Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



duminică, 12 noiembrie 2017

Donații lunare prin SMS

Atunci când statul nu face faţă anumitor îndatoriri, societatea civilă îi poate sări în ajutor. De aceea, Salvaţi Copiii a lansat, în 2010, unul dintre programele cu cel mai puternic impact din istoria organizaţiei, „Fiecare copil contează”, menit să contribuie la reducerea mortalităţii infantile. 


În acest demers, am pornit de la un adevăr extrem de incomod: rata mortalităţii infantile în România era în 2009 de 10,1‰. Deşi a scăzut la 8‰ in 2016, este în continuare de departe cea mai mare rată la nivelul Uniunii Europene, cauza principală a acestui fenomen fiind naşterile premature. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii şi dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante. Până acum noi, cei de la Salvaţi Copiii, am echipat cu aparatură performantă 67 de maternităţi din 34 de judeţe în întreaga ţară şi am întreprins acţiuni de îmbunătăţire a stării de sănătate a 26.790 de mame şi copii până în 5 ani din 31 de comunităţi dezavantajate.

Susţine lunar proiectul organizaţiei Salvaţi Copiii pentru dotarea maternităţilor cu echipamente medicale.
Contribuţia ta lunară poate face diferenţa pe termen lung. Din acest motiv, Salvaţi Copiii îţi oferă cea mai uşoară metoda de a susţine această cauză: trimite un SMS la 8844 cu cod SALVEZ!

Iată câteva informaţii pentru a înţelege mai bine sistemul de SMS recurent:

1. De ce să donez lunar?
Organizaţiile care cer donaţii prin SMS au nevoie în mod constant de sprijinul donatorilor. Intervenţia lor nu este una punctuală, ci se desfăşoară pe ani întregi. De aceea, sprijinul pe termen lung este foarte important.

2. Cum pot să donez lunar ?
Puteţi dona lunar doi euro, trimiţând la numărul 8844 un SMS cu textul SALVEZ. Numărul este valabil în reţelele Orange România, Vodafone România şi Digi Mobil. Veţi primi un mesaj de confirmare de la numărul 8844. Acest lucru înseamnă că v-aţi abonat cu succes la o donaţie lunară de doi euro. Din acest moment, donaţia dumneavoastră se va efectua automat, în fiecare lună până în momentul în care veţi decide să nu mai donaţi. De exemplu, dacă trimiteţi textul de abonare în data de 1 a lunii, în fiecare lună, în data de 1, veţi fi taxat cu cei 2 euro. Dacă trimiteţi textul de donaţie în data de 31, veţi fi taxat în una din datele: 28, 30 sau 31 ale lunii.

3. Ce se întâmplă dacă am scris greşit textul?
Dacă aţi trimis textul greşit, veţi primi un mesaj de la numărul 8848, care va preciza că donaţia nu a putut fi efectuată şi vă va invita să reluaţi procesul. Trebuie să vă asiguraţi că aţi scris corect codul SALVEZ.

4. Cum pot anula o donaţie?
După ce aţi făcut donaţia, nu există posibilitatea de a o anula. Dacă, în schimb, nu doriţi să mai donaţi din luna următoare, puteţi trimite SALVEZ STOP la 8844 şi din acel moment donaţia nu se va mai efectua.

5. Când sau cum pot opri donaţia?
Puteţi opri donaţia oricând, trimiţând SALVEZ STOP la 8844. De la momentul trimiterii mesajului cu codul SALVEZ STOP, nu veţi mai fi taxat pentru donaţii lunare.

6. Pot dona de pe o cartelă prepaid?
Da, puteţi dona de pe un serviciu preplătit. Valoarea donaţiei va fi dedusă din creditul existent până în momentul în care trimiteţi SMS pentru oprire. Dacă într-o lună nu aveţi credit suficient, donaţia nu se efectuează. În luna următoare, dacă aveţi credit suficient, donaţia este de doi euro.

7. După o întrerupere, cum pot relua donaţiile lunare?
Puteţi relua oricând donaţiile lunare, trimiţând din nou codul SALVEZ prin SMS la 8844.
8. Cum pot afla ce s-a întâmplat cu banii donaţi de mine?
Dacă doriţi să aflaţi mai multe informaţii, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon 021/3166176 sau pe e-mail la donatii@salvaticopiii.ro

9. Donaţia mea poate să fie anonimă?
Salvaţi Copiii este operator de date cu caracter personal din 2012.
Donaţia dumneavoastră este şi rămâne anonimă până în momentul în care dumneavoastră comunicaţi datele personale către Organizatia Salvati Copiii. În urma unei donaţii prin SMS, vă vor putea cere datele de contact DOAR organizaţiile care sunt autorizate ca Operator de date cu caracter personal de către autorităţile competente. Platforma  DONAŢIE.RO va verifica această autorizare înainte de a vă întreba dacă doriţi să luaţi legătura cu organizaţia.
Atenţie! Dumneavoastră aveţi dreptul să optaţi să nu fiţi contactat, dreptul că dacă sunteţi contactaţi să nu daţi datele de contact şi dreptul ca, în cazul în care aţi dat datele de contact, să cereţi ştergerea acestora din baza de date, atunci când vă doriţi acest lucru.

Numarul este valabil in retelele Orange si Vodafone. Suma alocata lunar cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donatiile de pe abonament. In reteaua Orange, pentru cartelele preplatite, TVA-ul a fost retinut la achizitionarea creditului. Pentru donatiile de pe cartelele preplatite in reteaua Vodafone, utilizatorii nu platesc TVA.  Telefon de contact Organizatia Salvati Copiii: 021/316 61 76.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu