Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



miercuri, 28 octombrie 2020

Programarea online - serviciu electronic la dispoziţia contribuabililor

 

Ministerul Finanţelor Publice şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală au dezvoltat şi implementat serviciul electronic Programarea online care dă posibilitatea contribuabililor de a se programa pentru întâlnirea cu un inspector A.N.A.F în vederea soluţionarii unei problematici fiscale, dar şi pentru identificarea vizuală online în vederea aprobării înregistrării în Spațiul Privat Virtual.

            Serviciul de programări online este disponibil pe site-ul www.anaf.ro, la rubrica Servicii online,  poziția 5 - Programări online sau se accesează direct următorul link:

https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/ro_anaf_serviciionline_programari_online/.Serviciul este disponibil şi în Spaţiul Privat Virtual.

            Contribuabilii-persoane fizice şi juridice se pot programa online pentru întâlnirea cu un inspector A.N.A.F în vederea soluţionării unei problematici fiscale la sediile Administrațiilor Județene ale Finanțelor Publice și ale Administrațiilor Sectoarelor 1 – 6 ale Finanțelor Publice.

            Contribuabilii, în funcţie de problematica fiscală, vor fi primiți de funcționari fiscali în funcție de domeniul selectat, personal care aparține următoarelor structuri din cadrul unităţilor fiscale:

-       declaraţii fiscale persoane fizice;

-       declaraţii fiscale persoane juridice;

-       evidenţă pe plătitor persoane fizice;

-       evidenţă pe plătitor persoane juridice;

-       avize şi autorizaţii (case de marcat);

-       executare silită persoane fizice;

-       executare silită persoane juridice;

-       cazier fiscal;

-       asistenţă contribuabili;

-       evitarea dublei impuneri.

           Serviciul de programare online este pus la dispoziţia contribuabililor pentru aspecte ce nu necesită timp îndelungat de soluţionare, timpul alocat fiecărei programări fiind de maximum 30 de minute. În cazul în care contribuabilii întârzie sau nu se prezintă conform programării, aceştia vor fi preluaţi în limita timpului ce le-a fost alocat (în intervalul celor 30 de minute, conform programării).

            Având în vedere contextul pandemic, accesul contribuabililor în incinta unităţii fiscale va fi permis numai după ce s-a efectuat operaţiunea de termometrizare şi doar dacă aceştia poartă mască de protecţie (care să acopere gura şi nasul).Contribuabilii care nu îndeplinesc aceste condiţii vor fi informaţi cu privire la anularea programării şi la necesitatea reprogramării acesteia cu respectarea condiţiilor menţionate.

            Pentru primirea contribuabililor pe bază de programare, în incinta administraţiilor judeţene este amenajat un spaţiu dedicat, în apropierea punctului de acces în sedii.

            Contribuabilii-persoane fizice care doresc să se înregistreze în Spaţiul Privat Virtual fără a se deplasa la sediul organului fiscal au posibilitatea de a se programa online pentru efectuarea identificării de la distanţă de către organul fiscal prin intermediul unei sesiuni video (identificare vizuală online).

           În acest scop, în aplicaţia  ”Programări online ”, după bifarea tipului de persoană (persoană fizică) și completarea rubricilor cu datele de identificare și organul fiscal la se doreşte programarea, se va alege serviciul :

   Identificarea vizuală on-line (sistem video)

            Programarea online pentru identificarea  vizuală online (sistem video) trebuie efectuată în termen de zece zile de la înregistrarea în Spaţiul Privat Virtual. Înregistrarea în Spaţiul Privat Virtual se efectuează prin completarea şi transmiterea cererii de înregistrare în Spaţiu Privat Virtual, disponibilă la următorul link:

https://www.anaf.ro/InregPersFizicePublic/formularInregistrare.jsp.

            În cererea de înregistrare în SPV, contribuabilul îşi exercită opţiunea privind aprobarea  prin identificare vizuală online (în câmpul ”Tipul de aprobare”).

            În cazul exercitării de către persoana fizică a opţiunii privind aprobarea prin identificare vizuală online, A.N.A.F transmite persoanei fizice o informare, pe adresa de poştă electronică completată în formularul de înregistrare, care cuprinde:

            a) instrucţiuni de desfăşurare a identificării vizuale online ce se va derula;

            b) comunicarea faptului că, în situaţia în care nu poate participa la identificarea vizuală online la data şi ora programate, acesta are posibilitatea de a solicita o reprogramare.

            c) comunicarea faptului că neprezentarea la ora şi data ce vor fi comunicate va conduce la respingerea înregistrării în SPV;

            d) reguli de conduită.

            În situația în care persoana fizică nu poate participa la sesiunea video, aceasta se poate reprograma în intervalul celor zece zile.

 

COMPARTIMENTUL COMUNICARE, RELAŢII PUBLICE ŞI MASS-MEDIA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu