Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



luni, 28 august 2023

PLANTAȚIE DE CANNABIS DESCOPERITĂ ÎNTR-O LIVADĂ

La data de 26 august, în urma cercetărilor efectuate de polițiști de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Caraș-Severin,  într-un dosar penal având ca obiect un grup infracțional organizat implicat în săvârșirea infracțiunilor de cultivare de droguri de risc și deținere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, față de trei bărbați bănuiți de comiterea faptelor.

De la persoanele bănuite, au fost descoperite și ridicate o cultură outdoor formată din 103 plante de cannabis, în diferite stadii de vegetație, cu înălțimi cuprinse între 0,5 m și 1,20 m, în cantitate totală de peste 20 de kilograme masă verde brută, peste 250 de grame fragmente vegetale şi muguri de cannabis masă verde uscată, precum și 3 telefoane mobile.

Din cercetări a reieșit că, în luna iulie 2023, unul dintre bănuiți, pentru promisiunea unor câștiguri materiale și posibilitatea consumului de cannabis, ar fi racolat două persoane, constituind un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În perioada iulie – august 2023, liderul grupului ar fi achiziționat din Spania o cantitate importantă de semințe, ar fi înființat și întreținut o cultură de cannabis, ceilalți doi bănuiți acordând sprijin prin supravegherea și udarea culturii, cât și prin depistarea unui imobil, în zona rurală a județului Caraș-Severin, pe care liderul grupului l-ar fi închiriat. 

Astfel, în dimineața de 26 august, la ora 06.57, polițiști de la Poliția Orașului Bocșa au fost sesizați prin apel 112 de către un bărbat, de 27 de ani, din Bocșa despre faptul că deține un imobil în satul Bărbosu, comuna Ramna, pe care, în acest an, l-a închiriat unor persoane din municipiul Timișoara, ale căror date de identificare nu le cunoaște, iar, în acea dimineață, când s-a deplasat la imobilul în cauză pentru a-și culege producția de prune, în livadă a găsit mai multe ghivece cu plante cu aspect de cannabis.

Imediat la fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție de la Secția 5 Poliție Rurală Bocșa, care a constatat că cele sesizate se confirmă, în livada bărbatului fiind descoperite 103 ghivece cu plante de canabis, precum și diferite cantități de fragmente vegetale și muguri de plantă uscată.

De asemenea, polițiștii l-au identificat pe un bărbat, de 40 de ani, din Jebel, care ar fi fost lăsat de chiriași să asigure paza imobilului respectiv. 

La fața locului a fost solicitată echipa operativă din cadrul Poliției Orașului Bocșa, fiind informați și polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, conform competenței. 

Totodată, polițiștii au observat în proximitatea imobilului un autoturism înmatriculat în județul Timiș, care, la vederea acestora, a părăsit zona. 

Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, l-au oprit în localitate și au stabilit că, la volanul acestuia, se afla un bărbat, de 33 de ani, din județul Timiș. În habitaclul mașinii, au fost descoperite resturi de țigarete și substanțe uscate de culoare brun-oliv. 

În continuare, polițiștii l-au testat pe bărbatul de 33 de ani cu testul rapid Drager și ulterior cu aparatul Drager DrugTest, la ambele testări rezultatele fiind pozitive. Aparatul DrugTest a indicat rezultat pozitiv pentru THC, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Echipa operativă din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraș-Severin a preluat cercetările în acest caz.

Astfel, din cercetări s-a stabilit faptul că trei bărbați, cu vârste cuprinse între 33 şi 40 de ani, toţi din județul Timiş, ar fi înființat și întreținut o cultură de cannabis, în vederea comercializării către diferite persoane, precum şi pentru consumul propriu. 

La data de 27 august 2023,  a  fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Caraș-Severin cu propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a  persoanei care a inițiat grupul infracțional organizat,  iar față de ceilalți doi a fost luată măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

În aceeași zi, propunerea a fost admisă, judecătorul de drepturi și libertăți dispunând arestarea preventivă, a liderului grupului.

La activități au participat polițiștii Inspectoratului de Poliţie Județean Caraș-Severin și  jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin. 
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu