Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



luni, 21 aprilie 2014

Ajută un copil să trăiască!


Reducerea numărului de copii care mor din cauze care pot fi prevenite sau tratate este o prioritate pentru noi. Trebuie sa acordăm sprijin urgent maternităţilor, secţiilor de nou-născuţi şi femeilor însărcinate care au un statut economico-social modest. Soluția este în mâinile tale! Implică-te acum!


SOLUȚIA ESTE ÎN MÂINILE TALE. IMPLICĂ-TE ACUM!

Salvaţi Copiii continuă campania Salvaţi “Transformă 2% din impozitul pe venit în 100% viaţă pentru copii!”. Până pe 25 mai 2014 puteţi redirecţiona 2% din impozitul pe venit pentru colectarea de fonduri necesare dotării maternităţilor, astfel încât acestea să poată asigura asistenţă medicală adecvată copiilor născuţi prematur. 


Cum redirecţionezi 2% din impozitul pe venit?

1. Completează Formularul 230 (dacă în 2013 ai avut venituri numai din salarii) sau Formularul 200 (dacă în 2013 ai realizat şi alte venituri - din salarii sau activităţi independente sau numai din activităţi independente).

2. Trimite formularul la Administraţia Financiară de care aparţii până la 25 mai 2014: formularul se poate depune direct sau se trimite prin poştă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire).

Precizări:

1. Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donaţie privată şi nu te costă nimic. În cazul în care nu redirecţionezi aceşti 2%, banii rămân statului.

2. Adresele Administraţiilor respective se pot verifica pe site-ul ANAF.

3. Dacă doreşti să sprijini şi mai mult cauza noastră, poţi să strângi formulare de la colegii de serviciu, prieteni, familie etc. şi să ne anunţi. Un voluntar Salvaţi Copiii va veni la sediul tău  să ridice formularele şi, ulterior, le vom trimite noi către administraţiile financiare aferente.

4. Sumele individuale nu sunt mari, însă cumulate pot însemna foarte mult pentru copii nou-născuţi.
REZULTATELE NOASTRE

Până în prezent, Salvaţi Copiii a dotat 18 maternităţi şi secţii de nou-născuţi din Bucureşti şi din ţară şi a dezvoltat programe de educaţie parentală pentru părinţi şi copiii acestora din comunităţi defavorizate. Suma investită până în prezent provine din fondurile colectate anii trecuţi din campania 2%, susţinerea companiilor şi a persoanelor fizice. Mortalitatea infantilă este un capitol sumbru pentru România: ţara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 9,4 la 1000 de copii născuţi vii în 2011, cauza principală fiind naşterile premature. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.

>>> Află mai multe despre programul de reducerea a mortalităţii infantile

Completând formularul de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit către Salvaţi Copiii, fiecare din noi poate participa, în mod direct, la salvarea vieţii unui bebeluş născut prematur.
În numele tuturor copiilor care vor beneficia de sprijinul dumneavoasta, vă mulţumim!


DESCARCĂ FORMULARUL

>>> dacă în 2013 ai avut venituri numai din salarii
description

>>> dacă în 2013 ai realizat şi alte venituri - din salarii sau activităţi independente sau numai din activităţi independente

description


ISTORIC CAMPANIE 2%

>>>
În 2013, am desfăşurat campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit pentru colectarea de fonduri necesare dotării maternităţilor, astfel încât acestea să poată asigura asistenţă medicală adecvată copiilor născuţi prematur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu