Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



miercuri, 26 mai 2021

Se convocă Consiliului Județean Caraș-Severin în ședință ordinară pentru data de 31 mai 2021

Președintele Romeo Dunca a dispus convocarea Consiliului Județean Caraș-Severin în ședință ordinară pentru data de 31 mai 2021, ora 10.00, următoarele proiecte fiind incluse pe ordinea de zi:

1.      Proiect de hotărâre privind utilizarea sumei de

50.351,19 mii lei din excedentul bugetului local al Judetului Caras-Severin rezultat la incheierea exercitiului bugetar 2020, în valoare de 50.606,02 mii lei, în anul 2021.

2.      Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al Judeţului Caraş-Severin, pe anul 2021.

3.      Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean nr.115/22.04.2021 privind aprobarea bugetului propriu al Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi a bugetelor de venituri şi cheltuieli ale instituţiilor şi serviciilor publice de sub autoritatea Consiliului Judeţean Caraş-Severin și finanţate de către acesta pe sursa A, pe anul 2021.

4.      Proiect de hotărâre privind aprobarea solicitării adresate Ministerului Sănătății pentru achiziționarea de aparatură medicală pentru Spitalul Județean de Urgență Reșița, pentru anul 2021.

5.      Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului ,,Intervenții tip reparații curente și amenajare curte Casă Friedmann (actuala Bibliotecă Județeană ,,Paul Iorgovici”) CS-II-m-B-10924”, a contribuției Consiliului Județean Caraș-Severin la finanțarea proiectului precum și a parteneriatului încheiat între Consiliul Județean Caraș-Severin și Biblioteca Județeană ,,Paul Iorgovici”.

6.      Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Caraș-Severin nr.44/2017 privind aprobarea propunerii de investiții pentru obiectivul: ”Modernizare DJ 608B, Copăcele-Zorlencior, km  8+600-19+600, L=11,00 km”, cu modificările și completările ulterioare.

7.      Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul: ,,Înlăturarea efectelor calamităților  din perioada 14-19.08.2020, refeacere pod peste râul Timiș, DJ 582-Slatina Timiș”.

8.      Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Caraș-Severin nr. 46/23.03.2017 privind aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul: ,,Reabilitare DJ 571 F (DN 57B)- Eftimie Murgu, km 0+000-5+463, L=5,463 km”, cu modificările și completările ulterioare.

9.      Proiect de hotărâre privind atestarea apartenenței la domeniul privat al Județului Caraș-Severin a bunurilor imobile-teren, identificate în CF nr. 32676 Văliug, cu nr. cad. 32676, respectiv CF 32675 Văliug, cu nr. cad. 32675 situate administrativ în comuna Văliug, județul  Caraș-Severin.

10.  Proiect de hotărâre privind neexercitarea de către judeţul Caraş-Severin, prin Consiliul Judeţean, a dreptului de preempţiune la vânzarea imobilului parte din monumentul istoric ”Palatul Korongy”, azi spații, firme, locuințe, amenajare hotelieră situat în municipiul Caransebeș, str. Traian Doda, nr.1, et. 1, ap.13, județul Caraș-Severin.

11.  Proiect de hotărâre privind neexercitarea de către judeţul Caraş-Severin, prin Consiliul Judeţean Caraş-Severin, a dreptului de preempţiune la vânzarea imobilului ,,Hotel Traian”, fost Hotel Carol, fost pavilion I, azi parțial dezafectat, locuințe sociale, farmacie și cabinet medical situat în orașul Băile Herculane, str. Cerna, nr. 4

12.  Proiect de hotărâre privind aprobarea de către Consiliul Județean Caraș–Severin a Planului Județean de Gestionare a Deșeurilor în județul Caraș-Severin, pe perioada 2020-2025.

13.  Proiect de hotărâre  privind aprobarea Planului de Analiză și Acoperire a Riscurilor al Județului Caraș–Severin, actualizat pentru anul 2021.

14.  Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Caraș-Severin nr.126/30.08.2019 privind aprobarea organigramei, a statului funcţiilor de demnitate publică şi a statelor de funcții ale aparatului de specialitate al Consiliului Județean Caraș-Severin, precum și statul de funcții contractuale din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin, cu modificările ulterioare.

15.  Proiect de hotărâre privind înființarea ”Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Banatul Alpin Nedeia”.

16.  Proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Județean Caraș-Severin nr. 260/2016 privind numirea Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism precum și aprobarea Regulamentului de funcționare al acesteia, cu modificările și completările ulterioare.

17.  Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentantului Consiliului Judeţean Caraş-Severin în Comisia Județeană pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați Caraș-Severin.

18.  Raport de activitate al ASOCIAȚIEI DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARĂ ”INTERCOM DEȘEURI” CARAȘ-SEVERIN, pentru perioada 01.01.2020-31.12.2020 .

19.  Raport de activitate al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, pentru anul 2020.

20.  Raport de activitate pe anul 2020, al Spitalului Județean de Urgență Reșița.

21.  Raport de activitate pe anul 2020, al Asociației SALUS REMEDIES”.

22.  Raport de activitate al S.C. AQUACARAȘ SA Caraș-Severin, pe anul 2020.

23.  Informare privind situația juridică a S.C. „Aeroportul Caransebeș” S.A., aspecte privitoare la executarea Contractului de Concesiune nr.12584/05.10.2007, amendat prin Actul Adițional nr.1/2011, situația activelor și bonitatea  financiară a societății, precum și modalitățile de recuperare a creanțelor Consiliului  Județean Caraș- Severin datorate de societatea concesionară  a unui bun proprietate publică a județului Caraș-Severin

24.  Informare privind nivelul de asigurare a securității și siguranței civice a comunității, în anul 2020.

25.  Intrebări.Interpelări.

Serviciul Comunicare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu