Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



miercuri, 31 mai 2017

ANCOM a actualizat lista localităților eligibile pentru măsuri de intervenție publică în cadrul proiectului LEADER 2014-2020

 În urma unei consultări publice,ANCOM a confirmat Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) lista localitățilorcare nu erau încă acoperite de rețele de comunicații electronice în bandă largă de mare viteză la puncte fixe, la data de 31 ianuarie 2017, în aria teritorială a celor 37 de grupuri de acțiune locală (GAL-uri) selectate de MADR pentru
implementarea măsurilor de intervenție publică în domeniul comunicațiilor electronice în cadrul proiectului LEADER 2014-2020, parte a Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020.
Consultarea publică a ANCOM a vizat un număr de 1.148 de localități (sate și orașe mici de până în 20.000 de locuitori) dinaria teritorială indicată. Dintre aceste 1.148 de localități, la data de 31 ianuarie 2017, nu erau încă acoperite de rețele de comunicații electronice în bandă largă de mare viteză la puncte fixe un număr de 684, care au în total 222.004 locuitori.
În urma consultării, a rezultat că în ultimii doi ani, dintre aceste 1.148 de localități,un număr de 300, care au în total 183.536de locuitori, au intrat în aria de acoperire a rețelelor de comunicații de bandă largă de mare viteză. În plus, în alte149de localități, care au în total47.644 de locuitori, operatorii și-au manifestat intenția ca, în următorii trei ani, să instaleze pentru prima dată o rețea de comunicații electronice în bandă largă de mare viteză la puncte fixe. 
Lista localităților eligibile
ANCOM a identificat opt tipuri de localități în funcție de patru parametri: (1) existența în localitate a cel puțin unei rețele de acces în bandă largă de mare viteză la puncte fixe(2) existența a cel puțin unei rețele de distribuție în bandă largă de mare vitezăla puncte fixe (3) furnizarea în localitate cel puțin a serviciilor de bază de acces la internet la puncte fixe(cu viteza de transfer a datelor (download) de minim 144 Kbps) și (4) acoperirea localității cu rețele mobile 3G+(HSPA)/LTE/LTE Advanced.
Astfel,în 68 de localități, care au în total 7.382 de locuitori, niciun parametru dintre cei mai sus indicați nu a fost îndeplinit.
În alte 90 de localități, care au în total 33.400 de locuitori, se furnizeazădoar servicii de bază de acces la internet la puncte fixe, restul parametrilor nefiind îndepliniți.
De asemenea, mai există alte 202 localități,care au în total21.588 de locuitori, acoperite doar de rețele mobile 3G+(HSPA)/LTE/LTE Advanced, fără a beneficia de rețele de comunicații electronice în bandă largă de mare viteză la puncte fixe. 
Lista tuturor celor 684 de localități care încă nu erau deservite de rețele de comunicații electronice în bandă largă de mare viteză la puncte fixe la data de 31 ianuarie 2017, împreună cu informații privind tipul acestora, județul șinumărul de locuitori, au fost publicate pe pagina de internet a ANCOM, aici.
Măsuri de intervenție
Cele 684 de localităţifac parte din aria teritorială a 37 de grupuri de acțiune locală (GAL-uri) selectate de MADRpentru implementarea măsurilor de intervenție publică în domeniul comunicațiilor electronice din cadrul proiectului LEADER 2014-2020, parte a Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020. 
În localitățile care nu sunt deservite de rețele de comunicații electronice în bandă largă de mare viteză la puncte fixe pot fi implementate măsuri de intervenție publică (construcție/modernizare de rețele) în vederea furnizării de servicii de comunicații electronice în bandă largă de mare viteză.

Informații suplimentare
Reţelele de comunicaţii electronice de bandă largă de mare viteză sunt acele rețele care îndeplinesc, în mod cumulativ, următoarele criterii:
a) sunt în măsură să susțină servicii de comunicații electronice care să asigure viteze „besteffort” de transfer al datelor (download) de minim 30 Mbps; 
b) disponibilitatea serviciilor de comunicații electronice, furnizate prin intermediul acestor rețele, la vitezele de transfer menționate să poată fi asigurată permanent, independent, de exemplu, de intervalul orar sau de volumul datelor transferate.  
Suplimentar, pentru serviciile de comunicații electronice furnizate la puncte mobile, este necesar să se poată asigura vitezele de transfer menționate atât în interiorul clădirilor sau construcțiilor, cât și în exteriorul acestora.De asemenea, în acest caz este necesar să se asigure vitezele de transfer menționate inclusiv în condițiile în care se furnizează servicii de comunicații electronice abonaților ce se află în zona de interes doar cu caracter temporar.  

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) este instituția care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin  promovarea concurenței pe piața de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajareainvestițiilor eficiente în infrastructurăși a inovației. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitațiwww.ancom.org.ro,www.portabilitate.roși www.veritel.ro. Pentru a testa și monitoriza calitatea serviciului de acces la internet, accesațiwww.netograf.ro.
COMUNICAT DE PRESĂ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu