Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



sâmbătă, 3 octombrie 2015

UVT, nominalizată la Scopus Awards România pentru excelență în cercetare

Premiile Scopus Awards sunt parte a unei inițiative globale Elsevier, lider mondial în furnizarea de produse și servicii de informații și editură de publicații academice. Universitatea de Vest din Timișoara este una dintre cele doar trei instituții nominalizate la Research Excellence Award. Premiul se va acorda pentru merite deosebite în cercetare după cum reiese din analizele bibliometrice moderne, folosind datele din Scopus, cea mai mare bază de date de abstracte și citări a literaturii peer-reviewed din lume.

Pentru a identifica aceste instituții s-a folosit Field Weighted Citation Impact care se bazează pe datele obținute din Scopus. Field-Weighted Citation Impact din SciVal arată cum se compară numărul de citări obținut de publicațiile unei entități, cu media citărilor obținute de toate celelalte publicații similare: cum se compară citările obținute de publicațiile unei entități, cu media globală.
„Nominalizarea pentru excelență în cercetare ne onorează și ne motivează să continuăm pe același drum. Sunt eforturi considerabile depuse de întreaga comunitate care poziționează universitatea noastră în vârful instituțiilor de învățământ superior. Cercetători noștri își aduc contribuția extrem de onorant în lumea științifică globală, chiar dacă rezultatele lor nu își găsesc întotdeauna locul pe agenda publică, ea fiind adesea acaparată de oameni cu o valoare îndoielnică”, spune Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.
Potrivit datelor din Scopus, 660 de autori afiliați Universității de Vest din Timișoara au publicat 1077 documente în perioada 2012-2014.
Nominalizările pentru Scopus Awards 2015 sunt:
1. Research Excellence Award
- Universitatea Babeș-Bolyai
- Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei
- Universitatea de Vest Timișoara
2. Journal Excellence Award
- Balkan Journal of Geometry and its Applications
- International Journal of Computers, Communication and Control
- Journal of Gastrointestinal and Liver Diseases
 „Scopus Awards au fost create pentru a recunoaște activitatea excepțională a instituțiilor academice și a jurnalelor din România”, menționează organizatorii. „Aceste premii vor ajuta la continua dezvoltare a cercetării atât în România, cât și în întreaga lume”, a spus Endre Béky, Director Regional pentru Europa de Est și Rusia.
Evenimentul Scopus Awards este organizat în colaborare cu ediția a 3-a a Conferinței pentru Acces la Literatură Științifică din România – Rolul infrastructurii informaționale în dezvoltarea cunoașterii și inovării.
Peste 100 de invitați sunt așteptați la ceremonia de decernare a premiilor, la Timișoara, în data de 29 octombrie, când vor fi anunțați câștigătorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu