Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



duminică, 5 iunie 2011

Interdicţia de a candida!


Cauza care a stat la incidentul din alegerile din 4 iunie 2011 a are legătură cu…cu,…ce credeţi? Bani? Interese? Decideţi dumneavoastră.
Derularea evenimentelor în timpul desfăşurării alegerilor au fost puse de la început  sub semnul suspiciunilor de incorectitudine şi netransparenţă din partea conduceri(având numeroase precedente) dar şi a speranţei(unora), de normalitate şi legalitate.

Vise!Interesele sunt mai primordiale decât normalitate sau legalitatea. Numeroase întrebări  interesante puse de  participanţi au pus conducere Uniunii  în situaţia în care …?
Luarea de poziţie a mea(întrebări interesante), a determinat mai mulţi delegaţi  să-mi  adreseze câteva întrebări(clarifica anumite puncte prezentate), la care am fost obligat să le răspund.

După o pauza de prânz, Conferinţa a fost reluată. În aceste condiţii am solicitat prezidiului să ofer răspunsuri la întrebările adresate.
1.Una din întrebările (cauza incidentului), adresate a fost pusă de  delegatul Miloş Marian, care este consilier al UCR-ului în cadrul CONSILIULUI LOCAL LUPAC şi reprezentantul croaţilor din localitatea Rafinic. Atenţie! Comunitatea l-a contestat ca reprezentantul lor. Acesta refuzând să discute cu delegaţii veniţi din localitatea pe care o reprezintă.

Iritarea d-nlui consilier  este că: Cu ce drept îl întreb pe el de cheltuielile făcute de UCR-ul?  
Am solicitat de la  conducerea UCR-ului să se clarifice în public oficial ca să nu mai apară dubii suspiciuni, etc…dacă consilierii UCR –ului sunt retribuiţi sau nu de câtre Uniune? Dacă da !Cu cât? În descărcare de gestiune financiară  de …….sau precizat nişte cheltuieli pentru sediile din teritoriu, etc. Am solicitat să se prezinte formularele ,,A2” şi ,,A3 sub forma cu care  se descarcă  cheltuieli şi nu pe general, în sensul că, au fost cheltuite aceste sume. 

Care sunt sumele pe care Uniunea le plăteşte  lunar, anual consilierilor UCR-uli din teritoriu?Dacă le plăteşte sau fac din patriotism din admiraţie pentru dl. Radan?Care sunt sumele pe care Uniunea le plăteşte pentru  chirie pentru sediile din teritoriu?La aceste întrebări preşedintele Uniunii cu consilierii în cauză şi cu alţi delegaţii (pensionari peste 70 ani, aceeaşi persoane care participă  de mulţi ani la invitaţia preşedintelui UCR pentru al susţine dar nu au specifica cine şi cum au fost aleşi  aceşti pensionari dar şi pe  delegaţii să reprezinte minoritatea croată?), au sărit ca arşi. Cu ce drept întreb şi pun aceste întrebări ? Cine sunt eu să întreb aceste lucruri (bani)?Dar contabila a prezenta(documentul va fi prezentat pe acest blog) cheltuieli pe perioada respectivă pe general şi nu în detalii clare explicite neinterpretabile. În situaţia tensionată provocată în mod intenţionat?...de delegaţii desemnaţi(din partea cui?),…a luat atitudine preşedintele Uniunii, Radan Mihai, care  a  îndemnând la agresivitate (precedente numeroase avute de liderul croat), existând situaţia ca lucrurile să iasă de sub control şi să degenereze în  violenţă. Pentru a prevenii violenţă am fost nevoit să părăsesc sala. Interzicându-mi dreptul de a avea posibilitatea de a candida.

Atenţie!  În realitate Uniunea în marea majoritate are sediile  la consilieri UCR-ului  care sunt la domiciliile  acestora. Dintre ce-i mai revoltaţi au fost conducătorii UCR-ului ca: Radan Mihai,  Ghera Nicolae, Miloş Marian, Haţegan Gheorghe, Iancov Gheorghe, Delegaţii Mateia Ivan, Vorga Gheorghe, Frana  Ivan, Dobta Martin, Dogaru Gheorghe
Voi reveni cu un, capitol special pentru delegaţi.

Cetăţenii veniţi din localităţile croate ca:  Rafinic, Vodinic, Nermed, etc  nu le-a fost permis să asiste la aceste alegerii.
Reprezentanţii acestor localităţii au refuzat să vină să discute cu proprii cetăţenii pe care le reprezintă. De ce oare?
Aceşti delegaţi au contestat reprezentanţii lor la aceste alegeri.
Tabelele de contestare(circa 150), nu au fost luate în considerare de liderul croaţilor Radan Mihai.
Ce înseamnă puterea de 20 de ani?
În aceste condiţii alegerile nu au fost corecte şi au fost contestate de mine şi de comunitatea croată.

Au participat neamurile interesele şi au fost alese neamurile şi interesele. Comunitatea croată ce zice?

VA URMA

7 comentarii:

  1. Delegaţii croaţilor din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, întruniţi ieri la Caraşova în Conferinţa Naţională a Uniunii Croaţilor din România (UCR), l-au reales în funcţia de preşedinte pe Mihai Radan, deputat în Parlamentul României.

    În cursa pentru preşedinţie şi-au mai depus candidatura Petru Bogdan, primarul Caraşovei şi Petru Crsta, avocat din Caraşova. În timpul desfăşurării lucrărilor Conferinţei, Petru Crsta a contestat legitimitatea acestui for şi a părăsit adunarea, candidatura lui fiind considerată retrasă. Pe blogul personal, însă, Petru Crsta notează că a fost obligat să părăsească sala, pentru că a cerut clarificarea unor aspecte financiare, fiind privat astfel de dreptul constituţional de a candida.

    La cea de-a IV-a Conferinţă a UCR au participat aproximativ 50 de delegaţi cu drept de vot din localităţile: Caraşova, Lupac, Reşiţa, Tirol, din Caraş-Severin, şi din localităţile timişene, Recaş, Cenei şi Checea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Boşorogii nenorociţi! Pe voi vă caută moartea şi voi puteţi reprezenta pe cineva? Mai bine mergeţi la Sf. Ivan şi numai ieşiţi de acolo. Proştilor pentru o mâncare va-ţi vândut copiii şi nepoţi.
    Alt nenorocit auzi: Mateia Ivan. Omule!... tu marele sârb, îl f…pe Radan şi tot spuneai ,că fură face, acuma?Eşti un gunoi!

    RăspundețiȘtergere
  3. by Anonim - 05.06.2011 - 22:14
    Da bai, dar daca ati citit blogul avocatului, nu puteti sa nu vedeti ca individul cam stie legile si cam stie ce magarii au facut ai lu Radan-realesul. Tipul a facut clar o greseala: a insistat sa fie reales, dar l-a asmutit pe Crsta. Asta, avocatul nu o sa se lase pina nu-l baga la zdup pe profesorul infractor. Ca niste miliarde s-au cam pierdut pe acolo... Ori osa cotizeze mai sus ori o sa faca niste practica la Popa Sapca. Clar! Daca se retragea, isi rontaia miliardele pina il lua dracu. Asa, o sa ramina si fara miliarde si fara liniste si fara libertate. Si daca nu-si baga mintile in cap, o sa-l traga in gaura si pe fiu-su si mai multe neamuri de-ale lui. Si nu o sa i-o ierte nici in ruptu capului, nici unul din verii si unchii lu Radan. Dar daca trebuie sa aiba functie, inseamna ca si-a asumat niste riscuri. Daca el crede ca imunitatea de parlamentar o sa-l salveze sau daca crede ca functia (aparenta!) la UCR o sa-l salveze... greseste profund.
    Uite, va dau un pont in premiera si in exclusivitate: pe Radan il vor "afara" din functie dar "inauntru" la zarca atit cei din Romania cit mai ales (subliniez MAI ALES!!!) cei din Croatia. Am auzit ca cica ar fi o pusca cu luneta pregatita in caz ca chiar tipul se agata de functii cu disperare. Cica i se trage de la niste afaceri in care nu a fost corect... cica nu s-a tinut de cuvint fata de unii importanti... cica ... cica.... Condoleante, domnule Radan, mai bine te duceai dracului la pensie. Asa, o sa-ti distrugi intreaga familie. Si e cam tirziu pentru reparatii si pentru dat inapoi...
    Ca avocatul Crsta, nu e decit un pion, se poate vedea cu ochiul liber. Dar ar fi fost o alternativa pentru comunitate.Si o varianta eleganta de retragere pentru Radan. Dar prostul nu e prost pina nu strica tot ce se poate strica.

    RăspundețiȘtergere
  4. ZAŞTO NE STE JI MANULI DA GLEDIMO I MI NA BIRANJE. MI SMO DOSLI IZ DRUGOG SELA NA NASI NOVTI SMO TELI DA VIDIMO BAS KOLIKO SU PLACENI MARIAN ,DURECI , PETARI I DRUGHI OSTALI.VEJA KAT JE POGALNU JE KAZAL CE NJEMU RADAN DAVA 10 MILONNA LEJA.VI KOGA PRISTAVLJATE.STE JENI BANDITII SVI TAMO VRAG DA IMA SRECIU OTVAS.LATE DE DODETE VI NA GODINU ZA VOTOVE MUDA LATE DA DOBIJETE

    RăspundețiȘtergere
  5. O ultima informaţie pe ,,surse”
    Cîrsta, mută circul da alegeri în instanţă
    Stai să vezi!O să curgă cu citaţiile la delegaţii participanţi. Mâncare, băutură baş de geaba mai şi puţină mişcare. Începe nuntă?
    Delegaţii şi conducerea vor fi citaţi ca martori?Ca complici pentru descărcare de gestiune?Care instanţă civilă? Penală? Ambele?
    Trăiască nuntă!
    Vor cânta formaţii sârbeşti , croate, româneşti, etc.
    Asta-i nuntă nu minciună

    RăspundețiȘtergere
  6. craşovenii sînteţi foarte bucuroşi d-na sarbu nu a fost la bairam pardon la renumirea zeului şi nu a potut să-l pupe pe ca. pentru ca este la ginecologie poate naste s-au avort daca naste mare bucurie este urmas la croati
    la crasoveni numai petreceri urmeaza daca e avort urmeză doliu preoţii bucuroşi aceasta onoare revine preotului dobra ca s-au tot pupat în….banii banii bani tai dac vrei fara paaacat si babaaniiiii meiiiii doooamne aajuta amin

    RăspundețiȘtergere
  7. Sto znaci da ne zena doma
    Ivanka sat je pricel da duva .. i se… i pase….
    Kat je ovei govno ot Macje bil clovik

    RăspundețiȘtergere