Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



joi, 18 septembrie 2014

Dosare penale

 Recidivist cercetat pentru furt
În cursul zilei de 17 septembrie a.c., poliţiştii au reuşit identificarea şi reţinerea unui bărbat bănuit de comiterea mai multor furturi pe raza oraşului Anina.
V.M., în vârstă de 39 ani, este bănuit că în perioada mai – august a.c., a comis patru furturi din imobile toate săvârşite pe raza oraşului Anina. Dintr-o garsonieră situată în acelaşi bloc unde locuia acesta, au fost sustrase bunuri de mobilier pe care le-a depozitat la locuinţa sa. Din alte trei imobile au mai fost sustrase bunuri (un calculator, un monitor, pături, obiecte sanitare, obiecte feroase şi diverse cabluri), prejudiciul total fiind de aproximativ 3800 de lei.
O mare parte din bunuri au fost recuperate şi predate părţilor vătămate, iar bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Bărbatul a mai fost condamnat pentru săvârşirea de infracţiuni de furt fiind eliberat din penitenciar în primăvara acestui an.
În prezent se continuă cercetările pentru infracţiunea de furt calificat în formă continuată.
·         
A încercat să evite controlul poliţiştilor
În după-amiaza zilei de 17 septembrie a.c., poliţiştii de la Postul de Poliţie Zăvoi au legitimat un tânăr care iniţial a încercat să-i evite.
La controlul corporal, asupra lui O.G., în vârstă de 21 ani, a fost găsită o tabletă şi acumulatorul acesteia, bunuri despre care tânărul a declarat că le-a primit de la cineva pentru a le vinde în Oţelu Roşu.
În urma investigaţiilor efectuate s-a constatat că tânărul este bănuit că a pătruns într-o locuinţă de unde a sustras tableta şi un telefon mobil, bunuri pe care ulterior dorea să le vândă.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
·         
Obiecte contondente în autovehicul
În cursul nopţii de 17/18 septembrie a.c., poliţiştii au oprit pentru control un autoturism pe strada Revoluţiei din Oţelu Roşu.
La volanul autoturismului se afla S.L., în vârstă de 28 ani, iar pasager a fost M.R., de 25 ani. La controlul autovehiculului au fost găsite două bâte de baseball, trei bâte de lemn, o sabie tip macetă şi o sabie artizanală. Cei doi au fost conduşi la sediul poliţiei unde au mai venit trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 24 şi 35 de ani.
Toţi au fost sancţionaţi contravenţional, iar obiectele găsite în autoturism au fost confiscate.
Poliţiştii continuă investigaţiile cu privire la scopul deţinerii unor astfel de obiecte.
·         
Neatenţia la volan provoacă accidente
În după-amiaza zilei de 17 septembrie a.c., poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs pe DN 6, în afara localităţii Armeniş.
Din cercetările efectuate la faţa locului s-a stabilit că în timp ce L.I., în vârstă de 38 ani, conducea un autoturism, din direcţia Caransebeş spre Orşova, într-o clipă de neatenţie a pierdut controlul volanului şi a lovit un cap de pod din afara părţii carosabile după care s-a răsturnat.
În urma accidentului conducătorul auto a fost rănit grav fiindu-i acordate îngrijiri medicale la Spitalul de Urgenţă Caransebeş unde a rămas internat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ.
·         

Dosare penale pentru încălcarea normelor rutiere
În urma acţiunilor pe linia circulaţiei rutiere desfăşurate de poliţişti în cursul zilei de 17 septembrie a.c., au fost întocmite mai multe dosare penale.
În dimineaţa zilei, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism cu numere provizorii de înmatriculare pe Calea Caransebeşului din Reşiţa. În urma controlului s-a stabilit că autorizaţia de circulaţie provizorie era expirată şi prin urmare autovehiculul este neînmatriculat.
Câteve ore mai târziu poliţiştii l-au depistat pe G.G., în vârstă de 66 ani în timp ce conducea un moped pe strada Lucian Blaga din municipiul Reşiţa fără a poseda permis de conducere.
Pe raza localităţii Pârvova a fost oprit pentru control un tractor. Din verificările efectuate a rezultat faptul că autovehiculul a fost condus de către B.I., în vârstă de 46 ani, fără a poseda permis de conducere.
În cursul nopţii pe şoseaua Nicolae Titulescu din Moldova Nouă a fost oprit pentru control un alt autoturism la volanul căruia s-a aflat un bărbat în vârstă de 32 ani.
La testarea şoferului cu aparatul alcooltest rezultatul a fost pozitiv fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În toate cazurile se continuă cercetările în dosarele de cercetare penală întocmite.
Infracţiuni pe drumurile publice
În cadrul unei acţiuni pe linia circulaţiei rutiere desfăşurate în dimineaţa zilei de 15 septembrie a.c., pe raza localităţii Delineşti poliţiştii au oprit pentru control un autoturism ce nu avea plăcuţe cu număr de înmatriculare.
Din verificările efectuate s-a constatat că autovehiculul nu este înmatriculat fiind condus de către C.I., în vârstă de 27 ani fără a poseda permis de conducere. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi de către o persoană fără a poseda permis de conducere.
Un alt autoturism înmatriculat în străinătate a fost oprit pentru control pe bulevardul A.I.Cuza din municipiul Reşiţa. În urma controlului s-a constatat că şoferul, un tânăr în vârstă de 18 ani, avea permisul de conducere reţinut.
În cauză s-a întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.
·         
Depistaţi în trafic cu bunuri furate
În dimineaţa zilei de 15 septembrie a.c., Postul de Poliţie Dognecea a fost sesizat de către o femeie cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras bunuri (un televizor, o drujbă, un DVD, un receiver şi documente de identitate) din locuinţa sa.
La scurt timp după sesizare a fost identificat în trafic un autoturism în care se aflau P.D., de 27 ani, G.G., de 19 ani şi I.M., tot de 19 ani, toţi din Anina. La controlul autovehiculului, în portbagaj au fost găsite bunuri ce au fost reclamate ca fiind furate.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
·         
Cercetări pentru furt
În cursul zilei de 15 septembrie a.c., Poliţia Municipiului Reşiţa a fost sesizată cu privire la faptul că în cursul nopţii de 14/15.09.2014, persoane necunoscute au sustras bani din cutia milei dintr-o biserică situată pe strada Libertăţii.
Din primele verificări s-a constatat că persoane necunoscute au pătruns în biserică şi au sustras aproximativ 600 de lei din cutia milei.

În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt şi pentru identificarea suspecţilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu