Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!marți, 5 octombrie 2021

20 de ani, mii de misiuni, un singur scop: siguranța turiștilor

Ziua de 5 octombrie 2001 reprezintă momentul înființării Jandarmeriei Montane, dată la care conducerea Jandarmeriei Române a aprobat constituirea unei unități specializate cu misiunea principală de a salva vieți, dar și pentru a proteja natura. 

Jandarmii montani sunt special pregătiți, antrenați şi dotați în vederea executării misiunilor de căutare şi salvare a persoanelor aflate în pericol, dar și pentru misiunile de menţinere a ordinii publice în zonele montane şi pe traseele turistice, ei acționând pentru prevenirea încălcărilor normelor legale și protecția mediului înconjurător. 

În cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin funcționează în acest moment trei posturi monta…
[15:40, 05.10.2021] Marius Sandulescu: Cinci tineri au crezut că la sărbătorirea celor 20 de ani de Jandarmerie Montană, jandarmii lipsesc din zona de resposabilitate 

Astăzi, jandarmii montani au aplicat amenzi în valoare de 15000 de lei celor care au crezut că pe Muntele Mic te poți plimba cu ATV-ul fără să respecți legile și natura. 

Jandarmii montani din cadrul Postului Muntele Mic, în urma desfășurării activităților de patrulare pe traseele montane, au surprins în fondul forestier cinci persoane care nu au respectat legislația și au intrat cu ATV-urile fără aprobarea administratorului fondului forestier. 

Celor cinci iubitori de off-road, jandarmii montani le-au prezentat legislația privind folosirea autovehiculelor de teren în arealele naturale, totodată fiindu-le aplicate cinci sancțiuni contravenționale în valoare de 15000 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu