Joi, 11 februarie a.c., la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române s-a desfăşurat în prezenţa ministrului Afacerilor Interne, domnul Petre TOBĂ, şedinţa de evaluare a activităţii desfăşurată în anul 2015.
Alături de ministrul afacerilor interne, la activitate au luat parte chestor general Ioan BUDA, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Codruț OLARU, adjunct al Procurorului General al României și Daniel HORODNICEANU, procuror-șef DIICOT.
În acest context, ministrul Afacerilor Interne, domnul Petre Tobă a apreciat contribuția Jandarmeriei Române în realizarea climatului de siguranță al cetățenilor, reliefând totodată profesionalismul jandarmilor români care execută misiuni în afara granițelor.
” Apreciez Jandarmeria Română pentru rezultatele obținute în anul trecut și cred cu tărie că este și va fi o Armă de elită a Ministerului Afacerilor Interne, o Armă în serviciul cetățeanului. Am toată convingerea că, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, Jandarmeria Română va contribui la creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și la îndeplinirea principalelor obiective din programul de guvernare și din strategiile sectoriale. Încrederea publică de care vă bucurați vă situează printre primele instituții din România și reprezintă rezultatul muncii dumneavoastră, dar totodată, este și un lucru care vă obligă și mai mult în fața cetățenilor...”
În anul 2015, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, la nivel naţional, structurile specializate ale Jandarmeriei Române au executat 692.634 de misiuni, reprezentând o creştere cu aproximativ 50% a numărului acestora faţă de anul precedent (328.300 misiuni în anul 2014). De asemenea, s-a intervenit în 8404 situații ca urmare a solicitărilor primite prin numărul unic de urgență “112”.
Din numărul total de misiuni executate, 82.458 au reprezentat misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor activităţi care au presupus participarea unui public numeros.
În perioada de referinţă, jandarmii români au constatat 17.570 de infracţiuni, cu 17.281 de autori identificaţi, aplicând 137.411 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în cuantum de 30.415.670 lei.
În ceea ce priveşte paza şi protecţia instituţională, Jandarmeria Română a asigurat măsuri specifice la 1142 de obiective. Pe timpul executării misiunii de pază, protecţie şi intervenţie la conductele magistrale de transport produse petroliere, jandarmii au recuperat peste 12.000 litri de combustibil petrolier.
Reprezentare internaţională
În anul 2015, Jandarmeria Română a deţinut preşedinţia EUROGENDFOR (Forţa de Jandarmerie Europeană), organizând la Bucureşti, în luna decembrie, cea mai importantă reuniune a structurilor de Jandarmerie din Europa.
Totodată, în cursul aceluiaşi an, instituţia a preluat, pentru o perioadă de un an, conducerea Asociaţiei Forţelor de Poliţie Europene şi Mediteraneene cu Statut Militar (FIEP).
Din punct de vedere al participării la misiuni internaţionale, Jandarmeria a participat cu 28 de militari la misiunea NATO Resolute Support Afganistan, a deţinut o funcţie de comandă în cadrul Forţei de Jandarmerie Europeană, a avut reprezentanţi în cadrul misiunilor din Congo, Haiti, Mali şi Ucraina, precum şi un ofiţer jandarm care reprezintă Ministerul Afacerilor Interne, în S.U.A, la sediul O.N.U.
Un alt aspect important, al activităţii desfăşurate în anul 2015, îl reprezintă participarea în premieră a Jandarmeriei Române la activităţile Centrului de Excelenţă NATO pentru Operaţii de Stabilitate.
De asemenea, un ofiţer din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a fost ales de experţii europeni să ocupe funcţia de vicepreşedinte al „Grupului de lucru pan-european al experţilor în domeniul asigurării ordinii publice cu ocazia desfăşurării evenimentelor sportive – EU Think Tank”.
LINK video: https://youtu.be/T6DLoWJko7M
Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu