Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!miercuri, 30 mai 2012

CANDIDAT LA PRIMĂRIA LUPAC, MIRCEA POPESCU - PSD

PAGINĂ ELECTORALĂ
 ''NUMAI ÎMPREUNĂ AVEM O FORŢĂ''

Am intrat în politică şi m-am hotărât să candidez la Primăria Lupac pentru funcţia de PRIMAR cu scopul de a corecta greşelile şi neputinţele guvernării care tocmai a trecut, fără să distrugem, ci să construim.
            Întotdeauna am considerat că am o datorie de suflet faţă de satul şi comuna mea în care m-am născut şi am copilărit, şi faţă de oamenii acesteia. Este motivul pentru care nu am să-i dezamăgesc.
            Nimic nu mă va putea împiedica să duc la bun sfârşit proiectele pe care le vom face împreună pentru comuna Lupac.
            Doresc din suflet să construim împreună o COMUNĂ EUROPEANĂ, astfel încât să ne placă să trăim aici, acasă, să avem o comună prosperă.
            Voi fi un primar al celor mulţi, al celor ce muncesc sau au muncit, al celor corecţi, al celor care vor dreptate şi al celor care vor o societate în care sunt respectaţi şi sprijiniţi.
            Este timpul ca şi comuna Lupac să meargă pe un drum nou.
            Drumul pe care vi-l propun eu împreună cu Partidul Social Democrat, are legătură cu ceea  ce vom face noi pentru următorii ani, pentru generaţiile următoare.
            De aceea  pentru a putea construi o COMUNĂ EUROPEANĂ vă cer votul şi sprijinul dumneavoastră. Pentru că numai împreună avem forţa de a reuşi.
 LUPAC:CANDIDAŢII -PSD - PENTRU CONSILIUL LOCAL
 1.Popescu Mircea, 2.Bosilcă Gheorghe, 3.Padinenaţ Marian, 4.Iovanac Rusalin, 5.Bunea Petru Rusalin, 6.Vlasici Mihai Matei, 7.Beţa Mihai, 8.Muselin Maria, 9.Blaj Marian, 10.Beţa Gheorghe, 11.Filca Marian, 12.Iovanac Mihai, 13.Blaj Marian, 14.Bunea Petru

6 comentarii:

 1. popescu mircea31 mai 2012, 00:50

  Ca Primar,prima hotarire de consiliu va fi aceea de anulare a taxelor ilegale,taxa de curte si taxa de tractor,iar cea de a doua va fi acordarea de alocatii copiilor care lea fost taiata si a celor care au dreptul,si acordarea ajutorului social.

  RăspundețiȘtergere
 2. D-nu Popescu,nu confunda functia de PRIMAR cu cea de PREMIER,tu nu poti sa acorzi acea alocatie, daca a fost taiata la nivel national.Alo te rog frumos.nu sari calu.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. popescu mircea1 iunie 2012, 00:23

   Stimate domn,cu parere de rau te informez ca alocatia complementara se aproba sau se respinge de catre PRIMAR, prin dispozitie, dupa efectuarea anchetei sociale pt verificarea situatiei de fapt.Deci ca Primar voi putea acorda alocatia familiilor care indeplinesc conditiile de stabilire a alocatiei.NU confund deloc,dimpotriva,acei primari care au taiat banii copiilor dati de catre guvern...cine sau crezut? Copii lor nu au avut nevoie.

   Ștergere
 3. popescu mircea3 iunie 2012, 01:14

  Apa este o problema mare,la lupac trebuie schimbate toate tevile,pusa in functiune statia de filtrare,trebuie gasita o sursa de apa cu debit mai mare,iar pe sate trebuie intocmite proiecte de alimentare cu apa si canalizare,Sunt foarte multe de facut,de aceea va rog sa-mi acordati increderea dumneavoastra...

  RăspundețiȘtergere
 4. Si dupa toate promisiunile D-voastra tot ati pierdut alegerile si ma bucur enorm de mult

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da,stimate domn,sunt convins ca te bucuri..sunt citiva care au tremurat la gindul ca voi ajunge primar, aveau cosmaruri la gindul asta,, printre care va aflati si D-voastra,o gasca,un clan,..bucura-te cit poti domnule draga ,ca nu se stie niciodata ce iti aduce ziua de maine !!!!!

   Ștergere