Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



joi, 29 august 2013

Dezbaterea publică privind Documentaţia de urbanism: P.U.Z. „Construire spaţii comerciale"

                 În data de 26.08.2013 a fost organizată la sediul Primăriei Municipiului Reşiţa dezbaterea publică privind Documentaţia de urbanism: P.U.Z. „Construire spaţii comerciale; branşamente utilităţi, parcaje şi împrejmuire”, cu amplasament în municipiul Reşiţa, str Fântânilor, nr.1, elaborată de S.C. Primavera Design SRL, Deva, jud. Hunedoara şi având ca iniţiator S.C. Maav Optimal SRL. Reşiţa.


         Precizăm că zona studiată a fost delimitată şi stabilită cu respectarea întocmai a prevederilor P.U.G., prin C.U. nr. 22/29.01.2013 şi avizul de oportunitate solicitat în data de 24.04.2013 şi emis cu nr. 8549/26.04.2013, prezentându-se spre consultare propunerea iniţială în cadrul Comisiei tehnice de Amenajarea Teritoriului şi Urbanism în data de 29.04.2013

          În conformitate cu Ghidul privind Metodologia de elaborare şi conţinutul cadru al planului urbanistic zonal (indicativ GM-010-2000) este obligatorie aducerea la zi/actualizarea suportului topografic/cadastral, autentificarea  planurilor topocadastrale, făcându-se prin avizul Oficilui Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Caraş-Severin.

          Calendarul aprobat pentru îndeplinirea obligaţiilor de informare şi consultare a publicului a fost stabilit în conformitate cu prevederile Dispoziţiei Primarului nr.1029/30.05.2013, ale H.C.L. nr. 377 din 27 noiembrie 2011 pentru aprobarea Regulamentului local de implicare a publicului în elaborarea şi revizuirea planurilor de urbanism şi amenajarea teritoriului din competenţa de avizare şi aprobare a Consiliului Local al Municipiului Reşiţa, ale Ordinului nr.2701/2010 pentru aprobarea Metodologiei de informare şi consultare a publicului cu privire la elaborarea sau revizuirea planurilor de amenajare a teritoriului şi de urbanism şi ale Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, cu modificările ulterioare.

           La finalizarea etapelor prevăzute în calendar se va întocmi Raportul informării şi consultării publicului.

           Documentaţia definitivată şi completată urmează a fi înregistrată la Registratura generală a Consiliului Local al Municipiului Reşiţa pentru a fi avizată în cadrul Comisiei tehnice Amenajarea Teritoriului şi Urbanism. Ulterior este necesar şi avizul Comisiei Judeţene de Amenajarea Teritoriului şi Urbanism, în conformitate cu prevederile Legii nr. 190/26 iunie 2013 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.7/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, intrată în vigoare la data de 13 iulie 2013, la anexa 1, pct. 12 ^1 din acest act normativ fiind prevăzute categoriile de documentaţii de amenajare a teritoriului şi de urbanism, precum şi competenţele de avizare şi aprobare a acestora de către consiliile locale.

            Pentru corecta informare a opiniei publice precizăm cu tărie faptul că, reprezentanţii municipalităţii locale implicaţi în această activitate acţionează strict în conformitate cu prevederile legale în materie, context în care dezavuăm şi respingem în mod categoric şi ferm punctele de vedere neavizate ale celor care interpretează negativ modul de lucru al specialiştilor din domeniu, ca reprezentând aşa-zise „beţe în roate” în calea potenţialilor investitori.

            Le recomandăm pe această cale celor interesaţi să procedeze la o documentare temeinică înaintea lansării în spaţiul public a unor potenţiale dezinformări, care sunt de natură a afecta climatul investiţional şi implicit interesele concetăţenilor noştri din municipiul Reşiţa, promiţându-le tot sprijinul nostru în acest demers jurnalistic.
Iasmyna M.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu