Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



miercuri, 28 iunie 2017

ANCOM lansează o consultare publică privind noi drepturi de utilizare a spectrului radio în perspectiva tehnologiilor 5G

ANCOM lansează astăzi o consultare publică privind necesitatea şi oportunitatea organizării unei proceduri de selecție competitive pentru acordarea drepturilor de utilizare a frecvenţelor radio în noile benzi de frecvențe armonizate la nivel european pentru sisteme de comunicații mobile terestre de bandă largă, respectiv 694-790 MHz și 1452-1492 MHz, precum și în subbenzile de frecvențe rămase neadjudecate în urma procedurilor de selecție anterioare, respectiv 791-796 MHz/832-837 MHz, 2530-2570 MHz/2650-2690 MHz, 3410-3420 MHz/3510-3520 MHz și 3450-3465 MHz/3550-3565 MHz.
Benzile care fac obiectul consultării contribuie la asigurarea resurselor de spectru necesare pentru dezvoltarea eficientă a serviciilor de comunicații în contextul avântului consumului de internet mobil, dar șila implementarea tehnologiilor de nouă generație,cunoscute sub denumirea de 5G sau IMT-2020.
Această nouă tehnologie de comunicații va permite conectarea tuturor obiectelor inteligente pe care oamenii le vor folosi în viitor: orașe inteligente, case care se vor administra singure, mașini autonome, servicii publice digitale pentru cetățeniși firme. Pentru toate acestea este nevoie de comunicații radio, adică fără fir, cu acoperire peste tot, la super-viteze, și o capacitate enormă – pentru o densitate imensă de utilizatori.
„Îmi doresc ca în cel mult 5 ani toate marile orașe din România să se bucure de acoperire 5G și ANCOM face astăzi primul pas către această nouă revoluție industrială și transformarea digitală a economiei și societății românești. Am putea fi, din nou, printre primele țări din UE care demarează o astfel de licitație, cu siguranță prima din regiunea de est, după cum în 2012 am fost autorii unei premiere est-europene în domeniul licitațiilor de spectru,”a declarat Adrian DIȚĂ, Președintele ANCOM, în contextul lansării acestei consultări.
Având în vedere importanța resursei limitate de spectru disponibil, a impactului deciziei ce urmează a fi luată cu privire la viitorul utilizării acestor benzi de frecvențe și efectele asupra pieței de comunicații electronice din România,ANCOM consideră necesarăconsultarea tuturor părților interesate în scopul asigurării transparenței şi imparțialității în procesul decizional şi a predictibilității măsurilor adoptate.
Chestionarul publicat astăzi pe site-ul Autorității, aici,urmărește să obțină din partea actorilor din piață informații privind gradul de interes pentru achiziționarea drepturilor și utilizarea acestor benzi, precum șiperioada când ar fi oportună organizarea licitației. De asemenea, prin deschiderea acestui dialog cu cei interesați, Autoritatea urmărește să clarifice o serie de aspecte tehnice și economice ținând de accesul în aceste benzi de frecvențe, precum și elemente care ar putea influența rezultatele, cum ar fidesignul procedurii de selecție, benzile care se licitează împreună, cantitățile optime de spectru care să poată fi adjudecate de un singur operator șiuneleobligații atașate licențelor.
Opiniile și intențiile exprimate cu ocazia acestei consultări vor servi la fundamentarea deciziei ce urmează a fi luată pentru acordarea drepturilor de utilizare a frecvențelor disponibile în aceste benzi.
Persoanele interesate sunt invitate să parcurgă și să completezechestionarul publicat aici și să-l transmită ANCOM până la data de 26.07.2017, pe adresa sediului central al ANCOM din str. Delea Nouă nr. 2, sector 3, Bucureşti sau direct la registratura ANCOM. Observaţiile şi recomandările pot fi transmise şi prin fax la numărul +40.372.845.404 sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.org.ro.

ANCOM) este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin  promovarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiei. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitaţi www.ancom.org.ro,www.portabilitate.ro şi www.veritel.ro. Pentru a testa și monitoriza calitatea serviciului de internet, accesați www.netograf.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu