Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



miercuri, 24 martie 2021

Şedinţă de evaluare a activităţii MAI


Ieri, 23.03.2021, prefectul judeţului, Cristian Gâfu, alături de şefii ISU „Semenic, IJJ Caraş-Severin, IPJ Caraş-Severin, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră şi al Serviciului Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin, a participat la  şedinţa de evaluare a activităţii Ministerului Afacerilor Interne pe anul  2020.

         Evenimentul s-a desfăşurat

în sistem videoconferinţă şi au participat prim-ministrul României, Florin Vasile Câţu, ministrul de interne, Lucian Nicolae Bode, fostul ministru de interne, senatorul Ioan Marcel Vela, preşedintele Senatului, Anca Dragu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, alături de alţi reprezentanţi ai guvernului şi ai Parlamentului României.

 

         Şedinţa a fost deschisă de ministrul internelor, Lucian Bode, care a evidenţiat eficienţa structurilor MAI în gestionarea pandemiei de COVID-19,  în combaterea criminalităţii şi în îmbunătăţirea serviciilor de siguranţă publică. De asemenea, ministrul a prezentat şi obiectivele pentru anul 2021, după cum urmează:

-         creşterea gradului de siguranţă şi protecţie a cetăţeanului;

-         optimizarea funcţională a structurilor MAI;

-         eliminarea suprapunerilor de competenţe între structuri sau instituţii prin modificări ale cadrului normativ specific;

-         profesionalizarea personalului MAI şi asigurarea unui management performant;

-         consolidarea sistemului naţional integrat pentru situaţii de urgenţă şi gestionarea eficientă a evenimentelor publice majore;

-         simplificarea administrativă şi transformarea digitală a serviciilor publice activităţii interne;

-         creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene nerambursabile;

 

         Senatorul Ioan Marcel Vela, fostul ministru al internelor, a dorit să-şi exprime recunoştinţa faţă de întreg personalul MAI pentru devotamentul  şi curajul de care au dat dovadă în perioada pandemiei, acolo unde aceşti bravi eroi au fost mereu în prima linie.  De asemenea, Marcel Vela l-a omagiat pe fostul subsecretar de stat în MAI, Dan Stan, un om  care a avut un aport esenţial în gestionarea pandemiei şi care, din păcate, a pierdut lupta contra acestui virus ucigaş. Fostul ministru nu a uitat să  amintească  nici de reuşitele pe plan de imagine ale ministerului, căruia în 2020 i-a  crescut cota de popularitate de la 35% la peste 70%, un factor esenţial în această  reabilitare fiind şi desecretizarea celebrului dosar „10 august“. Marcel Vela a salutat şi cele două proiecte  de succes realizate, anume înfiinţarea Poliţiei pentru Siguranţă Şcolară şi a Poliţiei Animalelor. În cuvântarea sa, fostul ministru a scos  în evidenţă faptul că la MAI există o echipă performantă şi că, indiferent de numele celui care conduce acest minister, aici exista oameni care, pe lângă faptul că îmbracă haina militară ca uniformă de serviciu, au o vocaţie adevărată pentru această meserie şi care îşi  dedică viaţa României şi poporului român. Senatorul le-a mulţumit tuturor prefecţilor, inspectorilor-şefi de la nivel judeţean, precum şi tuturor partenerilor instituţionali şi externi, pentru colaborare şi pentru profesionalismul de care au dat dovadă şi a amintit că misiunea nu s-a încheiat şi că responsabilitatea cetăţenilor şi a reprezentanţilor MAI este  la fel de importantă şi în 2021, iar regulile trebuie respectate în  continuare pentru reuşi să controlăm pandemia cu care încă ne confruntăm.

 

         Premierul României,  Florin Vasile Câţu, a ţinut să felicite întreg ministerul pentru activitatea din 2020 şi pentru modul în care  s-a reuşit gestionarea acestui an extrem de dificil. El a mai transmis structurilor că lupta continuă şi că este bine să  nu se uite nici de episoadele mai puţin plăcute ale anului 2020, iar ministerul şi întreg personalul MAI trebuie să înveţe din greşeli şi să îmbunătăţească necontenit serviciile şi conduita angajaţilor MAI. Premierul a pus un accent deosebit pe respectarea regulilor în  vigoare şi a cerut intransigenţă,  celeritate şi bun simţ în aplicare legii.  Florin Câţu a apreciat că angajaţii ministerului afacerilor interne trebuie să rămână  gardienii sănătăţii publice şi le-a urat tuturor multă sănătate şi misiuni încheiate cu succes.

 

 

                                                                                                  BIROUL DE PRESĂ

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu