Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



sâmbătă, 16 august 2014

Până la data de 18 august 2014, inclusiv, se depun Cererile de plată pentru Măsura 215 — pachet a) — plăți privind bunăstarea animalelor — porcine, sesiunea 1, anul 3 de angajament.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește că până la data de 18 august 2014, inclusiv, se depun Cererile de plată pentru Măsura 215 — pachet a) — plăți privind bunăstarea animalelor — porcine, sesiunea 1, anul 3 de angajament.
Pot depune cereri de plată beneficiarii Măsurii 215 — pachet a) — Plăți în favoarea bunăstării porcinelor, care au depus cereri de ajutor în conformitate cu prevederile OMADR nr. 149/2012.
Cererea de plată poate fi completată pe format de hârtie sau online de către beneficiar, individual prin accesarea site-ului www.apia.org.ro. După completarea online, cererea se tipărește și, la fel ca și cererea completată pe format de hârtie, se depune la Centrul Județean al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, respectiv al municipiului București, pe a cărui rază teritorială se află sediul social sau pe raza teritorială unde are capacitatea de producție cea mai mare. Eventualele greșeli care se fac la completare se corectează de către beneficiar prin tăiere cu o linie orizontală, iar informația corectă va fi înscrisă alături, confirmând corecția efectuată prin semnarea și datarea acesteia de către beneficiar. Dovada depunerii cererii de plată o reprezintă bonul de mână care conține următoarele date: centrul județean, numărul cererii din registrul special, data și ora înregistrării, numele lizibil și semnătura funcționarului APIA care a primit cererea.
Cererile de plata vor fi însoțite, obligatoriu, de următoarele documente:
copie CUI / CIF, după caz;
copie buletin/carte de identitate a titularului/administratorului/reprezentantului legal/ împuternicitului;
copie autorizație sanitar-veterinară/copie înregistrare sanitar-veterinară pentru exploatațiile comerciale tip A, după caz sau
copii autorizații sanitar-veterinare/copii înregistrări sanitar-veterinare pentru exploatațiile comerciale tip A, după caz pentru mai multe exploatații cu cod ANSVSA;
copia schiței adăpostului/adăposturilor pentru fiecare exploatație cu cod ANSVSA (din care să reiasă adresa și suprafața spațiilor de cazare/ spațiul maxim de cazare pe compartiment iar pentru pachetul 2 a), schita peretilor exteriori cu suprafetele transparente, pentru determinarea suprafetei vitrate precum si pentru sistemul de iluminare si ventilatie (admisie — evacuare aer) — pentru fiecare hala.)
programul de iluminat: vară/ iarnă (în funcție de dată schimbării orei) care să conțină intervalul orar pe perioade, in functie de tehnologia de crestere si categoria de porcine, după caz;
graficul de livrare estimat anual;
graficul de populare estimat anual;
copia declarației pe suprafață, dacă este cazul;
împuternicire și copii acte de identificare împuternicit, dacă este cazul;
document coordonate bancare;
alte documente justificative, dacă este cazul.
În cadrul angajamentelor încheiate, beneficiarii trebuie să respecte standardele de eco-condiționalitate (SMR) aplicabile terenurilor agricole aparținând fermei și activităților agricole desfășurate la nivelul fermei. În cadrul acestei măsuri este exclus sprijinul pentru investiții.
Legislație :
OMADR nr. 784/2013 pentru aprobarea modelului cererii de plată privind măsura 215 — pachet a) — Plăți în favoarea bunăstării porcinelor pentru sesiunile 1 și 2 și pentru completarea Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 239/2012 privind aprobarea modelului Cererii de ajutor privind măsura 215 — Plăți privind bunăstarea animalelor — pachetul b) — păsări, cu modificările și completările ulterioare.
SERVICIUL RELAȚII CU PUBLICUL ȘI COMUNICARE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu