Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



joi, 16 iunie 2011

Indicatorii financiari pentru perioada 2007—2010 a UCR-ului ( I )

& Delegaţii au acceptat încălcare legii!!!

& Delegaţii au refuzat un drept constituţional prevăzut în Constituţia României. Au acceptat încălcarea  Declaraţiei Universale a Omului şi un drept prevăzut în statutul  Uniunii Croaţilor din România şi anume:…. dreptul de a ,,CANDIDA”

& Delegaţii au decis în numele croaţilor din România şi au aprobat descărcarea de gestiune a Raportului privind indicatorii financiari pentru perioada 2007-2010, care este în valoare de 6.861.614 lei echivalent a  68.616.140.000 (68 miliarde lei vechi!).
 RAPORT   ( I)
Privind indicatorii financiari pentru perioada 2007—2010.
Conform Legii bugetului de stat si a Protocoalelor economico financiare încheiate cu Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Guvernul României aloca sume pentru sprijinirea organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale pentru acoperirea parţiala a cheltuielilor materiale pentru funcţionarea sediilor organizaţiilor si filialelor acestora, pentru lucrări de întreţinere si reparaţii a acestor sedu, pentru cheltuieli de personal, cheltuieli pentru presa, carte, manuale şcolare, publicaţii, cheltuieli pentru organizarea de acţiuni culturale, ştiinţifice, simpozioane, întruniri ale membrilor conform statutului si alte asemenea manifestări in tara si in străinătate, cheltuieli pentru investiţii in bunuri mobile si imobile necesare desfăşurării activităţii organizaţiei.
In perioada 2007—2010 UNIUNEA CROATILOR  DIN ROMÂNIA a înregistrat venituri totale de 6.861.614 lei care se compun din:
- sume alocate de la bugetul de stat 6.768.740 lei
- venituri proprii din  activităţi diverse 46.580 lei
- venituri proprii din dobânzi bancare 9.189 lei
- venituri din  donaţii 2.753 lei
- venituri din proiecte 34.352 lei
                                                  VA URMA
 În momentul în care s-a solicitat explicaţii mai clare cu privire la acest ,,Raport”… conducerea care  a organizat a aceste alegeri împreună cu delegaţii desemnaţi de Uniune (contestaţi de propria comunitate)  s-au revoltat! Cine sunt eu să tot întreb?Cu ce drept tot întreb?
 Delegaţii au decis pentru comunitatea croată în următorii ani­­?
 Decideţi dumneavoastră!
 Delegaţii au fost contestaţii de cetăţenii pe care  i-au reprezentat
Iată lista:
1. GHERA NICOLAE- Familie / Interese - SECRETAR GENERAL AL UCR./TATA
2. GHERA SLOBODAN - Angajat UCR  FIU ŞI NEPOT
3. GHERA MILOVAN    - Angajat UCR FIU ŞI NEPOT RADAN MIHAI PREŞEDINTE UCR
4. BOGDAN PETRU – Interese  PRIMAR CARASOVA ÎN CONDUCERE DIN 1991
5. BOCŞAN PETRU
6. DOBRA IVAN-  Angajat  UCR JURNALIST LA HRVATSKA GRANCICA
7. TINCUL LINA – Angajat  UCR JURNALIST LA HRVATSKA GRANCICA
8. GIURGIULENA PETRU
9. URSUL ZLATCO - Angajat  UCR
10. URSUL NICOLAE
11. IVANOAICA TUDOR – Angajat  UCR
12. MATEIA IVAN – Interese/Familie?
13. RIMER GHEORGHE - FIRMA ACESTUIA CONTRACT CU UCR
14. FRANA IVAN –Interese /Posibil colaborator?
15. PAUN NICOLE – Interese?
16. MIHAILA  MARIAN – Interese?
17. VORGA NICOLAE - Interese ?
18. DOMANENEANŢ IACOB – Colaborator/Angajat UCR.
19. GIURCHITA MARTIN- Familie/ Interese ?
20. TODOR PRTRU – Interese?
22.CALINA MARIUS – Interese?
23. HATEGAN PETRU- Lipsă
24. DOBRA MARCU- Familie/ Interese?
25. BOCŞAN MIHAI - Interese?
26. DOBRA MARTIN- Familie /Interese?
27. FERA PETRU
28. CATICI PETRU - Lipsă
29. DOGARIU GHEORGHE- Familie /Interese?
30. MOLDOVAN MARTIN- Interese?
31. MOLDOVAN GHEORGHE
IABALCEA
1. IFCA ILIE NICOLAE- Angajat la UCR
2.TOMA GHEORGHE - Interese
3.URSUL TOMA
NERMED
1. HAŢEGAN GHEORGHE - Interese
2. GHERLIŢA ION
3. LUCACELA NICOLAE
4. JIGMUL MIHAI
5. MILOŞ MIHAI
CLOCOTICI
1. VATAV MIHAI – Interese
2. DOBRA  PETRU – Interese/Familie
3. LUCACELA MARIAN  – Interese/Familie
4. ?
5  ?
Rafnic
1.MILOŞ MARIAN  – Interese
2.?
3:?
Vodnic
1. LUGOJAN PETRU -  Interese
2.?
3.?
5.?
6.?
Lupac
1. ŞERA GHEORGHE -  Interese
2. IANCOV GHEORGHE - Interese
3.?
Tirol
1.RADICI MARIAN - Interese
2.?
3.?
Zona Timiş
  1. IANCULOV GHEORGHE- Interese
2    ?
 Aceşti delegaţii au fost mulţumiţi prin faptul că au participat şi…au... despre problemele reale ale comunităţii?
Votul lor indiferent de vârstă sau pregătire, era un vot şi  reprezenta o speranţă pentru   mulţi din comunitate. Aceşti delegaţi au votat ce ?
Ruşine să le  fie!
Bravo acelora care au fost invitaţi şi nu au fost prezenţi.
Ruşine acelora care au asistat la cele întâmplate şi nu au luat atitudine.
 Au participat neamurile şi interesele şi au fost alese neamurile şi interesele. Comunitatea croată ce zice?
VA URMA

4 comentarii:

  1. Niste nenorociti.Gunoiele croatilor

    RăspundețiȘtergere
  2. Mihai Radan, reales preşedinte al Croaţilor din România: Alegerile la UCR sunt contestate
    Matei Mircioane

    Delegaţii croaţilor din ju­de­ţele Caraş-Severin şi Timiş, întruniţi sâmbătă, 4 iunie, la Caraşova, în Conferinţa Naţională a Uniu­nii Croaţilor din România (UCR), l-au reales în funcţia de pre­şe­dinte pe Mihai Radan, deputat în Parlamentul României. În cur­sa pentru preşedinţie şi-au mai depus candidatura Petru Bog­dan, primarul Caraşovei, şi Petru Crs­ta, avocat din Caraşova. În tim­pul desfăşurării lucrărilor Con­fe­rinţei, Petru Crsta a contestat legitimitatea acestui for şi a pă­răsit adunarea, candidatura lui fiind considerată retrasă. Pe blo­gul personal, însă, Petru Crsta no­tează că... a fost obligat să pără­sească sala, pentru că a cerut clarificarea unor aspecte finan­ciare, fiind privat astfel de drep­tul constituţional de a candida. De fapt, Petru Crsta a solicitat ex­plicaţii privind modul în care au fost cheltuiţi banii uniunii, având în vedere că sumele nu erau de­taliate. Solicitarea a produs ener­varea liderului Mihai Radan şi a câtorva apropiaţi ai săi, care, conform afirmaţiilor lui Crsta, prin agresivitate verbală, l-au deter­minat să părăsească sala.

    La cea de-a IV-a Conferinţă a UCR au participat aproximativ 50 de delegaţi cu drept de vot din localităţile: Caraşova, Lu­pac, Reşiţa, Tirol, din Caraş-Seve­rin, şi din localităţile timişene Re­caş, Cenei şi Checea.

    După conferinţă l-am contac­tat pe candidatul la preşedinţia UCR, Petru Crsta, care ne-a de­clarat: „Uniunea Croaţilor a de­venit o castă a lui Mihai Radan, care a adunat în jurul său toate rudele sale, de la unchi, veri­şori, până la nepoţi şi strănepoţi, plus câţiva cetăţeni vârstnici, care nu mai sunt implicaţi în viaţa socia­lă a comunităţii. Toţi ceilalţi sunt angajaţi ai Uniunii, care primesc bani pentru ceea ce fac şi, ast­fel, sunt direct interesaţi să men­ţină sistemul neschimbat. De altfel, mulţi dintre angajaţi sunt tot rude ale deputatului Mihai Radan“. Petru Crsta a mai precizat că la Conferinţa de alegeri au venit mai mulţi delegaţi din satele lo­cuite de croaţi, cu tabele sem­na­te de cetăţeni, care au con­tes­tat legitimitatea alegerilor. „La Caraşova au venit delegaţi cu tabele semnate de peste 150 de cetăţeni nemulţumiţi, care au contestat inclusiv modalitatea în care au fost aleşi delegaţii cu drept de vot la conferinţă. Dele­gaţii care l-au reales pe Mihai Radan în funcţia de preşedinte au fost aproape exclusiv rudele, angajaţii şi apropiaţii săi“, a spus Petru Crsta, care a contestat şi în scris legitimitatea Conferinţei de alegeri. Contestaţia, însă, a fost depusă la actuala condu­ce­re a UCR şi e de presupus că nu va avea niciun ecou.
    L-am contactat telefonic şi pe preşedintele UCR, deputatul Mi­hai Radan. Acesta s-a arătat foarte amabil când l-am felicitat pentru realegerea în funcţie, dar a devenit nervos după ce i-am cerut câteva lămuriri privind con­testaţiile candidatului la preşe­dinţie, Petru Crsta. „Nu am ce să lămuresc în privinţa acestui individ. El nu cunoaşte statutul. Ce ar fi vrut? Să-l întrebăm pe el cum să organizăm alegerile? Nu ştie ce vorbeşte, nu am ce discuta. Dacă dumneavoastră vă pierdeţi timpul cu ce spune acest individ, eu nu am timp de pierdut, trebuie să plec la Bu­cu­reşti, unde am treburi impor­tante de rezolvat. La reve­de­re!“, a în­cheiat discuţia, repede şi pe un ton extrem de iritat, Mihai Radan.

    RăspundețiȘtergere
  3. Auzi: Mateia Ivan. Omule!... tu marele sârb, împreună cu alt mare derbedeu care îşeală, minte oamenii, Frana, îl f...pe Radan şi tot spuneai ,că fură face,.... acuma? Eşti un gunoi! Ce a-i primit la schimb s-au aştepţi să primeşti ceva. Şti ce vei primi:.... marele oraş croat începe cu P...a.Să nu mai vii peste hotare că te va lua cel sfânt.Şti tu ce a-i făcut.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mikola
    Recunosc, ca l-am apărat pe d-lul. prof Radan, nu am avut încredre în tine, pentru că şi tu eşti rasa dracului versat în toate. Acum recunosc că sumele prezentate de tine sunt reale. Unde sau cheltuit atăţea bani?.Doar nu se vede nimica făcut.Sediul s-a predat în 2006. Descărcare de buget este în peroada 2007 -2010. E clar s-a furat.

    RăspundețiȘtergere