Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



luni, 13 iunie 2011

Lista cu,,DELEGAŢII”



Aceşti delegaţi au acceptat încălcarea legii!!!

Aceşti delgaţi au refuzat un drept constituţional prevăzut în Constituţia României. Au acceptat încălcarea  Declaraţiei Universale a Omului şi un drept prevăzut în statutul  Uniunii Croaţilor din România şi anume:…. dreptul de a ,,CANDIDA”

Aceşti delegaţi au decis în numele vostru tot ce s-a făcut  de câţiva ani în prezent (descărcarea de gestiune..ştiţi voi dragi cetăţeni ai minorităţii croate despre ce sumă este vorba...)

Aceşti delegaţi au decis pentru voi în următorii ani­­?

Vă rog să analizaţi!

La alegerile democratice de la Uniunea Croaţilor din România care au avut loc în data de 4 iunie în loc. CARAŞOVA, vă voi prezenta lista cu delegaţii carea au votat  super-democratic (în mintea lor). 
Trebuie sa precizez că nu am intrat în posesia listelor cu delgaţii pentru aceste alegeri. Această listă nu  fost obţină oficial. Referitor la restul delegaţilor din alte localităţi aceasta nu a fost prezentată public şi nu le cunosc.

Interesant este faptul că tocmai aceşti lideri nu au venit în faţa propriilor cetăţeni pe care-i reprezintă să le spună că sunt reprezentanţi lor la alegerile la croate. Au tăcut!
Aceşti delegaţi au fost contestaţi de proprii cetăţenii pe care  i-au reprezentat

Iată lista:
1. GHERA NICOLAE- Familie / Interese - SECRETAR GENERAL AL UCR./TATA
2. GHERA SLOBODAN-Angajat UCR FIU LUI(G.N) ŞI NEPOT/RADAN MIHAI,PREŞEDINTE UCR
3. GHERA MILOVAN -Angajat UCR FIU LUI(G.N) ŞI NEPOT / RADAN MIHAI,PREŞEDINTE UCR
4. BOGDAN PETRU – Interese  PRIMAR CARASOVA ÎN CONDUCERE UNIUNII DIN 1991
5. BOCŞAN PETRU
6. DOBRA IVAN-  Angajat  UCR JURNALIST LA HRVATSKA GRANCICA
7. TINCUL LINA – Angajat  UCR JURNALIST LA HRVATSKA GRANCICA
8. GIURGIULENA PETRU
9. URSUL ZLATCO - Angajat  UCR
10. URSUL NICOLAE
11. IVANOAICA TUDOR – Angajat  UCR
12. MATEIA IVAN – Interese/Familie?
13. RIMER GHEORGHE - FIRMA ACESTUIA CONTRACT CU UCR
14. FRANA IVAN –Interese /Posibil colaborator?
15. PAUN NICOLE – Interese?
16. MIHAILA  MARIAN – Interese?
17. VORGA NICOLAE - Interese ?
18. DOMANENEANŢ IACOB – Colaborator/Angajat UCR.
19. GIURCHITA MARTIN- Familie/ Interese ?
20. TODOR PRTRU – Interese?
22.CALINA MARIUS – Interese?
23. HATEGAN PETRU- Lipsă
24. DOBRA MARCU- Familie/ Interese?
25. BOCŞAN MIHAI-Interese?
26.DOBRA MARTIN- Familie /Interese?
27. FERA PETRU
28. CATICI PETRU - Lipsă
29. DOGARIU GHEORGHE- Familie /Interese?
30. MOLDOVAN MARTIN- Interese?
31. RADAN MIHAI -PRESEDINTELE UCR DIN ANUL 1991

IABALCEA
1. IFCA ILIE NICOLAE- Angajat la UCR
2.TOMA GHEORGHE-Interese?
3.URSUL TOMA

NERMED
1. HAŢEGAN GHEORGHE-Interese
2. GHERLIŢA ION
3. LUCACELA NICOLAE
4. JIGMUL MIHAI
5. MILOŞ MIHAI

CLOCOTICI
1. VATAV MIHAI –Interese
2. Dobra Petru –Interese/Familie
3. Lucacela Marian –Interese/Familie
4. ?
5. ?

RAFNIC
1.Miloş Marian –Interese
2.?
3:?

VODNIC
1. Lugojan Petru-Interese
2.?
3.?
5.?
6.?
LUPAC
1. Sera Gheorghe- Interese
2.Iancov Gheorghe-Interese
3.?
TIROL
1.Radici Marian
2.?
3.?
Zona Timiş
1. Ianculov Gheorghe - Interese
2. ?

Dacă la capitolul Interese/familie, delegaţii sunt nemulţumiţi şi  nu au interese sau nu au grade de rudenie cu cei trecuţi pe lista cu ,,delegaţi” sau cu Uniunea pot să comenteze.
Aştept un punct de vedere !

În momentul în care voi intra în posesia datelor cu privire la numele persoanelor şi a intereselor le voi publica.
E posibil că anumite nume să nu corespundă cu lista pe care o am. Persoanele care au fost trecute şi nu au legătură cu această listă de delegaţi, au posibilitatea să-şi manifeste punctul de vedere pe acest ,,blog”. Din partea  mea vor primii scuzele de rigoare şi vor fi şterse din acest tabel publicat pe acest ,,blog”.
Dacă cineva este în posesia datelor cu privire la aceşti delegaţi aveţi posibilitatea să le publicaţi.
Aceşti delegaţii au fost mulţumiţi prin faptul că au participat şi…au... vorbit despre problemele reale ale comunităţii?
Votul lor indiferent de vârstă sau pregătire, era un vot şi  reprezenta o speranţă pentru   mulţi din comunitate. Aceşti delegaţi au votat ce? În numele unităţii  s-a minţit şi se minte.
Aceşti lideri  au avut  o ocazie să afle adevărul despre Uniune şi să  înceapă de la o cotă zero. Nu s-a vrut!
Au acceptat minciuna, provocarea, dezbinarea. Greu de înţeles până la un punct… unii la o vârstă de peste 70 de ani (cât de mult s-au implicat aceşti lideri în viaţa socială până acum pentru comunitate?)...şi alţii fără multă şcoală. Ce pretenţii?
Ruşine să le  fie!
Bravo acelora care au fost invitaţi şi nu au fost prezenţi.
Ruşine acelora care au asistat la cele întâmplate şi nu au luat atitudine.
Ce înseamnă puterea de 20 de ani?
Au participat neamurile şi interesele şi au fost alese neamurile şi interesele. Comunitatea croată ce zice?
Decideţi dumneavoastră!


Staţi pe aproape, şi nu uitaţi: Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
VA URMA





3 comentarii:

  1. Veca, spune
    Cu ocazia Congresului din 4 iunie 2011,la Caraşova, m-am deplasat cu un număr de delegaţii din localitatea Rafnic,având asupra noastră tabele de contestare a delegaţiilor, care reprezenta localitatea Rafnic, în persoană d-lui Miloş Marian. Acest domn s-a auto-propus în urmă şedinţei avute de familia lui acasă pentru a ne reprezenta localitatea Rafnic. Spun acest lucru deoarece UCR-ul are sediul la domiciliul acestuia. Şedinţa care a avut loc a fost la domiciliul acestuia la un pahar de băutură cu membrii familiei. Nu au participat la această şedinţă alte persoane în afară de neamuri. În consecinţă persoanele desemnate de acesta nu au vrut să participe la Congres , în momentul în care au aflat despre situaţia ce există în comunitatea croată. În locul acestuia dl. Miloş şi-a chemat cumnatul acestuia Bunea Petru.
    Cu ocazia Congresului ne-am deplasata la Caraşova, am solicitat să putem să asistam la acest Congres. Din păcate dl. Miloş (autointitulat reprezentant) împreună cu deputatul Radan Mihai, ne-a refuzat să putem să asistăm la acest Congres. Deputatul a precizat:,,că nu avem decât să-l dăm în judecată şi să-l contestăm"Alături de noi am avut delegaţii din Vodnic, Nermet, Caraşova, care au contestat şi aceştia delegaţii participanţi, având asupra lor ,,tabele de contestare a delegaţiilor desemnaţi şi tabele de susţinere. Pe aceste tabele sunt trecute sute de semnături de contestare. În aceste condiţii comunitatea din Rafnic , nu recunoaşte aceste alegeri ,nu recunoaşte conducerea desemnată pentru croaţi, nu recunoaştem reprezentantul pentru localitatea Rafnic , în persoana lui Milos Marian(pensionar cu 4 clase

    RăspundețiȘtergere
  2. Marius
    Proştilor. Vedeţi că Radan, vă va atrage pe participanţii la alegeri în procese penale. Va falsifica actele alegerilor. Părerea mea este că atâta timp cât contestaţia este făcută numai instanţa o va clarifica. Merita ca Cîrsta să le-o tragă.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da su işli vragu gospodinam Dobrom zaijedno
    Samo govna.
    Nista na nişta

    RăspundețiȘtergere