Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



miercuri, 13 decembrie 2017

Reținut 24 de ore pentru furt

Un bărbat a fost prins în flagrant în timp ce încerca să fure dintr-o locuință.
În data de 12.12.2017 în jurul orelor 20.00 poliția municipiului Reșița a fost sesizată prin apel 112 despre faptul că o persoană ar fi pătruns într-o locuință situată pe Aleea Tușnad. Patrula dirijată la fața locului a surprins în flagrant un bărbat de 31 de ani care a pătruns, pe fereastră, într-o locuință situată la parterul unui bloc, încercând să sustragă diferite bunuri și valori.
Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore în cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă al inspectoratului nostru, urmând ca în data de 13.12.2017 să fie făcută propunerea de arestare preventivă.


*****
Pentru a nu deveni victimele hoților din locuințe, polițiștii le recomandă proprietarilor să aibă mai mare atenție la securizarea imobilului. Închiderea ferestrei, atunci când suntem plecați, de exemplu, poate face diferența între o locuință sigură și una în care hoții sunt practic invitați „să vină în vizită”. 

Polițiștii recomandă:
·        Asigurarea ușii de acces prin două sisteme diferite, montarea de grilaje la ferestrele apartamentelor situate la parter;
·        Evitarea anunțării prealabile a plecărilor de la domiciliu pentru o perioadă mai mare de timp. „Informația” poate ajunge la infractori.
·        Montarea unui interfon la intrarea în scara blocului;
·        Evitarea păstrării în locuință a unor sume mari de bani ori bijuterii de valoare;
·        Nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţineți sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că sunt reprezentanţii unor instituţii, dar nu pot face această dovadă!
·        Evitaţi depozitarea la vedere, pe balcon, în faţa uşii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care tocmai le-ați achiziţionat!
·        Achiziţionaţi sisteme de închidere/asigurare care să corespundă din punct de vedere al standardelor de securitate. Alegeţi încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor!

Dacă observaţi persoane suspecte sau sunteţi victimă a unei infracţiuni de furt din locuinţă, sesizaţi imediat Poliţia !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu