Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



luni, 15 mai 2017

Directorul AGERPRES în cadrul evenimentului „Banii Tăi Expo”: Cred, sincer, că un public educat este un public care va ști să ia cele mai bune decizii pentru el

Alexandru Giboi, directorul general al AGERPRES, a participat luni, 15 mai, la evenimentul „Banii Tăi Expo”, un târg de servicii financiare și educație, organizat de Bursa de Valori București (BVB).


În cadrul evenimentului a fost prezentată și o expoziție de fotografie, ce cuprinde și imagini din ARHIVA FOTOGRAFICĂ AGERPRES. De asemenea, la evenimentul organizat de BVB, a rulat și clipul de prezentare a Arhivei Agenției Naționale de Presă. Filmulacestareprezintă, de fapt, unul dintre atuurile cele mai importante ale AGERPRES, în speță ARHIVA FOTOGRAFICĂ. Nouă milioane de fotografii există în arhiva noastră, o parte dintre ele sunt digitalizate, o mică-mică parte le-ați văzut în acest clip, și semnifică, de fapt, ideea că noi am fost acolo. De 128 de ani, pe care i-am împlinit anul acesta, deci din 1889, AGERPRES a fost alături de România și și-a îndeplinit scopul de a informa corect și de a păstra, după cum se vede, pentru istorie și pentru viitor, memoriile”, a afirmat Alexandru Giboi.

De asemenea, Alexandru Giboi a precizat și faptul că parteneriatul cu Bursa de Valori București (BVB)este un proiect util pentru promovarea României în exterior și pentru promovarea conținutului de calitate. „Publicul trebuie să știe ce consumă, fie că este vorba de știri, fie că este vorba de informații financiare. Cred, sincer, că un public educat este un public care va ști să ia cele mai bune decizii pentru el. Mă refer și la tinerii care sunt prezenți aici. Educația trebuie să depășească zona formală de școală, de universitate, și trebuie să ne deschidem mintea către tot ce înseamnă noutate și către evoluție”, a adăugat directorul general al AGERPRES.

Expoziția de fotografie este dedicată împlinirii a 135 de ani de bursă în România și conține imagini și articole de la înființarea bursei până în prezent, fiind disponibilă pe parcursul celor două zile, în cadrul Banii Tăi Expo, la Promenada Mall din București.

Despre AGERPRES
Fondată în 1889, AGERPRES esteAgențiaNațională de Presă a României. Aceasta are rolul de aoferiinformațiiechilibrate, cu caracterimparțial, și de a fi principalasursă de informarepentrucetățeniișiinstituțiile din țară, darșiceamaiimportantă sursă de știridespreRomânia, în exterior. Din 1921, agențiaaavut o transmisieneîntreruptă de știrișiinformații. Printreserviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de știritematice, serviciileșiarhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, fluxuldocumentare, precumșiservicii de imprimare.

Despre BVB

Bursa de ValoriBucureștidesfășoarăcelmaiavansatși complex program din rândulpiețelor de capital europeanepentrucreștereaniveluluieducațieifinanciare. Dedicate cu precădereinvestitorilorexistențisaupotențiali, darșiantreprenorilor, activitățile BVB au scopul de a contribuiîn mod semnificativ la dezvoltareaculturiifinanciare din România. Parteatehnică s-a numărat de asemeneaprintreprioritățile BVB, care a dezvoltatplatforma de tranzacționare Arena XT, folosităînprezent de 13 intermediari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu