Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



vineri, 18 mai 2012

ALEGREILE 2012 - PAGINĂ ELECTORALĂ

''TRANSPARENTĂ, RESPONSABILITATE'' 
 JIGMUL GHEORGHE candidat pentru functia PRIMAR PP-DD com.CARASOVA    Pentru toti care nu ma cunosc sunt o persoana cinstita,harnica si foarte corecta.Candidez pentru ca vreau o schimbare,vreau ca toti cetateni acestei comune sa fie mandri ca traiesc in aceasta comuna dar pentru acest sacrificiu ne trebuie foarte multa munca ca fara munca nu putem realiza nimic.
Unul din proecte este transparenta in primarie ca orcine sa poate vedea ce se discuta si ce sa realizat din banii alocati primariei.
In al doilea proect ar fi sa atragem urgent investitori in aceasta comuna ca nimeni nu produce si nu vinde nimic.
Iar in altreilea rand DRUMURILE sunt catastrofale trebuie refacute URGENT.
Astept orce comentariu din parte cetatenilor.
                                                                 VA URMA

CANDIDAŢII PENTRU COSILIUL LOCAL CARAŞOVA
                             
PARTIDUL POPORULUI DAN DIACONESCU – PP-DD
1.Jigmul Gheorghe, 2.Cocora Pavel, 3.Gluvac Mihai, 4.Marian Petru, 5. Vatav Ioan
6.Sima Florin, 7.Haţegan Mihai, 8.Maliş Lazăr., 9.Ifca Ana, 10.Merşa Mihai, 11. Laţcu Maria, 12.Miloş Nicolae, 13.Almăjan Mihai, 14.Miloş Mihai, 15.Jigmul Marta, 16.Haţegan Ion, 17.Dobra Mihai

VOTAŢI CANDIDAŢI  PP-DD.        VOTAŢI ''TRANSPARENTĂ, RESPONSABILITATE''

26 de comentarii:

  1. Sper ca cea ce spui sa si faci.Ai toata sustinerea noastra.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu daca acest partid este destul de puternic ca sa schimbe ceva dar cred ca trebuie sa le dam si lor o sansa ca actuali sunt de 22 deani la putere si aproape ca nu se vede nimic.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eteee,un nou mic, mare, hoţ!!!!
    Tu, chiar vrei să fi primar?
    I-a spune tu ceva, de hoţii de la primaria Carasova!!!!
    Să te văd

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce am furat vino duminica la Nermed la ora 11 si spune la toata lumea ce mare hot sunt ai ocazia ca fac campanie electorala si chiar te las sa si vorbesti sa le spui oamenilor ce ti-am furat.

      Ștergere
    2. Tu, chiar nu înţelegi !!!!!!
      Habar nu a-i ce e o metaforă.Si tu, vrei să fi primar!!!!!Ia-te, de măna cu repetenţii de croaţi şi mergeţi la o stână, să faceţi be, be, be, ...

      Ștergere
    3. Se vede ca esti un destept si plin de metafore.Pentru tine sunt toti prosti si repetenti bine ca exista niste destepti care defapt se cred destepti sa ne spuna ce suntem.Si vad ca sti sa faci be,be cred ca tu vi de la stana.Si stiu cine esti

      Ștergere
    4. Corect:'' eşti destept'', fac be, be dar diferenţa e: că în capul tău e ''varză''
      Să văd dacă înţelegi treaba asta cu ''varză''
      Să te văd!!!!

      Ștergere
    5. Bravo intelectualule se vede ceti poate capu mai sti si alceva in afara de asta ca nare rost sa-mi pun capu cu tine,dece nai koloana si nu-mi spui personal cea ce vrei sami spui ca nu te mananc si sa vedem cinei varza.TE ASTEPT

      Ștergere
  4. NU TE LASA PROVOCAT DE NISTE CURIBURI AI SUSTINEREA DE LA FOARTE MULTE PERSOANE SUCCES.

    RăspundețiȘtergere
  5. Toti NERMIGENI,inafara de cativa sunt de parttea PP-DD cred ca vei reusi am vazut si afise cel mai beton partid.

    RăspundețiȘtergere
  6. Gheorghe:De ce nu a-i raspuns la intrebarile dl. cirtsa
    sigur ca acest domn stie probabli ceva de tine si ti-a fost frica, De ce nu a-i pus intrebarile lui contr-acandidatului tau ,radan.fugi la oi esti de nici o culoare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am acceptat ca sa fiu intrebat si orcine putea pune intrebari dar toti care erau de fata nu erau deacord cu asa ceva,aproape a iesit un scandal ci nu campanie electorala.Referitor la oii astai parerea ta si nu ma supar,foarte bine ca sunt criticat la asta ma asteptam.

      Ștergere
  7. dioko, a-i ndreptate.Gheoreghe e neume de.....e in legatura cu radan, s-a vazut de la un kilometru

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vreau sa clarific la toata lumea care citeste aceste comentari ca nu sunt umbra nimanui.Si nu am legatura cu nimenii,toti care cred asa ceva se inseala foarte mult.

      Ștergere
  8. saracu, vrea si el un ciup

    RăspundețiȘtergere
  9. velik idiot si, idi, idi, i samo idi,si se bojal od radana.ti bi da si knez .maras u kurac

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Neznam koi pises ovo ali znam koi kandidira za kneza treba da ie iedan model za narod a ne iedan sto provokira skandali,taki nemaiu sto da traze na takoi funktii.Ipak svaki ima svoie mislienie ima pravo da kaze sto misli to ie DEMOKRATIA.

      Ștergere
    2. Crsta sam,gosp.Jigmul, sto znaci ovo sto ste pisali vi, ili mozda drugi u ime vase? ” Neznam koi pises ovo ali znam koi kandidira za kneza treba da ie iedan model za narod a ne iedan sto provokira skandali,taki nemaiu sto da traze na takoi funktii.Ipak svaki ima svoie mislienie ima pravo da kaze sto misli to ie DEMOKRATIA.”

      Ștergere
  10. Eu ca cetatean roman... astept de la d-nul Jigmul Nicolae care candideaza din partea ppdd-ului la functia de primar, sa se inscrie din nou la scoala, incepand de la gradinita pt. ca este vizibil... "saracul" nu a terminat clasa I, nici dansul, nici Dan Senzationescu. Te mai pomenesti ca toti analfabetii si pupincuristii vor sa schimbe ceva... parca nu sunt destui pupincuristi la UCR ;-) sau in toata tara!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pe acest om il cunosc foarte bine nu incerca sal jignesti ca eu care scriu astaa o sa-ti raspund in asa fel incat o sati para rau ca ai deschis acest subiect incearca mai odata

      Ștergere
  11. rectific: d-nul Jigmul Gheorghe, nu Nicolae!

    RăspundețiȘtergere
  12. Campania electorala, cum era de aştepta de multe ori aduce surprize, plăcute şi neplăcute, şicane atât din partea candidaţilor, cât şi din partea susţinătorilor,etc Lucru demonstrat şi în loc. Nermed, duminică când, candidaţii din partea UCR-ului, au venit să-şi prezinte, platforma electorală, un lucru firesc, normal, legal, cineva din partea asistenţei a dorit să pună nişte întrebări, candidaţilor UCR-ului, un anume domn MILOŞ MIHAI, alias ‚’’VOINEA’’, a sărit ca ars în apărarea candidaţilor UCR-ului, ’’că aceste întrebări să nu fie puse’’.În afara de această atitudine ciudată din partea acestui domn MILOŞ, se nasc numeroase întrebări, pentru o asemnea atitudine, în condiţiile în care s-a dorit doar nişte întrebări.Interesant e faptul că candidaţii UCR-ului , au fost tot atât de vehemenţi, în a nu răspunde la ….nici nu au încercat să-l calameze pe acest dom Miloş, care milita cu atâta vehemenţă pentru UCR-ul. Gurile rele susţin ca acest domn are o ‚’’firmă’’, unde a beneficiat de nişte contracte cu UCR-ul.Tot gurile rele susţin că firma acestiuia transportă femei la muncă peste hotare.Oare, aşa să fie!!!Se va analiza şi se va comunica.

    RăspundețiȘtergere
  13. acest om duce femeile la munca in Austria le cere 100 euro pe luna voinea a mai incercat sa ne pacaleasca cu caminul cultural este omul lui radan toata lumea stie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai bine taci pentru ca si tu la fel ca si acest ,,distin" Domn Crsta habar nu aveti pe ce lume traiti si numai comentati.
      Si mai am o intrebare:Cu ce a incercat Dl.Milos sa va pacaleasca in legaturacu caminul cultura ???

      Ștergere
  14. Dl.Jigmul, cum vedeti d-voastră, această competiţie electorală şi ce părere aveţi de situaţia actuală a comunităţi unde candidaţi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu vreau sa comentez prea mult dar este o campanie de asteptat MURDARA si ca sa poti tine pasul trebuie sa fi foarte prudent la toate miscarile facute de adversari.Dar totusi cred ca votanti sa aleaga ce este bun in interesul lor ci nu a candidatilor.

      Ștergere