Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



duminică, 28 noiembrie 2021

Universitatea Politehnica Timișoara a câștigat aurul la secțiunea Comunicare în domeniul public în cadrul prestigioasei Gale „Romanian PR Award”

Universitatea Politehnica Timișoara scrie istorie în industria comunicării din România. Joi, 25 noiembrie 2021, în cadrul Galei „Romanian PR Award”, Universitatea Politehnica Timișoara a câștigat premiul

I - Golden Award for Excellence - la secțiunea Comunicare în domeniul public, cu proiectul „Centenarul UPT”. Este pentru prima dată când o universitate din România câștigă un premiu la această prestigioasă Gală, o reușită remarcabilă ținând cont de forța agențiilor și a companiilor alături de care a concurat proiectul implementat de echipa Departamentului de Comunicare și Imagine a UPT.

„O campanie uimitoare, făcută de-a lungul unui an, de pandemie, în care au acoperit extraodinar de multe zone”, a explicat Ioana MĂNOIU, Managing Partner, GMP PR, în prezentarea proiectului câștigător. Candidatura depusă a cuprins prezentarea celor mai importante momente din seria celor cuprinse în campania aniversară: Politehnica Timișoara 100% performanță (11 noiembrie 2019), 2020 – Anul Politehnicii în Timișoara (18 februarie 2020), Lansarea emisiunii filatelice dedicată Centenarului Universității Politehnica Timișoara (18 februarie 2020), Festivitatea de absolvire 2020 (20 septembrie 2020), Centenarul UPT  și Concertul trupei RockIng (11 noiembrie 2020), lansarea de către BNR a unei monede din argint dedicate Centenarului Politehnicii timișorene, precum și alte realizări notabile ce au vizat întărirea brandului UPT.

„Reușita seriei de proiecte aferente Centenarului UPT reprezintă o dovadă a forței comunității noastre. Am pornit la drum cu dorința de a arăta orașului și regiunii cine este Universitatea Politehnica Timișoara la 100 de ani de la înființare, cu preocuparea de a reaminti rolul pe care l-a avut de-a lungul anilor în dezvoltarea economică și socială a orașului și cu convingerea că trasăm direcțiile de colaborare pentru următorii ani”, a precizat conf.univ.dr.ing. Florin DRĂGAN, rectorul UPT.

Aflată la cea de-a 19-a ediție, „Romanian PR Award” este cea mai importantă competiție națională de recunoaștere a excelenței în domeniul comunicării din România. Organizatorul Galei PR Award este Forum for International Communications, o organizație non-guvernamentală care cultivă în mediul comunicatorilor profesioniști standarde etice și de performanță ale profesiei de relații publice.

„Excelența în comunicare este premiată cu o lucrare-trofeu a sculptorului Peter Jecza și ne bucurăm că aducem acasă, la Timișoara, Geneza binecunoscutului sculptor”, a menționat prof.univ.dr.ing. Sorin MUȘUROI, prorector UPT responsabil cu Imaginea, comunicarea și mediul socio-economic.

În data de 4 noiembrie, la anunțarea finaliștilor pentru ediția a XIX-a a Galei „Romanian PR Award”, Universitatea Politehnica Timișoara s-a bucurat să fie prima instituție de învățământ superior cu două nominalizări în finală: proiectul câștigător - „Centenarul UPT”, la secțiunea Comunicare în domeniul public, și Spotlight Heritage Timișoara, la secțiunea Cultură, artă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu