Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



luni, 29 februarie 2016

Lansare de carte si vermisaj de pictura Igor Isac

Consiliul Judetean Caras-Severin, Biblioteca Judeteana ,,Paul Iorgovici'' Caras-Severin si Forumul Democrat al Germanilor din judetul Caras-Severin organizeaza miercuri, 2 martie 2016, incepand cu ora 17.00, la Centrul social ,,Frederic Ozanam'' din Resita (str. Paul Iorgovici, nr.44) lansarea volumului In umbra destinului de Igor Isac, urmata de vernisarea unei expozitii de pictura cu acelasi nume, a scriitorului si pictorului basarabean.
Despre volumul In umbra destinului, expozitia de pictura si autor, vor vorbi criticul literar Gheorghe Jurma, dr. Ionel Bota de la Oravita si criticul de arta Ada D. Cruceanu.
Un moment muzical va fi sustinut de catre clarinetistul Florin Codruț CORNEA, elev in clasa a XII-a la Liceul de Arte ,,Sabin PAUTZA''  Resita, (prof. Eremia Brejneni), deținator al locului III la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală si bursier al clubului Rotary Resita (proiectul ,,Rotary sustine performanta'')
Igor Isac este, din 1998, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România  şi  al Asociaţiei Internaţionale a Artiştilor Plastici Profesionişti, structură aflată sub egida UNESCO.

Un comentariu:

  1. Nu va suparati dar ar trebui facuta o triere a cartilor pe care le lanseaza Institutiile de cultura din Romania pentru ca se scriu tot felul de porcarii si tineretul nostru este influentat de propaganda care se face autorilor de prost gust cum este Igor Isac care ne prezinta , in mod sfidator, viata lui de JIGODIE (imi cer scuze dar n-am gasit un alt cuvant care sa i se potriveasca acestui individ dubios)Daca copii nostri citesc asemenea carti , scrise de un om care este ridicat in slavi de cei care ar trebui sa stie ce sa scoata la lumina pentru educarea noilor generatii ,sigur vor considera ca o viata precum a fost a lui Igor Isac este de laudat si de urmat.Dupa cate am auzit din surse sigure nici la varsta pe care o are astazi acest individ nu este on om pe care sa-l respecti .Un profitor si un mincinos stilat . Nu-ti dai seama pe moment ca vei ramane cu un gust amar dupa plecarea lui .Doamnelor ,care sunteti incantate de aura construita in jurul lui Isac , nu va lasati pacalite , acest individ va profita de voi atata tot. Scrie in cartea lui ca femeile din banat sunt reci . Am sa-i dau replica aici :Domnule Isac femeile din banat nu sunt reci , dumneata nu poti sa ai in preajma o femeie calda pentru ca ele sunt mai destepte decat dumneata si-si dau seama ce fel de om esti si adoua oara nu te mai primesc in casa lor.Plus de asta nici nu te pricepi sa tratezi o femeie , crezi ca toate sunt DE CARTON ASA CUM ESTI SI DUMNEATA..

    RăspundețiȘtergere