Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



joi, 23 august 2018

ANCOM lansează în consultarecaietul de sarcini alprocedurii de selecţie pentru acordarea spectrului necesar implementării serviciilor de radiodifuziune digitală terestră în România


ANCOM va scoate la licitaţie drepturile de utilizare a frecvenţelor radio pentru operarea unui multiplex naţional de radiodifuziune digitală terestră T-DAB+ în banda 223-230 MHz (canalul 12 de televiziune) şi a unui multiplex naţional de radiodifuziune digitală terestră T-DAB+ sau a 36 de multiplexuri regionale în banda 216-223 MHz (canalul 11 de televiziune).Aceste multiplexuri vor fi acordate, pentru o perioada de 10 ani, printr-o procedură de selecţie competitivă.
Caietul de sarcini lansat în consultare publică este disponibil aici.
Transmisia posturilor de radio și televiziune prin standardul Digital Audio Broadcasting – DAB oferă o calitate superioară a sunetului și a imaginii și permite o utilizare mai eficientă a spectrului radio prin transmisia mai multor programe într-un spectru mai îngust.
Procedura de selecţie competitivă presupune ca fiecare ofertant să depună o ofertă iniţială prin care să indice multiplexurile pe care doreşte să leachiziţioneze. În cazul în care cererea depăşeşte numărul de multiplexuri disponibile, se vor organiza runde primare de licitaţie până când cererea nu mai depăşeşte oferta. Preţul de pornire pentru fiecare multiplex reprezintă taxa minimă de licenţă care urmează să fie stabilită de către Guvern, la propunerea ANCOM.
Multiplexurile regionale pot fi licitate numai în cazul în care nu se depune ofertă pentru multiplexul național în banda 216-223 MHz.
Criterii de calificare în licitaţie
Pentru a putea participa la licitaţie, candidatul trebuie să fie persoană juridică română sau străină, să aibă o cifră de afaceri medie pe ultimii 3 ani sau pe perioada scursă de la înființarea acestuia, dacă aceasta este mai scurtă de 3 ani, de minimum 2.000.000 euro, în situația în care candidatul depune ofertă/oferte pentru multiplexul național /multiplexurile naționale, să nu fie în stare de insolvență ori lichidare, afacerile să nu îi fie administrate de un judecător-sindic, activitățile sale comerciale, în întregul lor, să nu fie suspendate sau să nu fie într-o situație similară cu cele anterioare, reglementată prin lege, să-și fi îndeplinit obligațiile exigibile de plată către bugetul de stat, bugetele asigurărilor sociale și fondurilor speciale a impozitelor, taxelor, contribuțiilor și altor venituri. Toate criteriile de calificare propuse de ANCOM sunt disponibile în caietul de sarcini.
Licitaţia va fi demarată prin publicarea unui anunţ, după ce documentaţia va fi finalizată. Cei interesaţi să participe la procedurăvor avea patru săptămâni de la anunţul de demarare pentru depunerea dosarului de candidatură, iar ANCOM va anunţa candidaturile calificate în termen de două zile de la depunere, urmând să se desfăşoare etapele propriu-zise de licitaţie. ANCOM va anunţa rezultatele licitaţei în termen de trei zile de la finalizarea acesteia, iar plata de către câștigători a taxei de licență rezultată în urma procedurii trebuie să fie făcută în 90 de zile calendaristice de la data anunțării rezultatelor.
Obligații de acoperire
Câştigătorii multiplexelor naţionale vor avea obligaţia ca, în termen de 2 ani de la data obțineriilicențelor, să pună în funcțiune un număr de cel puțin 10 emițătoareşi să lanseze serviciul după instalarea și autorizarea a cel puţin două emiţătoare în Bucureşti, pentru fiecare multiplex.
Câştigătorii multiplexelor regionale vor avea obligaţia de apune în funcțiune cel puțin un emițător în fiecare alocare, în termen de 18 luni de la data obțineriilicențelor.
Consultare publică
Proiectul caietului de sarcini pentru procedura de selecţie competitivă în vederea acordării licenţelor de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru de radiodifuziune T-DAB+ poate fi consultat aici, persoanele interesate fiind invitate să formuleze şi să transmită observaţii şi propuneri până la data de 24.09.2018, pe adresa sediului central al ANCOM (Str. Delea Nouă nr.2, sector 3, Bucureşti), direct la Registratură sau prin intermediul direcţiilor regionale ale Autorităţii. Observaţiile pot fi transmise şi prin fax la numărul +40 372 845 402 sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.org.ro.

ANCOM este institutia care protejeaza interesele utilizatorilor de comunicatii din Romania, prin  promovarea concurentei pe piata de comunicatii, administrarea resurselor limitate, incurajareainvestitiilor eficiente in infrastructurasi a inovatiei. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitatiwww.ancom.org.ro,www.portabilitate.rosi www.veritel.ro. Pentru a testa si monitoriza calitatea serviciului de internet, accesatiwww.netograf.ro.
 COMUNICAT DE PRESA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu