Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



vineri, 23 martie 2018

Dosare penale întocmite de politistii de frontiera


Şapte cetățeni din Kosovo, depistați de polițiștii de frontieră timișeni


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, jud. Timiş, au desfăşurat o acţiune pentru combaterea migraţiei ilegale în urma căreia au depistat şapte cetăţeni din Kosovo, care au încercat să  treacă ilegal frontiera din Serbia.
Cele şapte persoane au fost preluate de autorităţile sârbe în baza acordului de readmisie, în vederea continuării cercetărilor.


            În data de 22.03.2018, în jurul orei 12.30, acţionând în baza unor informații  primite de la o firma de taximetrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, județul Timiș, au declanşat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale. Astfel, pe comunicația Grabat - Jimbolia, au fost depistate trei taximetre în care se aflau ca pasageri şapte cetăţeni străini.
Având suspiciuni cu privire la prezența în zona de frontieră, cei în cauză au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări.
În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt șapte cetăţeni din Kosovo, toți bărbați, având vârste cuprinse între 18 şi 39 de ani.  Bărbaţii nu aveau documente valabile pentru trecerea frontierei şi au declarat ca au încercat să treacă ilegal din Serbia pentru a ajunge în Elveția.
Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cele șapte persoane au fost preluate de către autorităţile de frontieră sârbe în baza acordului de readmisie, in vederea continuării cercetărilor.
Pornind de la acest caz, recomandăm încă o dată cetăţenilor care desfăşoară activităţi de transport şi taximetrie să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop, 0219590.

Urmărit general, depistat în P.T.F. Cenad

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad - judeţul Timiş au depistat un cetăţean român, urmărit general, care avea de executat o pedeapsă privativă de libertate de doi ani pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violențe.

În data de 22.03.2018, în jurul orei 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad – I.T.P.F. Timişoara s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice, cetăţeanul român R. Florin, în vârstă de 33 de ani, fiind domiciliat pe raza județului Hunedoara.
Cu ocazia efectuării controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul figura în bazele de date ca fiind urmărit în vederea arestării, alertă introdusă de autorităţile române în data de 09.03.2018. Persoana în cauză era căutată în vederea executării unei pedepse cu închisoarea de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violențe.
Bărbatul în cauză va fi predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu