Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



marți, 28 aprilie 2020

Funcționarea optimă a serviciilor de comunicații asigurată prin monitorizare și control de către ANCOM


În primul trimestru al acestui an, ANCOM a efectuat 739 de controale pe piața de comunicații electronice și a echipamentelor radio, precum și la furnizorii de servicii poștale. Ca urmare a acestor controale, ANCOM a transmis
 27 notificări și a aplicat 105 avertismente şi 60 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 351.500 de lei, sumă ce se constituie venit la bugetul de stat. Totodată, în primul trimestru au fost aplicate și sancțiunile în urma campaniei privind respectarea obligațiilor de acoperire cu voce mobilă, acțiune demarată în 2019 și finalizată la începutul acestui an. „Odată cu declanșarea pandemiei, viața tuturor s-a schimbat radical, iar serviciile de comunicații au devenit fundamentul pe care s-a construit noul mod de trai și infrastructura pe care se face digitalizarea. Dacă până acum monitorizarea spectrului de frecvențe radio asigura un spectru curat, fără interferențe care să afecteze buna funcționare a serviciilor de comunicații electronice, acum aceasta a căpătat noi valențe, pentru că știm că orice disfuncționalitate poate afecta profund nu doar activitatea operatorilor, ci și viața de zi cu zi a utilizatorilor. Am continuat și controalele pe piață, acționând mai ales preventiv, cu luarea măsurilor de siguranță și într-un mod adaptat contextului actual”, a declaratCristin Popa,Directorul Direcției Executive Monitorizare și Control din cadrul ANCOM.
Piața comunicațiilor electronice
Pe piaţa de comunicaţii electronice, în primele trei luni ale acestui an, ANCOM a efectuat 331 de acțiuni de control, contravenienții primind 27 de notificări, 26de avertismente și 11 amenzi contravenționale în cuantum total de 150.000 de lei.
Cea mai mare sancțiune, în valoare de 40.000 de lei, a fost aplicată societății TelenesMobile Connect S.R.L. pentru tarifarea incorectă a unor numere cu suprataxă. Alte nereguli sancționate de ANCOM pe piața serviciilor de comunicații electronice s-au referit la încheierea contractelor la distanță în lipsa consimțământului utilizatorilor și la refuzul efectuării portării către un alt furnizor.
În plus față de aceste acțiuni, Autoritatea a finalizat campania privind respectarea obligațiilor de acoperire cu voce mobilă,mai multe detalii privind rezultatele acesteia fiind disponibile aici.
Piața echipamentelor radio și compatibilitate electromagnetică
Pe piața echipamentelor radio și compatibilității electromagnetice, ANCOM a efectuat 268 de acțiuni de control, fiind aplicate 47 de avertismente și 34 de amenzi în valoare totală de 158.500 de lei.
Monitorizarea spectrului de frecvențe radio
Monitorizarea spectrului de frecvențe radio este o activitate care se face permanent, cu stațiile de monitorizare aflate în dotarea Autorității, urmărindu-se atât susţinerea procesului de gestionare eficientă a spectrului, cât şi respectarea obligaţiilor cuprinse în licenţele de utilizare a frecvenţelor radio, licențele de emisie, autorizaţiile de asignare a frecvenţelor, precum și în autorizațiile tehnice sau în reglementările din domeniul comunicaţiilor electronice care utilizează spectrul radio. Monitorizarea se face în baza unui plan anual de monitorizare, dar și ca urmare a sesizărilor primite din partea utilizatorilor de servicii de comunicații electronice.
În primul trimestru al anului 2020, ca urmare a celor 61 de sesizări de interferențe prejudiciabile primite de Autoritate, au fost identificate și eliminate 63 de surse de interferențe.Din cele 61 de sesizări, 9 sunt în curs de rezolvare, fiind primite în ultima parte a perioadei de raportare.
Majoritatea interferențelor au avut ca sursă amplificatoare de semnal GSM/UMTS/LTE, telefoane sau alte echipamente de tip DECT 6.0, dar au existat și surse precum dispozitivele de identificare prin radiofrecvență (RFID), utilizate pentru barierele parcărilor sau porțile garajelor, rețelele radio locale (RLAN), echipamente de rețea CATV, precum și radiații ale echipamentelor și instalațiilor fixe (perturbații electromagnetice).
Piața serviciilor poştale
ANCOM a efectuat în primul trimestru al acestui an un număr de 140 de acțiuni de control la furnizorii de servicii poștale, fiind aplicate 32 de avertismente și 15 amenzi contravenționale în cuantum de 43.000 de lei, fiind frecvent constatată nerespectarea obligațiilor impuse prin regimul de autorizare generală.

COMUNICAT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu