Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



miercuri, 23 octombrie 2013

GRUPARE INFRACŢIONALĂ, DESTRUCTURATĂ


În urma a 11 percheziţii efectuate în această dimineaţă, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare infracţională specializată în comiterea de infracţiuni economice.În această dimineaţă, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate
Alba Iulia şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba, împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Alba şi Hunedoara, efectuează 11 percheziţii domiciliare, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în comiterea de infracţiuni economice, formată din şase suspecţi.

În fapt, membrii grupării sunt suspectaţi de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, delapidare, folosirea cu rea credinţă a bunurilor sau creditului societăţii în scop contrar intereselor acesteia, în folosul propriu ori pentru a favoriza o altă societate, complicitate la înşelăciune, fals intelectual, uz de fals, refuzul de a pune la dispoziţia administratorului judiciar ori lichidatorului, a evidenţelor, documentele şi bunurilor de patrimoniu.

Din investigaţiile efectuate a reieşit că suspecţii ar fi constituit un grup infracţional, din anul 2003 şi până în prezent, şi, folosindu-se de calitatea de asociaţi şi administratori la mai multe societăţi comerciale, precum şi de mai multe firme fantomă special create şi/sau folosite în scopuri infracţionale, au derulat operaţiuni comerciale şi financiare fictive (fraudă tip carusel, privind comerţul cu carburanţi şi alte produse petroliere - solvenţi, bitumuri, combustibili pentru focare).

Prin sustragerea de la plata accizelor, a impozitului pe profit şi T.V.A., a fost prejudiciat bugetul statului cu aproximativ 3.500.000 de lei.

De asemenea, există suspiciunea rezonabilă că suspecţii şi-ar fi însuşit, fără drept, prin utilizarea unor manopere frauduloase, diferite sume de bani din patrimoniul unor societăţilor comerciale (aproximativ 3.500.000 de lei) folosind înscrisuri false.

De asemenea, în cauză a fost începută urmărirea penală împotriva unui suspect care este acuzat de sprijinire a unui grup infracţional nestructurat, favorizarea infractorului, omisiunea sesizării organelor judiciare, mărturie mincinoasă şi fals în declaraţii.

Din actele şi lucrările cauzei rezultă suspiciunea rezonabilă că, în exercitarea funcţiei deţinute, i-ar fi ajutat pe suspecţii cercetaţi penal prin furnizarea de informaţii cu privire la activităţile investigative sau de informaţii referitoare la stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infracţiuni economice de membrii grupării infracţionale. De asemenea, acesta este suspectat că i-ar fi informat cu privire la efectuarea unor activităţi procesuale (percheziţii, audieri de martori) sau le-ar fi comunicat informaţii cu privire la modalitatea în care puteau evita probarea activităţilor infracţionale desfăşurate.

Totodată, acesta este suspectat că, având în virtutea atribuţiunilor de serviciu date despre comiterea unor fapte prevăzute de legea penală de membrii grupării infracţionale organizate, nu a luat măsurile legale, deşi statutul îl obliga în acest sens. De asemenea, este suspectat că, în momentul audierii în calitate de martor într-un dosar penal, ar fi făcut afirmaţii neconforme cu realitatea referitor la împrejurări esenţiale cu privire la care a fost audiat. Acesta este suspectat şi că nu a consemnat în declaraţia de avere înstrăinarea unui autoturism.

În aceeaşi cauză, se efectuează cercetări şi cu privire la alte două persoane. Una dintre acestea este suspectată de săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă, întrucât, fiind audiată în calitate de martor într-un dosar, ar fi făcut afirmaţii neconforme cu realitatea. Alta este suspectată de favorizarea infractorului, întrucât este suspectată că, după ce a luat cunoştinţă despre data efectuării unor percheziţii domiciliare, a făcut cunoscut acest aspect suspectului cercetat în cauză.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba urmează să fie audiate mai multe persoane.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul I.J.J. Alba, Gărzii Financiare Hunedoara şi al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Hunedoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de S.R.I..
Sursa: IGPR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu