Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



joi, 16 august 2018

Întâlnire de lucru cu beneficiarii PNDR și autoritățile locale din județul Argeș


 
Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian CHESNOIU, împreună cu secretarul de stat în MADR, Alexandru POTOR, au participat în data de 10 august, la dezbaterea Agricultura prioritate pentru Presedinția României la Consiliul Uniunii Europene, organizată de către vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură și Devoltare Rurală din Parlamentul European, Maria Gabriela ZOANĂ.

Temele principale de discuție au fost direcțiile în care evoluează Politica Agricolă Comună și impactul pe care aceasta o va avea asupra agriculturii românești și a fondurilor europene în perioada următoare de programare. La evenimentul desfășurat la Pitești au mai participat Constantin Dan MANU, președintele Consiliului Județean Agreș și Emilian DRAGNEA, prefectul județului.
Directorul general al AFIR a prezentat situația finanțărilor disponibile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) și a răspuns punctual tuturor întrebărilor fermierilor, reprezentanților autorităților locale, precum și beneficiarilor publici ai PNDR prezenți la această acțiune.
Vom demara realizarea Planului Național Strategic post 2020 și suntem convinși că putem folosi atât experiența dumneavoastră, a beneficiarilor, cât și a Agenției, astfel încât viitoarea programare financiară să corespundă nevoilor reale din mediul rural românesc. Apreciez organizarea acestei întâlniri de către doamna europarlamentar Gabriela ZOANĂ și susținerea pe care ne-o acordă în demersurile noastre prin care ne opunem diminuării plafonului PAC și al fondurilor europene pentru dezvoltare rurală. a precizat Adrian CHESNOIU, directorul general al AFIR.
            Subiectele abordate în timpul întâlnirii au vizat problemele întâmpinate în anii anteriori de către beneficiarii publici și privați în derularea proiectelor finanțate prin intermediul submăsurilor din cadrul PNDR 2020, dar și posibile soluții pe care AFIR să le implementeze la nivelul procedurilor interne de lucru. La întâlnire au fost prezenți beneficiari publici și privați ai Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, solicitanți de fonduri europene, reprezentanți ai autorităților publice locale, ai societăților de consultanță, precum și ai antreprenorilor.

COMUNICAT DE PRESA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu