Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



sâmbătă, 24 martie 2018

Înscrierea în grupul țintă al proiectului proiectului „Atelierul de antreprenori ”

Înscrierea  în grupul țintă al proiectului proiectului „Atelierul de antreprenori ”, (ID POCU/82/3/7/106050)

Universitatea de Vest din Timișoara, în parteneriat cu S.C. Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG S.R.L., a început înscrierile în grupul țintă al proiectului „Atelierul de antreprenori”.

Grupul țintă va fi format din minimum 307 de persoane fizice din categoriile: șomeri, persoane inactive, studenti, persoane care au un loc de muncă și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
a.    intenționează să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban în Regiunea Vest (județele Timiș, Arad, Hunedoara sau Caraș-Severin);
b.    au vârsta peste 18 ani;
c.    au reședința sau domiciliul în mediul rural sau în cel urban, în Regiunea Vest (județele: Timiș, Arad, Hunedoara sau Caraș-Severin);
d.    au absolvit cel puțin studii gimnaziale (minimum 8 clase);
e.    nu au mai participat la măsuri similare, cofinanțate din fonduri nerambursabile, respectiv la cursuri de formare antreprenorială cofinanțate din fonduri publice nerambursabile.
Recrutarea grupului țintă va fi realizată în conformitate cu Metodologia de selecție a proiectului și va consta în parcurgerea următoarelor etape:
1.    Pre-înscrierea în grupul țintă.
a).Persoanele interesate să facă parte din Grupul țintă al proiectului se pot înscrie pe site-ul proiectului:https://startupatelieruldeantreprenori.projects.uvt.ro/, la secțiunea Inscriere.
b).Experții proiectului vor trimite celor interesați Formularul de pre-înscriere, Metodologia de selecție, cât și toate anexele care trebuie completate pentru dosarul de înscriere.
c). Persoanele interesate să facă parte din Grupul țintă al proiectului pot solicita informații suplimentare pe adresa atelieruldeantreprenori@e-uvt.ro
2.    Depunerea dosarelor de candidatură.
Pentru a deveni oficial membru în Grupul țintă și pentru a participa la cursul de formare antreprenorială, fiecare candidat va depune un dosar de înscriere.
3.    Analiza dosarelor de candidatură.
În termen de 7 zile calendaristice de la primire, dosarul candidatului va fi evaluat în baza grilei de evaluare din metodologia de selecție, de către o comisie de selecție.
4.    Selectarea dosarelor de candidatură.
Selecția se va realiza în două etape. În etapa I (eliminatorie) se vor  verifica îndeplinirea criteriilor de eligibilitate, iar în etapa II se va analiza din punct de vedere calitativ aplicația candidatului declarat admis după etapa 1.
În selectarea grupului țintă se va respecta promovarea egalității de șanse între femei și bărbați.
Se va avea în vedere ca din fiecare județ al regiunii de dezvoltare Vest în care se implementează proiectul să participe la cursurile de formare antreprenoriala cel puțin câte 30 de persoane.
Procesul de selecție a grupului țintă se realizează în perioada martie – august 2018.
5.    Comunicarea rezultatelor analizei dosarelor de candidatură.  
Fiecare candidat va fi anunțat privind admiterea sau respingerea dosarului său de candidatură. De asemenea, rezultatele procesului de analiză a dosarelor vor fi comunicate public.

Vă invităm să vă înscrieți în Grupul țintă și să participați la activitățile proiectului “Atelierul de antreprenori”.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operational Capitalul Uman 2014-2020, Axa prioritară: Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul specific 3.7: Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non–agricol din zona urbană, Schema de ajutor de minimis: Romania Start-Up Plus.


Valoarea totală a proiectului: 9.190.004,86 lei, din care 9.093.828,76 lei finanțare prin Programul Operațional Capital Uman.

Date de contact:
Manager de proiect: Conf. Univ. Dr. Ovidiu Megan
Universitatea de Vest din Timișoara, B-dul Vasile Pârvan, nr.4, Et. 1, sala DAIP (vis-a- vis de Aula Magna), Timișoara, jud. Timiș    
Telefon: 0256-592338,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu