Pentru munca la negru, opt angajatori cu domenii de activitate: constructii, sivicultură, comerţ, confecţii, au fost identificaţi şi sancţionaţi cu amendă în valoare de 140.000 lei. Inspectorii de muncă au depistat 14 persoane care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă.
Sancţiunile din domeniul relaţiilor de muncă, în valoare de 160.000 lei au fost aplicate în principal pentru: primirea la muncă a persoanelor fără forme legale de angajare, transmiterea de date eronate în aplicaţia electronică REVISAL, nerespectarea repausului săptămânal, nerespectarea măsurilor dispuse, etc.
Sancţiunile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în valoare de 8.500 lei, au fost aplicate pentru nerespectarea normelor legale referitoare la: întocmirea fişelor de lucru pentru echipamentele de muncă, acordarea echipamentului individual de protecţie, instruirea salariaţilor, etc.
În prima lună din an au fost comunicate la inspectorat şase evenimente soldate cu cinci cazuri de incapacitate temporară de muncă şi un deces.După finalizarea cercetărilor se va stabili dacă sunt sau nu accidente de muncă.
Pentru remedierea deficienţelor constatate în timpul controalelor, s-au dispus în total 263 de măsuri.I.T.M. Caraş-Severin va continua acţiunile de control şi va urmări modul de îndeplinire a măsurilor dispuse în urma controalelor.
Din aplicaţia electronică REVISAL gestionată de Inspecţia Muncii, la angajatorii din judeţ figurează 53.348 de salariaţi activi, 59.202 de contracte individuale de muncă în derulare (din care 51.967 pe perioadă nedeterminată şi 7.235 perioadă determinată).
În baza Legii nr.52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, în ianuarie I.T.M. Caraş-Severin a luat în evidenţă un număr de 153 de zilieri, iar în baza Legii nr.62/2011 a dialogului social, s-au înregistrat 8 contracte colective de muncă şi 5 acte adiţionale de modificare/prelungire.
COMUNICAT DE PRESĂ
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu