Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



sâmbătă, 19 octombrie 2013

SUSPECT DE ÎNȘELĂCIUNI, DEPISTAT

  Un bărbat suspectat că a înșelat mai multe persoane prin anunțuri fictive pe internet a fost depistat de polițiști. Acesta posta pe site-uri de specialitate anunțuri de vânzare a unor bunuri electronice, însă după ce primea banii nu mai livra marfa.Polițiștii Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R. suspectează un bărbat, de 36 de ani,
din București, de mai multe înșelăciuni prin internet, în cadrul dosarului penal constituit la nivelul Direcției de Investigații Criminale fiind conexate 16 plângeri penale depuse de victime din mai multe localități.

Pentru identificarea suspectului, în urma unui complex de activități investigative, la data de 18 octombrie a.c., polițiștii Direcţiei de Investigaţii Criminale, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, au efectuat o percheziţie în județul Ilfov.

În locuința percheziționată a fost găsit suspectul, precum și mai multe bunuri care ar fi fost folosite la comiterea activității infracționale. Polițiștii au depistat și ridicat 2 laptop-uri, 3 telefoane mobile şi 5 cartele telefonice, medii de stocare a datelor, carduri bancare, precum şi înscrisuri ce pot constitui mijloace de probă.

Pe baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reţinut urmând a fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

În fapt, cel în cauză este suspectat că, începând din luna septembrie 2012 și până în prezent, ar fi postat anunţuri de comercializare a unor bunuri electronice (laptop-uri, telefoane mobile, cartele telefonice prepay) pe site-uri de comerț on-line. În urma acestora, ar fi fost contactat telefonic de cumpărători pe care i-ar fi convins să-i achite un avans sau întreaga contravalore a bunurilor.

Banii erau trimiși în conturi deschise pe numele său, însă bunurile ce făceau obiectul tranzacției nu ar mai fi fost livrate cumpărătorilor. Imediat după depunere, suspectul ar fi ridicat banii de la bancomat, schimbând imediat anunţurile şi numerele de telefon utilizate, găsind noi victime de pe teritoriul întregii ţări.

Pentru identificarea suspectului, la nivelul Direcției de Investigații Criminale s-au efectuat investigații în cadrul unui dosar penal în care au fost conexate 16 plângeri penale, sub suprevegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Până în prezent, valoarea prejudiciului cauzat este de peste 30.000 lei.

Polițiștii Direcției de Investigații Criminale continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale în cauză.

Pentru a evita sa fiți victima acestui gen de fapte, POLIȚIA ROMÂNĂ vă sfătuiește să:

- Nu plătiți în avans pentru bunurile comandate prin internet de la persoane pe care nu le cunoașteți.
- Folosiți un serviciu de curier cu plata ramburs ce permite deschiderea coletului la primire. Plătiți pentru marfă după ce vă asigurați că ați primit ce ați comandat.
- Manifestați prudență atunci când vânzătorul vă presează să încheiați tranzacția.
- Atunci când oferta este foarte tentantă, fiți atenți la detalii care ar fi putut fi omise din anunțul de vânzare și intrebați vânzătorul dacă aveți nelămuriri.
- Când cumpărați produse de firmă, mergeți cu vânzătorul la un magazin autorizat pentru a vă asigura de autenticitatea produsului cumpărat.
- Întâlniți-vă cu vânzătorul în locuri publice, evitați zonele lăturalnice sau pe care nu le cunoașteți. De asemenea, puteți merge însoțit de o persoană în care aveți încredere.
- Chiar dacă alegeți să cumpărați bunuri de la persoane fizice, cereți documentele de proveniență a bunului respectiv (factura sau bonul fiscal cu care a fost cumpărat inițial produsul de la magazin) și certificatul de garanție emis de producător. Un vânzător serios va păstra întotdeauna aceste documente și vi le va înmâna.
- Dacă ați fost victima unei astfel de înșelăciuni anunțați Poliția!


Sursa: IGPR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu