Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



vineri, 11 mai 2012

A început campania electorală pentru alegerile locale

Campania electorală, este permisă, până pe 9 iunie, la ora 7,00,unde candidaţii la  funcţiile de primar, preşedinte de consilii judeţene, consilii locale şi judeţene .urmează  să convingă electoratul să le acorde votul pe 10 iunie.

Primarii, vor fi aleşi după modelul preşedinţilor de consilii judeţene: într-un singur tur, iar câştigător este candidatul care obţine cele mai multe voturi. Un al doilea tur nu se va organiza decât în caz de egalitate de voturi.

Listele de partid se păstrează doar la consilierii judeţeni (respectiv ai municipiului Bucureşti) şi locali (respectiv ai primăriilor de sector).

Candidații vor avea spații în care se vor putea întâlni cu alegătorii
Legea  prevede că oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Candidații care sunt interesaţi , în timpul campaniei electorale  să  publice pe acest ’’blog’’  platformele electorale   se oferă spaţiu pentru  a publica.

21 de comentarii:

  1. Sper ca nu esti atat de idiot sa-I lasi pe cei de la ucr sa posteze.Folosesc porcaria de grancica pe care ne tot acuza si isi fac campania electorala tot be,be,be banii nostrii

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt curios!!!!! să văd ce mint actuali candidaţii la primari, ca să le votăm

    RăspundețiȘtergere
  3. Cine este personajul, Sărbu Elena de la Uniunea Croaţilor din România,???.. de se tot vorbeşte de acest nume!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Această persoană, este cea mai hulită în întreagă comunitate croată.Nu înţeleg ce mai stă în localitate, nu are familie la croaţi ,nu are pe nimeni pardon, era să uit;are pe dl. prof. Radan

      Ștergere
    2. vomit cand aud de aceasta persoana

      Ștergere
  4. Nu ma intereseaza ce au facut si ce nau facut acesti domni pana acuma.Eu vreau o schimbare vreau transparenta in primarie sa poate vedea orcine ce se discuta la sedintele din primarie,sa se stie cati bani intra si cat se investesc si cum.Acesta este unu dintre proectele PP-DD daca sunteti deacord aveti pentru ce ma vota nu voi dezamagi pe nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt curios să văd cu ce oferte electorale vine dl.prof.Radan pentru ca să fie ales.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pacat ca cei de vrsta a treia nu stiu cu internet ca dn profesor ar avea o sustinere maxima ca el este singur care le organizeaza petreceri.Stie cum sai vrajeasca pe cei batrani,cu ceva supa,muzica sa danseze pe-acolo si cei batrani sunt incantati ce sa petrecut acolo asa ca sunt cumparati din timp acesti oameni pe nimica toata.ASTA DA VRAJEALA.

      Ștergere
  6. OFERAT ucr
    radan mihai- primar vârstă 75 ani
    obrazinic,mincinos,scandalagiu, profitor şi informator al securităţii ?
    sărbuleasa Elena secretar de bani de….
    obrazinică,mincinoasă,profitoare, colegă de … cu radan, personaj sinistru, care a trăit cu 2 persoane
    1 ghera slobodan – nepot, fiul lui ghera nicolae,consilier nr1 fost student genial in croaţia de 10 ani care a frecat repetentia, scandalagiu, care a transportata in si din croaţia p……
    2,ghera nicolae tata, mincinos în funcţie de 20 de ani la croati, comunist, profitor şi informator al securităţii?
    3 frana ivan, sociac, beţivan ,ţăpar, scandalagiu cu 8-10 clase
    VOTATI VOTATI

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu parere de rau suna urat dar adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cu parere de rau suna urat dar adevarat

    RăspundețiȘtergere
  9. Cred ca nici dracu nu mai voteaza aceste persoane.Sau aratat de atatea ani ce stiu si ce pot numai pentru buzunarul si interesul loor si cred ca se scufunda corabia lor zisa UCR,

    RăspundețiȘtergere
  10. Preotul de la lupac si clocotici cheama oamenii acasa la ei si le spune ca sal voteze pe vlasici

    RăspundețiȘtergere
  11. foarte adevarat,popii au de pierdut cind va pierde vlasici..asa se le dea dumnezeu

    RăspundețiȘtergere
  12. Bine, d-l Popescu, să admitem că d-ta, a-i dreptate.Ce vrei tu, concret să faci? D-l Crista văd că oferă candidaţilor să–şi exprime opiniile politice, de ce nu faci să vedem ce poţi tu, dar e mai sigur să scrii sub anonimat nu? Răspunde dacă vrei!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. iata ce au facut croati nostri
    O ţin pe cea mai nesuferita femeie de la croati pe d-na sarbu
    au angajat intreaga familia ghera
    au deschis birtul la skoika
    lau facut om pe rimer un scolit cu 10 clase
    lau angajat pe sociac
    lau angajat pe baiatul fostului politist din localitate
    au cheltuit miloane de euro
    au adus pe copilul lu d-na sarbu sa ia bani
    au angajat toti aproape toti repetenti din croatia
    au facut scandaluri
    lau dat pe domnul primar afara de la uniune
    lau dat pe domnul maghicea afara
    au incercat sal futa pe crista
    au futut miloane cu bosorogi dracului
    au futut bani, au macat sau distrat asta au facut

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Comentariul vostru este de sub orice critica. Din punct de vedere a greseliilor morfologice ma indoiesc ca inteligenta voastra depaseste inteligenta unui copil de scoala primara.
      In privinta acuzatiei de frauda, evaziune si inselaciune fiscala facuta de UCR, exista dreptulul legal al fiecarui cetatean de a denunta aceasta Uniune, ca a safarsit fapte penale.
      Prin suspiciuniile si acuzatiile voastre nefondate si neintemeiate comiteti fapta penala de calomnie

      Ștergere
  14. Jupuitorul poulelor17 mai 2012 la 18:08

    Familia Uniunii este compusa din:
    Tata: Domnul Radan Mihai
    Mama: Sarbu Elena
    Avortoni: Doru' si restul angajatilor
    Sclavi: Rimer si Sociac
    Am uitat sa mentionez ca incepand din 20.05.2012, bordelul Skojka ofera servicii sexuale gratuite. Acest eveniment este difuzat in fiecare seara pe Playboy TV si pe GAY Club TV...
    Succes !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai cine este acest Rimer cum chiar el este cel mai scolit om la UCR ca defapt il stie tot natu sa nu spun toata comuna si-a vandut si baticurile lu masa sevede ce oameni alege dn-l profesor.Este o zicala SPUNEMI CU CINE TE PLIMBI PE STRADA CA SA-TI SPUN CINE ESTI.

      Ștergere
  15. porcul de lazuika knez dupa ce la facut profesorul om acum il injura

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este o zicala "PE CINE NU LASI SA MOARA NU TE LASA SA TRAIESTI" in viata nu trebuie sa ai incredere in nimeni.

      Ștergere