Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



duminică, 13 aprilie 2014

APDRP va primi on-line cererile de finanțare ale investitorilor în agricultură


 APDRP va primi ON-LINE cererile de finanțare
Pentru proiectele de dezvoltare rurală
Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) va primi on-line cererile de finanțare ale investitorilor în agricultură prin intermediul portalului www.apdrp.ro.
Începând cu prima sesiune de depunere de proiecte din 2014 pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală, potențialii beneficiari se vor
înregistra pe pagina de internet a APDRP, vor completă cu informații specifice o serie de date de identificare și vor încărca în format electronic Cererea de Finanțare, cu toate documentele anexate pentru a fi transmise automat către APDRP.
Fermierii care solicită fonduri pentru fermele de familie vor depune, în continuare, Cererile de Finanțare la Oficiile județene ale APDRP în format tipărit și electronic.
'Depunerea on-line a cererilor de finanțare vine ca o facilitate pentru investitorii din agricultură care doresc să acceseze fondurile europene acordate prin PNDR. De asemenea, se constituie și ca o etapă în demersul APDRP de a optimiza și facilita procesul de solicitare a fondurilor europene. Facilitatea consta în ușurința completării Dosarului Cererii de Finanțare, dar și a depunerii acestuia, fără a mai fi necesară deplasarea la Oficiile județene ale APDRP. În aceeași ordine de idei, sistemul va permite eliminarea oricăror suspiciuni privind depunerea și înregistrarea proiectelor. Depunerea on-line reprezintă un prim pas de simplificare a procedurilor de lucru cu beneficiarii, astfel încât beneficiarii să nu mai fie puși pe drumuri, și să se evite pierderea de timp și de bani.' a precizat Directorul General al APDRP, David Eugen POPESCU.
După completarea datelor obligatorii de identificare ale solicitantului și proiectului propus pentru finanțare, Cererea de Finanțare împreună cu anexele aferente vor fi încărcate pe pagina de internet www.apdrp.ro. Dacă încărcarea a fost realizată cu succes, se va emite un bon de ordine aferent depunerii respective. Alocarea bonurilor de ordine se va realiza prin generarea unei secvențe unice pe sesiune. Ulterior, dacă proiectul este declarat neconform, solicitantul va fi notificat în acest sens. Dacă proiectul este conform, acesta va urma toate etapele procedurale de evaluare și selecție.
'Subliniez importanța ca solicitanții să depună din timp proiectele, pentru a evita respingerea proiectului pentru că a depășit termenul limită de depunere — nu se poate depăși nici cu un minut ora de închidere a sesiunii, dat fiind faptul că sistemul închide automat sesiunea. De asemenea, dacă proiectul se depune din timp, în cazul în care acesta este neconform, solicitantul are timp să corecteze eroarea și să depună din nou proiectul în cadrul aceleiași sesiuni.' a menționat David Eugen POPESCU.
Toate precizările privind procesul de depunere on-line vor fi detaliate în Ghidul Solicitantului și, după aprobarea acestuia, vor fi publicate pe pagina de internet a APDRP.
INFORMAȚII SUPLIMENTARE
Pentru a depune on-line a cererilor de finanțare prin PNDR, solicitanți trebuie să-și creeze cont de utilizator pe site-ul www.apdrp.ro — dacă acesta a fost deja creat nu trebuie făcut unul special, ci va fi utilizat cel deja creat.
Pașii care trebuie parcurși pentru depunerea on-line a cererilor de finanțare sunt următorii:
Accesarea site-ului APDRP
Accesul la portal se realizează prin intermediul unui 'browser' (ex. Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Crome etc.), unde se tastează în bară de adrese: http://www.apdrp.ro.
Autentificare
Pentru autentificare (în cazul în care sunteți deja înregistrat ca utilizator) există un câmp de tip text, pentru introducerea datelor legate de utilizator.
Pentru înregistrare există un buton dedicat opțiunii de înregistrare că utilizatori a vizitatorilor.
După înregistrare, utilizatorul va primi un e-mail de confirmare și va trebui să urmeze instrucțiunile din respectivul mesaj pentru activarea contului creat.
Pregătire documente pentru încărcare
După autentificare, se va deschide sesiunea de lucru pentru depunerea online a Cererii de Finanțare (accesibilă de pe homepage cu link către pagină nouă);
În sesiunea de lucru utilizatorul va putea consulta un ghid de utilizare a depunerii online și un tutorial, după care va parcurge următorii pașii:
Completare date de identificare ale solicitantului:
Nume și prenume solicitant / Denumire solicitant
Titlul proiectului
Județ, Localitate, sat
CNP/ CUI solicitare Adresa de e-mail a reprezentantului legal al proiectului
Telefon al reprezentantului legal al proiectului
Completarea Sesiunii și măsurii
Din lista de sesiuni/ măsuri disponibilă, utilizatorul va alege sesiunea pe care va depune proiectul.
După selectarea sesiunii și măsurii, utilizatorul va continua cu pasul de încărcare Cerere de Finanțare și anexe tehnico — administrative.
Încărcarea Cererii de Finanțare (CF), a anexelor tehnice și administrative.
Presupune parcurgerea următorilor pașii:Încărcarea formularului Cerere de Finanțare — la încărcarea cererii de finanțare vor avea loc o serie de validări în scopul de a ajuta solicitantul în corectarea diverselor probleme precum:
formularul CF trebuie redactat electronic.
se utilizează ultima versiune a CF pentru sesiunea respectivă.
denumirea fișierelor nu conțin caracterele speciale: ~ ' # % etc.'
Este obligatorie completarea câmpurilor: CNP/ CUI solicitant, Statut juridic solicitant, Date de identificare ale reprezentantului legal de proiect (BI/ CI/ Pașaport, Serie, Număr, Data eliberării, Data valabilității), E-mail reprezentant legal, Adresa sediu social și Adresa punct lucru reprezentat legal, Telefon/ fax reprezentant legal, Amplasare proiect Regiune — Județ, Obiectiv investiție:Județ/ Localitate/ Oraș Comună/ Sat.
În funcție de informațiile privind amplasarea proiectului (Regiune/ Județ), se va stabili Oficiul Județean la care se va lansa în Sistemul de gestiune a documentelor (SPCDR)fluxul de depunere a CF.
Încărcare documentelor anexate Cererii de Finanțare
Utilizatorul va încărca fiecare document în parte, încărcarea fiind de tip asincron (sistemul nu așteaptă finalizarea încărcării unui document, astfel utilizatorul poate încărca imediat următorul document).
Fișierele trebuie să fie în format.pdf scanate la o rezoluție de minim 200dpi.
Încărcare alte documente
În această secțiune, utilizatorul are posibilitatea da a încărca și alte documente justificative ale proiectului.
Finalizarea încărcării
După realizarea pașilor de mai sus, utilizatorul va acționa butonul de Upload.
Se va emite automat un mesaj de confirmare dacă toate fișierele au fost încărcate cu succes.
Toate fișierele se transferă automat la APDRP. Acestea se vor regăsi în SPCDR, în folder-ul proiectului, concomitent cu demararea fluxului de Depunere — Evaluare, pentru alocarea expertului care va întocmi conformitatea.
După finalizarea conformității, reprezentantul legal va fi notificat prin e-mail, referitor la decizia privind conformitatea Cererii de Finanțare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu