Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



marți, 19 decembrie 2017

Se convoacă Consiliul Judeţean Caraş-Severin în şedinţă ordinară, pentru data de 20.12.2017


D I S P O Z I Ţ I E

de convocare a Consiliului Judeţean Caraş-Severin
în şedinţă ordinară pentru data de 20 decembrie 2017

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin;
În temeiul prevederilor art. 94 alin. 1 şi 3 şi ale art. 106 alin. 1 din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale republicată în anul 2007, cu modificările şi completările ulterioare,
D I S P U N:
Art.1.- Se convoacă Consiliul Judeţean Caraş-Severin în şedinţă ordinară, pentru data de 20.12.2017, ora
12.00 în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, cu următoarea ordine de zi:
1.Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuţie al bugetului propriu al Judeţului Caraş-Severin şi a contului de execuţie al bugetului centralizat al instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii, pe trimestrul IV 2017.
2.Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu  al Judetului  Caraş-Severin,pe anul 2017. 
3.Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Judetean Caras-Severin nr.56/23.03.2017 privind aprobarea bugetului propriu al Consiliului Judetean Caras-Severin si a bugetelor de venituri şi cheltuieli ale instituţiilor şi serviciilor publice de sub autoritatea  Consiliului Judeţean Caraş-Severin sau finanţate de către acesta pe sursa A, pe anul 2017,modificată si completată.
4. Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Caraș-Severin nr.59/23.03.2017 privind aprobarea bugetelor de venituri si cheltuieli ale instituţiilor si serviciilor publice de sub autoritatea Consiliului Judeţean sau finanţate de către acesta pe sursa G, pe anul 2017, modificată și completată.
5. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Caraş-Severin nr. 240/21.12.2015 pentru stabilirea normativelor proprii de cheltuieli privitoare la acțiunile de protocol, costurile pentru convorbiri telefonice precum și dotarea cu autovehicole din parcul auto al Consiliului Județean Caraș-Severin precum și al instituțiilor și serviciilor publice din subordine, modificată și completată.
6.Proiect de hotărâre privind aprobarea transferului către bugetul de venituri și cheltuieli al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situațiilor de Urgență Vest a unei sume de bani reprezentând cheltuielile neeligibile datorate corecțiilor financiare rămase definitive în cadrul proiectului Achiziționare echipamente specifice pentru îmbunătățirea capacității și calității sistemului de intervenție în situații de urgență și pentru acordarea asistenței medicale de urgență și a primului ajutor calificat în Regiunea Vest” (SMIS 13464).
7.Proiect de hotărâre privind aprobarea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul aparatului propriu al Consiliului Județean Caraș-Severin.
8.Proiect de hotărâre privind aprobarea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul aparatului propriu al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin.
9.Proiect de hotărâre privind aprobarea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor a Judeţului Caras –Severin.
10. Proiect de hotărâre privind aprobarea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Direcției de Drumuri Județene Caraș-Severin.
11.Proiect de hotărâre privind exprimarea avizului consultativ referitor la normele anuale de venit pe categorii de meserii pentru anul 2018, stabilite de către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Caraş-Severin.
12.Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Judetean Caraș-Severin nr.141/27.07.2017 privind aprobarea organigramei, a statului funcţiilor de demnitate publică şi a statelor de funcţii ale aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, cu modificările și completările ulterioare.
13.Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Judetean Caraș-Severin nr.142/27.07.2017 privind aprobarea organigramei și a statelor de funcții ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin precum și a unităților cu personalitate juridică, cu modificările și completările ulterioare.
14.Proiect de hotărâre privind aprobarea efectuării în anul 2018, a concediului de odihnă neefectuat în anul 2017, de către preşedintele şi vicepreşedintii Consiliului Judeţean Caraş-Severin, domnul Silviu Hurduzeu, domnul Ionuț -Mihai Popovici și domnul Constantin-Flavius Nedelcea.
15.Proiect de hotărâre privind aprobarea Programului manifestărilor culturale şi activităţilor metodice ale Bibliotecii Judeţene ”Paul Iorgovici”Caraş-Severin, pentru anul 2018.
16.Proiect de hotărâre privind respingerea plângerii prealabile formulată de către   doamna Vasile Ana împotriva Hotărârii Consiliului Judeţean Caras-Severin nr.262 din 27.11.2017.
17.Proiect privind aprobarea Reţelei de şcolarizare a unităţilor de Învăţământ Special din judeţul Caraş-Severin, pentru anul şcolar 2018-2019.
18.Proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Județean Caraș-Severin nr.133/30.06.2016 privind constituirea comisiilor de specialitate ale Consiliului Județean Caraș-Severin cu modificările și completările ulterioare.
19.Proiect de hotărâre privind constituirea dreptului real de administrare asupra imobilului Sediul administrativ S.C. ”Drumuri Județene” SA Reșița, aflat în domeniul public al județului Caraș-Severin, în favoarea Direcției de Drumuri Județene Caraș-Severin.
20.Proiect de hotărâre privind constituirea dreptului real de administrare asupra imobilului Cabana Salvamont-Muntele Semenic ”Oberschia Rotundă”, aflat în domeniul public al județului Caraș-Severin, în favoarea Direcției de Drumuri Județene Caraș-Severin.
21. Proiect de hotărâre privind constituirea dreptului real de administrare asupra unor apartamente din Reșița aflate în domeniul public al județului Caraș-Severin, în favoarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin.
22. Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Caraş-Severin nr.125/07.06.2012 privind infiinţarea echipei intersectoriale în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei în familie,la nivelul judeţului Caraş-Severin, pe lângă Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului Caraş-Severin.
23.Informare privind participarea unei delegatii a Consiliului Județean Caraș-Severin, pe perioada 30 noiembrie-01 decembrie 2017, în localitatea Gyula, Ungaria.
24. Raport privind situația economico-financiară a S.C. AQUACARAȘ S.A.
25.Analiza modului în care sunt îndeplinite sarcinile ce revin administrației publice județene pe linia pregătirii economiei și teritoriului pentru apărare și stabilirea măsurilor ce se impun.
26 Prezentarea Sentinței Civile definitive nr.7376/25.10.2017, a Curții de Apel Timișoara, pronunțată, în recurs, în dosarul nr.5639/115/2016, în litigiul privitor la retractarea demisiei domnului consilier județean Ion Marcel Vela.
27.Prezentarea Incheierii nr. 140/28.11.2017 pronunțată de Comisia de soluționare a contestațiilor din cadrul Curții de Conturi a României, cu privire la Contestația formulată de UAT Caraș-severin, împotriva măsurilor dispuse la cap.II, pct.1,2,3 și 6 din Decizia nr.23/28.07.2017, emisă de Camera de Conturi Caraș-Severin
28. Intrebări.Interpelări
Art.2. Prezenta dispoziţie se publică în presa locală şi se comunică prin grija Direcţiei Generale Juridice şi de Administraţie Publică Locală Instituţiei Prefectului - Judeţul Caraş-Severin şi consilierilor judeţeni.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu