi dezvoltare, oferind un model de creştere regională.  

IPC are o relaţie de lungă durată cu Flex, o companie internaţională cu o prezenţă semnificativă în Timişoara, datorită facilităţii industriale de producţie, a centrului de cercetare şi dezvoltare (R&D), respectiv a centrului de servicii globale. Ambii parteneri au recunoscut faptul că viitoarea creştere în România şi în regiunea extinsă nu va depinde de modelul economic care i-a adus acolo, sau de o variantă a acestuia, ci de ideile şi inovaţiile dezvoltate în regiune de o forţă de muncă specializată şi pregătită pentru provocările viitorului.

,,Ne bucurăm că am putut aduce comunităţii din Timişora un eveniment de asemenea calibru care a oferit oportunitatea tuturor celor interesaţi să afle despre cele mai  recente tendinţe, nevoi, standarde şi soluţii pentru liniile de producţie şi dezvoltarea de produse, dar şi opţiuni de educaţie şi învăţare permanentă”. (Alexander Klein, Manager General al companiei Flex)

,,Evenimentul The IPC Day powered by Flex reprezintă o iniţiativă semnificativă şi demonstrează o mare sinergie între valorile companiei Flex – învăţarea pe tot parcursul vieţii şi una dintre valorile de bază ale IPC – colaborarea pentru a construi comunitatea. Este clar că participanţii au avut mult de câştigat din schimbul de cunoştinţe şi interacţiunile avute. Una dintre numeroasele teme importante care au rezonat în conţinutul prezentat în ambele zile a fost importanţa rolului standardelor şi a educaţiei pentru a ajuta producătorii de electronice să obţină o calitate şi fiabilitate superioară”. (Sanjay Huprikar, Preşedinte Europa, UK şi Asia de Sud, IPC International)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu