Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



luni, 25 ianuarie 2021

Locuri de muncă prin reţeaua EURES

 
Tara Regiune Localitate Firma Ocupatie Nr posturi Descriere loc munca Cerinte loc munca Limbi straine Salariu Alte beneficii Durata contract Termen valabilitate oferta Metoda

Germania Landul Saxonia Inferioara Munster Agentia Federala de Munca - Serviciile de Plasare Internationala ZAV Renania de Nord - Westfalia, ca reprezentant al angajatorului german Sofer de camion 4 Permis auto categoria CE si certificat cod 95. Constituie avantaj cunostintele de limba germana nivel A2. Salariul oferit este de 2900 euro brut/luna. Poate fi finantat cursul de invatare a limbii germane. Contractul de munca este permanent. 31.05.2021 Se transmite CV- ul, completat la calculator in limba engleza sau germana (daca este cazul), la adresa de e-mail ZAV-IPS-Nordrhein-Westfalen@arbeitsagentur.de si doar pentru monitorizare (fara raspuns) la buc_eures@buc.anofm.ro, cu specificarea codului "NRW-434-SPED".

Germania Landul Brandenburg Berlin - Spandau Agentia Federala de Munca - Serviciile de Plasare Internationala ZAV Berlin - Brandenburg, ca reprezentant al angajatorului german, o companie specializata in industria prelucrarii metalelor Operator masina de indoit (f/b) 1 Activitatea presupune:- fabricarea de piese initiale si indoite pentru masini speciale;- programarea presei de decupare NC si controlul masinii (Cybelek; utilaje folosite Safan, Bystronic);- asigurarea selectiei corecte a uneltelor pentru fiecare masina de indoit;- ajustarea / adaptarea programelor in cazul unor diferente de metal;- configurarea masinilor si presetarea echipamentelor;- implementarea masurilor de control al calitatii si, daca este necesar, corectarea datelor cu privire la masini si  echipamente;- verificarea calitatii pieselor fabricate, inclusiv intocmirea documentelor;- lucrul conform desenelor tehnice. Calificare profesionala incheiata in domeniul tehnic (exp. mecanic industrial sau ocupatie echivalenta); Cativa ani de experienta profesionala in procesul de productie - lucru cu presa NC; Cativa ani de experienta in prelucrarea tablelor (ex. rabatare, alte lucrari de indoire); Intelegere tehnica foarte buna, mai ales in ceea ce priveste interpretarea desenelor tehnice; Disponibilitatea de a lucra ore suplimentare si in schimburi; Fiabilitate, precizie, responsabilitate si capacitatea de a lucra in echipa. Cunostinte bune de limba germana Salariul oferit este de 14 euro brut/ora, in functie de calificare si experienta profesionala. Se acorda spor pentru ore suplimentare si lucru in schimburi; Se ofera sprijin in vederea gasirii unei locuinte, precum si in demersurile de inregistrare la autoritati. Contractul de munca este pe durata nedeterminata, iar programul de lucru este cu norma intreaga (40 ore/saptamana). 28.02.2021 Se transmite CV-ul, completat la calculator in limba germana, la adresa de e-mail ZAV-IPS-Berlin-Brandenburg@arbeitsagentur.de si pentru monitorizare la buc_eures@buc.anofm.ro, cu specificarea codului BB-705-HWT.

Norvegia VESTLANDET HAUGESUND/BERGEN/STAVANGER SMISTAD MUR OG FLIS AS Zidar/faiantar 1 Firma are in derulare contracte mari, are 22 de angajati care trebuie sa execute lucrari de inalta calitate pentru cladiri private si publice. Se executa lucrari de zidarie si faianta, tencuieli, lucrari cu piatra naturala. Calificare, experienta profesionala. Experienta indelungata in domeniu poate compensa lipsa educatiei. Se cere responsabilitate, concentrare mare pe calitate. Limba engleza 200-240 NOK brut/ora (echivalentul a 18-21,5 euro brut/ora), in functie de calificare si experienta Angajatorul ofera conditii bune de munca, cazare Permanenta, se lucreaza in ture. Angajare cat mai curand posibil 31.10.2021 Se trimite CV in limba engleza la adresa de e-mail: anita@smistadmurogflis.no si pentru monitorizare la: Elena.Tane@ot.anofm.ro

Norvegia Mai multe regiuni Diferite orase ADECCO NORGE AS Tinichigiu auto 4 Se lucreaza in diferite orase din Norvegia. Sarcini la locul de munca: demontarea, repararea si inlocuirea partilor deteriorate ale caroseriei masinii folosind umpluturi, realizarea sau formarea panourilor pentru inlocuirea celor deteriorate. Calificare (scoala profesionala), experienta in munca. Limba engleza - min. nivel B1 200-250 NOK brut/ora (echivalentul a 19-25 euro brut/ora) Angajatorul ajuta la gasirea cazarii si acopera costurile de cazare pentru prima luna pana la 5000 NOK (515 euro) sau costul carantinei. De asemenea, acopera costul calatoriei in Norvegia, pana la 1500 NOK (155 euro) si ajuta la stabilirea la in Norvegia (biroul fiscal, inregistrarea in sistemul norvegian) Permanenta, se lucreaza 37,5 ore/saptamana. Angajarea se va face cand candidatul este pregatit/in termen de 1 luna 31.01.2021 Se trimite CV in limba engleza la adresa de e-mail: Dominika.banaszak@adecco.no si pentru monitorizare la: Elena.Tane@ot.anofm.ro

Norvegia Mai multe regiuni Diferite orase ADECCO NORGE AS Vopsitor auto 4 Pregatirea suprafetelor pentru vopsire/pulverizare, aplicarea chitului, materialului de umplutura, mascarea, vopsirea prin pulverizare (cu pistolul de pulverizare, într-o cabina de pulverizare), lustruire. Se lucreaza cu vopsele pe baza de apa, atât in ateliere de distributie autorizate, cât si ateliere de marca.

Calificare (scoala profesionala), experienta in munca.Limba engleza - min. nivel B1200-240 NOK brut/ora (echivalentul a 19-24 euro brut/ora)

Angajatorul ajuta la gasirea cazarii si acopera costurile de cazare pentru prima luna pana la 5000 NOK (515 euro) sau costul carantinei obligatorii. De asemenea, acopera costul calatoriei in Norvegia, pana la 1500 NOK (155 euro) si ajuta la stabilirea la in Norvegia (biroul fiscal, inregistrarea in sistemul norvegian)

Permanenta, se lucreaza 37,5 ore/saptamana. Angajarea se va face cand candidatul este pregatit/in termen de 1 luna

31.01.2021

Se trimite CV in limba engleza la adresa de e-mail: Dominika.banaszak@adecco.no si pentru monitorizare la: Elena.Tane@ot.anofm.ro


Norvegia Mai multe regiuni Diferite orase ADECCO NORGE AS Mecanic auto (camioane si autobuze) 4 Se lucreaza in diferite orase din Norvegia. Sarcini la locul de munca: diagnosticare computerizata, identificarea si corectarea defectiunilor mecanice si electrice ale vehiculelor, efectuarea de reparatii mecanice majore, service si intretinere. Se lucreaza atat in ateliere de distributie autorizate (Mercedes, MAN, Volvo, Scania), cat si in ateliere pentru toate marcile de masini. Calificare de mecanic auto (scoala profesionala), experienta in munca. Limba engleza - min. nivel B1 190-240 NOK brut/ora (echivalentul a 20-24 euro brut/ora) Angajatorul ajuta la gasirea cazarii si acopera costurile de cazare pentru prima luna pana la 5000 NOK (515 euro) sau costurile carantinei obligatorii. De asemenea, acopera costul calatoriei in Norvegia, pana la 1500 NOK (155 euro) si ajuta la stabilirea in Norvegia (biroul fiscal, inregistrarea in sistemul norvegian) Permanenta, se lucreaza 37,5 ore/saptamana. Angajarea se va face cand candidatul este pregatit/in termen de 1 luna 31.01.2021 Se trimite CV in limba engleza la adresa de e-mail: Dominika.banaszak@adecco.no si pentru monitorizare la: Elena.Tane@ot.anofm.ro

Norvegia Mai multe regiuni Diferite orase ADECCO NORGE AS Mecanic auto (vehicule usoare) 4 Se lucreaza in diferite orase din Norvegia. Sarcini la locul de munca: diagnosticare computerizata, identificarea si corectarea defectiunilor mecanice si electrice ale vehiculelor, efectuarea de reparatii mecanice majore, service si intretinere. Se lucreaza atat in ateliere de distributie autorizate (Mercedes, Ford, Audi, Volkswagen, Peugeot, Citroen), cat si in ateliere pentru toate marcile de masini. Calificare de mecanic auto (scoala profesionala), experienta in munca. Limba engleza - min. nivel B1 190-230 NOK brut/ora (echivalentul a 20-23 euro brut/ora) Angajatorul ajuta la gasirea cazarii si acopera costurile de cazare pentru prima luna pana la 5000 NOK (515 euro) sau costurile carantinei obligatorii. De asemenea, acopera costul calatoriei in Norvegia, pana la 1500 NOK (155 euro) si ajuta la stabilirea in Norvegia (biroul fiscal, inregistrarea in sistemul norvegian) Permanenta, se lucreaza 37,5 ore/saptamana. Angajarea se va face cand candidatul este pregatit/in termen de 1 luna 31.01.2021 Se trimite CV in limba engleza la adresa de e-mail: Dominika.banaszak@adecco.no si pentru monitorizare la: Elena.Tane@ot.anofm.ro

Norvegia Mai multe regiuni Diferite orase ADECCO NORGE AS Mecanic semiremorca 4 Se lucreaza in diferite orase din Norvegia. Sarcini la locul de munca: reparatii mecanice la semiremorci (frane, suspensii, sisteme pneumatice, lumini). Se executa si reparatiile caroseriei: sudare, taiere, inlocuire panouri, montare de unitati frigorifice (Thermo King, Carrier).  Calificare de mecanic auto (scoala profesionala), experienta in munca. Limba engleza - min. nivel B1 190-225 NOK brut/ora (echivalentul a 20-22 euro brut/ora) Angajatorul ajuta la gasirea cazarii si acopera costurile de cazare pentru prima luna pana la 5000 NOK (515 euro) sau costurile carantinei obligatorii. De asemenea, acopera costul calatoriei in Norvegia, pana la 1500 NOK (155 euro) si ajuta la stabilirea in Norvegia (biroul fiscal, inregistrarea in sistemul norvegian) Permanenta, se lucreaza 37,5 ore/saptamana. Angajarea se va face cand candidatul este pregatit/in termen de 1 luna 31.01.2021 Se trimite CV in limba engleza la adresa de e-mail: Dominika.banaszak@adecco.no si pentru monitorizare la: Elena.Tane@ot.anofm.ro

Norvegia Sogn og Fjordane Flåm NJORD AS Ghid (stagiar) pentru caiac 2 Activitatea presupune sarcini regulate de ghid pentru caiac si lucrari de intretinere a echipamentului. Pentru mai multe informatii puteti consulta site-ul: www.kajakk.com. Certificat de calificare, experienta de lucru, abilitati de comunicare si organizationale, experienta anterioara in activitati in aer liber. Candidatul trebuie sa aiba o calificare valida de prim ajutor (curs minim de 16 ore, de preferinta NOLS WFA sau WFR), permis de conducere categ. B (categ. BE-avantaj). Este un avantaj daca solicitantul are calificare in caiac la o asociatie de canotaj de 2 sau 3 stele, precum BCU, ACA, NFP, EPP sau la o asociatie nationala similara de caiac. Limba engleza-fluent, limba germana/franceza/spaniola/italiana/rusa-avantaj Aprox. 1000-2300 euro brut/luna, in functie de experienta si calificari Cazarea este gratuita si este un plus la salariu, evaluat la 4000-4500 NOK/luna (385-435 euro). Se ofera instruire de nivelul 3 sau 4 stele in NFP (Asociatia Norvegiana de Canoe) care se concentreaza asupra problemelor de siguranta, abilitati tehnice de caiac, relatii cu clientii, abilitati de ghidare, cultura si istorie locala, constientizare asupra mediului. Se ofera oportunitati pentru stagii mai scurte de 4 saptamani. Cazarea se face intr-o locuinta comuna cu alti ghizi stagiari care impart camera, baia, toaleta, bucataria si camera de zi. Se asteapta din partea acestora la curatarea camerelor proprii si comune, plus contributii la cheltuielile gospodariei. Sezonier (aprilie-septembrie 2021) 30.03.2021 Se trimite scrisoare de intentie si CV in limba engleza atasat ca document pdf la angajator, la adresa de e-mail: guiding.employment.njord@gmail.com si pentru monitorizare la: Elena.Tane@ot.anofm.ro. Diplomele si alte documente vor fi prezentate la interviu.

Norvegia Sogn og Fjordane Flåm NJORD AS Ghid pentru caiac 1 Activitatea presupune sarcini regulate de ghid pentru caiac si lucrari de intretinere a echipamentului. Pentru mai multe informatii puteti consulta site-ul: www.kajakk.com. Este posibil ca in lunile iulie si august sa fie nevoie de personal suplimentar. Certificat de calificare, experienta de lucru, abilitati de comunicare si organizationale, experienta anterioara in activitati in caiac si ghidare, in activitati in aer liber. Candidatul trebuie sa aiba o calificare valida de prim ajutor (curs minim de 16 ore, de preferinta NOLS WFA sau WFR), permis de conducere categ. B (categ. BE-avantaj). Este un avantaj daca solicitantul are calificare in caiac la o asociatie de canotaj de 2 sau 3 stele, precum BCU, ACA, NFP, EPP sau la o asociatie nationala similara de caiac. Limba engleza-fluent, limba germana/franceza/spaniola/italiana/rusa-avantaj 13500-20000 NOK brut/luna (aprox. 1200-2300 euro brut/luna), in functie de experienta si calificari Cazarea este gratuita si este un plus la salariu, evaluat la 4000-4500 NOK/luna (385-435 euro). Se ofera instruire de nivelul 3 sau 4 stele in NFP (Asociatia Norvegiana de Canoe) care se concentreaza asupra problemelor de siguranta, abilitati tehnice de caiac, relatii cu clientii, abilitati de ghidare, cultura si istorie locala, constientizare asupra mediului. Se pot organiza si stagii scurte de vara. Cazarea se face intr-o locuinta comuna cu alti ghizi stagiari care impart camera, baia, toaleta, bucataria si camera de zi. Se asteapta din partea acestora la curatarea camerelor proprii si comune, plus contributii la cheltuielile gospodariei. Sezonier (aprilie-septembrie 2021) 28.02.2021 Se trimite scrisoare de intentie si CV in limba engleza la angajator, la adresa de e-mail: guiding.employment.njord@gmail.com si pentru monitorizare la: Elena.Tane@ot.anofm.ro. Diplomele si alte documente vor fi prezentate la interviu.

Polonia Bielsko Wilkowice FHU KOPRO Szczepan Wachnicki Fierar betonist 1 Lucrari de armatura. Scoala profesionala in domeniu, minim 2 ani experienta ca fierar betonist, flexibilitate, harnicie, capacitatea de a citi desene tehnice. Nu se cere. 23 zloti polonezi brut/ora Acoperirea costurilor de cazare. Contract de munca cu perioada de proba de o luna. 29.03.2021 Cv in limba romana sau poloneza la adresa f.h.u.kopro@gmail.com. Informatii despre situatia COVID 19 in Polonia sunt disponibile la: https://www.gov.pl/web/coronavirus

Polonia Bielsko Wilkowice FHU KOPRO Szczepan Wachnicki Zidar 2 Prepararea mortarului si zidirea cu ajutorul acestuia Scoala profesionala in domeniu, minim 3 ani experienta ca zidar, flexibilitate. Nu se cere. 23 zloti polonezi brut/ora Acoperirea costurilor de cazare. Contract de munca cu perioada de proba de o luna. 29.03.2021 Cv in limba romana sau poloneza la adresa f.h.u.kopro@gmail.com. Informatii despre situatia COVID 19 in Polonia sunt disponibile la: https://www.gov.pl/web/coronavirus
Polonia Bielsko Wilkowice FHU KOPRO Szczepan Wachnicki Dulgher 2 Constructia cofrajelor si a sistemelor de cofrare. Scoala profesionala in domeniu, minim 3 ani experienta ca dulgher, capacitatea de a citi desene tehnice. Nu se cere. 23 zloti polonezi brut/ora Acoperirea costurilor de cazare. Contract de munca cu perioada de proba de o luna. 29.03.2021 Cv in limba romana sau poloneza la adresa f.h.u.kopro@gmail.com. Informatii despre situatia COVID 19 in Polonia sunt disponibile la: https://www.gov.pl/web/coronavirus

Suedia Kalmar Kalmar/Läckeby AniCura Kalmarsund medic veterinar 1 AniCura Kalmarsund este o clinica moderna cu echipamente medicale de top, cum ar fi CT, RMN si ultrasunete avansate. Suntem 135 de angajati pasionati de asistenta medicala a animalelor si de dezvoltarea acesteia. Căutăm un medic veterinar instruit, cu cel puțin cinci ani de experiență și interese pentru medicină internă, chirurgie, consultații de urgență sau imagini de diagnostic. Această poziție necesită să fii un jucător de echipă, dar și cineva căruia îi place să lucreze într-un mediu de colaborare care oferă posibilitatea de a continua să crească în medicina veterinară. Este necesar un nivel ridicat în limba englez? Salariul brut este de 34000 SEK-45000 SEK, în functie de experienta. Angajatorul ofera cazare temporara si cursuri gratuite de limba suedeza. Mesele sunt pe cheltuiala candidatilor. Cu toate acestea, avem o bucatarie frumoasa si functionala, unde va puteti încalzi mâncarea. Oportunitati si beneficii excelente de dezvoltare, cum ar fi bonusuri pentru asistenta medicala si reduceri generoase pentru îngrijirea animalelor personale Contract de munca pe durata nedeterminata 31.01.2021 Trimiteți cererea dvs. în limba engleză, la karin.webster@anicura.se

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu