Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



duminică, 22 iunie 2014

Principele Moștenitor Leka al II-lea al Albaniei, oaspetele Familiei Regale a României

 La invitația Altețelor Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, Principele Moștenitor Leka al II-lea al Albaniei va efectua o vizită în România, în zilele de 23-27 iunie 2014.

Alteța Sa Regală va fi însoțit de logodnica sa, domnișoara Elia Zaharia.

Altețele Lor Regale Principesa Margareta și Principele Radu vor oferi un dineu, în onoarea Principelui Leka al II-lea, la Palatul Elisabeta, în seara zilei de miercuri, 25 iunie. La dineu au fost invitați reprezentanți ai autorității politice, ai credinței, ai societății civile, precum și membri ai Corpului Diplomatic acreditat la București.

Programul Principelui Leka al II-lea în România va cuprinde vizite la Domeniul Regal Sinaia, precum și la Curtea de Argeș. De asemenea, Alteța Sa Regală va vizita Universitatea Națională de Apărare “Carol I”.

Principele Moștenitor Leka al II-lea al Albaniei se va afla pentru prima oară în România. Ultima vizită regală albaneză la noi în țară a avut loc în anul 1939. Atunci, la invitația Regelui Carol al II-lea, Regele Zog I al Albaniei a efectuat o vizită de Stat la București și Sinaia.

Alteța Sa Regală Principele Radu a luat parte, în anul 2012, la Tirana, la ceremonia de reînhumare a rămășițelor pământești ale Regelui Zog I și ale altor membri ai Familiei Regale albaneze.

Alteța Sa Regală Principele Moștenitor Leka al II-lea al Albaniei este Șeful Casei Regale a Albaniei, după decesul Regelui Leka I, tatăl său.

Alteța Sa Regală s-a născut la 26 martie 1982, în Johannesburg, Africa de Sud. Principele Leka a absolvit Academia Militară Regală Sandhurst, în Londra, Marea Britanie, precum și Facultatea de Diplomație și Relații Internaționale a Universității M. Iliria, în Priștina, Kosovo. Alteța Sa Regală a fost consilier politic al Președintelui Republicii Albania. Principele Leka a deținut, succesiv, funcția de consilier al Ministrului Afacerior Externe al Albaniei, între anii 2006 și 2009, precum și funcția de consilier al Ministrului Afacerilor Interne al Albaniei, între anii 2009 și 2012.

România a jucat un rol important în pregătirea și realizarea Independenței de Stat a Albaniei. Regele Carol I și Regina Elisabeta au avut o influență directă în organizarea, la nivelul elitei albaneze de la începutul secolului trecut, a mișcării de constituire a statului modern al Albaniei.

Comnicat de presa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu