Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



joi, 26 octombrie 2017

METODOLOGIA DE ORGANIZARE ŞI DESFĂŞURARE A SESIUNII EUROREGIONALE DE COMUNICĂRI ŞTIINŢIFICE PENTRU PROFESORI

METODOLOGIA DE ORGANIZARE ŞI DESFĂŞURARE A SESIUNII EUROREGIONALE DE COMUNICĂRI ŞTIINŢIFICE PENTRU PROFESORI „Cunoştinţe, cercetare, meserie - calea spre dezvoltare personală” Ediţia a VII-a



1. Informaţii generale

Sesiunea Euroregională de Comunicări ştiinţifice pentru Profesori se află la a şaptea ediţie, ca parte a Proiectului „Cunoştinţe, cercetare, meserie – calea spre dezvoltare personală”. Acesta a debutat în anul 2003 la nivelul Grupului Şcolar Energetic din Timişoara, actualul Colegiu Tehnic Energetic „Regele Ferdinand I”.

Organizatori: Sesiunea Euroregională de Comunicări Ştiinţifice pentru Profesori, Ediţia a VII-a, este organizată de către Colegiul Tehnic Energetic „Regele Ferdinand I” din Timişoara în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea Politehnica din Timişoara şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş.

Grupul ţintă: Sesiunea Euroregională de Comunicări pentru Profesori este destinată profesorilor de la grupurile şcolare şi colegiile tehnice din România, Ungaria, Serbia şi Croaţia invitate să participe la activitate.

Obiective: Dezvoltarea cercetării ştiinţifice la nivelul grupurilor şcolare şi colegiilor tehnice, îmbunătăţirea relaţiilor cu profesorii de la licee similare din Serbia, Ungaria, Croația, România, stabilirea de noi legături în vederea unor colaborări viitoare.

Scurtă descriere a activităţii: Sesiunea Euroregională de Comunicări pentru Profesori, Ediţia a VII-a, constă în publicarea unei reviste in format electronic/CD cu nr. ISSN conţinând lucrările realizate de către profesori in cadrul urmatoarelor secțiuni:

-        Științe umaniste: la care se pot înscrie lucrări ale profesorilor membri ai ariilor curriculare „Limbă şi comunicare” şi „Om şi societate”;

-        Știință şi tehnologie la care se pot înscrie lucrări ale profesorilor membri ai ariilor curriculare „Matematică şi ştiinţe” şi „Tehnologii”;

-        Eco-window: la care se pot înscrie lucrări ale profesorilor care manifestă interes în domeniul energiilor regenerabile, ecologiei, protecţiei mediului, indiferent de aria curriculară de care aparţin.

Considerarea acestei ultime secțiuni în mod distinct are ca scop încurajarea studiului acestui

domeniu vast, oferirea posibilităţii de manifestare a interesului şi diseminare a cunoştinţelor privind problemele energetice ale omenirii, cu implicaţiile legate de poluare şi protecţia mediului, precum şi soluţiile oferite de ştiinţă şi tehnologie pentru rezolvarea acestora. Sunt aşteptate lucrări care prezintă implementarea practică a unor soluţii atât la nivel fizic cât şi comportamental.

2. Condiţii de înscriere şi participare

Profesorii participanți la Sesiune vor elabora lucrări științifice ținând cont de faptul că un profesor poate fi autor/coautor la o singură lucrare, iar aceasta poate avea maxim 2 autori.

Înscrierea lucrărilor în concurs se va face astfel:
-       pînă  la  20.11.2017  participanții  la  sesiune  vor  completa  formularul  de  înscriere  online

(https://goo.gl/forms/g2WAslRwaiITbGFh2) sau fișa de înscriere (Anexa 1) si o vor trimite prin e-mail europroiect10@yahoo.ro.




-         lucrările finalizate în format electronic Word (.doc, .docx sau .odt;) împreuna cu o declarațiile pe proprie răspundere semnate de fiecare din autorii lucrării (declarațiile vor fi scanate), că lucrarea este originală, că nu a mai fost publicată în altă parte și că la conceperea ei a fost utilizată doar bibliografia precizată în lucrare –- vor fi trimise pe adresa de e-mail europroiect10@yahoo.ro, până în 20.12.2017. Dacă dimensiunea fișierelor o depășește pe cea permisă de serviciul de e-mail le veți arhiva și încărca pe http://s.go.ro/rljks677

3.  Condiţii privind redactarea lucrărilor
-         lucrările se vor redacta în una din limbile: română, maghiară, sârbo-croată sau engleză;

-         tehnoredactarea se va face cu caractere de 12, format Times New Roman Justified, spaţierea liniilor la un rând, marginile paginilor fiind setate în format A4 la 2 cm.

-         pentru titlu se vor folosi caractere de 14, Times New Roman centrat, spaţierea la un rând şi jumătate. Titlul se va scrie începând cu primul rând de la marginea superioară a paginii;

-         lucrările în limba română vor fi redactate OBLIGATORIU cu diacritice. Lucrările fără diacritice vor fi respinse;

-         fiecare lucrare va avea un abstract (rezumat) redactat în limba engleză, de maxim 10 rânduri, format Times New Roman Justified, spaţierea liniilor la un rând, cu caractere de 11;

-         lucrările nu vor depăşi 6 pagini şi vor conţine obligatoriu bibliografie şi concluzii;

-         bibliografia se va redacta similar cu rezumatul. Internetul este admis ca sursă bibliografică, dacă sunt scrise link-urile complet, în condiţiile în care se asumă responsabilitatea pentru verificarea credibilităţii informaţiilor oferite;

-         lucrările vor fi evaluate de către o comisie ştiinţifică din punctul de vedere al impactului creat, al modului în care şi-au atins scopul propus şi al rigurozităţii;

Lucrările care nu îndeplinesc condiţiile de redactare sau au conţinut inadecvat, nu vor fi publicate.

4. Comisia tehnică

Comisia tehnică este formată din profesorii organizatori ai sesiunii de comunicări. Această comisie stabileşte dacă sunt îndeplinite condiţiile de înscriere a fiecărei lucrări şi va transmite lucrările comisiei ştiinţifice până la data de 20.01.2018. Comisia tehnică se ocupă de publicarea cu număr ISSN a revistei cu lucrările sesiunii şi transmiterea catre autori pînă la 20.02.2018.

Persoane de contact: Dan Ilie 077025302; Stoica Alina 0741098534;

5. Comisia ştiinţifică

Comisia ştiinţifică este constituită din 3 comisii de evaluare, câte una pentru fiecare secţiune a concursului, fiecare fiind compusă din 2 membri. Membrii comisiilor de evaluare a lucrărilor sunt cadre didactice cu activitate remarcabilă şi rezultate deosebite, inspectori de specialitate sau cadre didactice din învăţământul superior.

Comisia ştiinţifică stabileşte concordanţa dintre tematica sesiunii/secţiunea şi tema lucrării înscrise, selectează şi analizează lucrările. În cazul în care există observaţii privind elemente ale conţinutului lucrării, acestea se vor transmite autorilor în timp util pentru operarea modificărilor necesare.







Comisia ştiinţifică:
-        Secţiunea Științe umaniste:

Prof. Univ. Dr. Negrescu Dan, Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie, Universitatea de Vest, Timişoara

Prof. Dr. Pisano Patricia Elida - Inspector Şcolar pentru Limba Română , ISJ Timiş

-        Secţiunea Știință şi tehnologie
Prof. Seviciu Monica- Inspector Şcolar pentru Fizică şi Chimie , ISJ Timiş
Prof. Grd. I Melnic Alina, metodist ISJ Timiş

-        Secţiunea Eco-window:
Dr. Ing. Groza Ioan, Şef lucrări Universitatea Politehnica Timişoara

Prof. Ing. Brancu Marcel, Inspector Şcolar pentru Învăţământul Profesional şi Tehnic, ISJ Timiş

Comisia de organizare:
Dir. Prof. ing. Filip Luminița
Dir. Adj. Prof. Peia Cristian
prof. Stoica Alina – responsabil proiect:

prof. Frânculescu Larisa si prof. Badescu Aida – secţiunea „Ştiinţe umaniste” prof. Stoica Alina si prof. Dan Ilie - secţiunea„Ştiinţă şi tehnologie”
prof. Boruga Mirela si prof. ing. Pădurean Elvira – secțiunea „Eco-window”




Anexa nr. 1

FORMULAR DE ÎNSCRIERE
SESIUNEA EUROREGIONALĂ DE COMUNICĂRI ŞTIINŢIFICE
PENTRU PROFESORI
„Cunoştinţe, cercetare, meserie - calea spre dezvoltare personală”
Ediţia a VII-a

Titlul lucrării:
.......................................................................................................................................................................
......................................................................................................................................................................

Autori:
1. prof. .....................................................................................................
2. prof. .....................................................................................................

Şcoala: ........................................................................................., Localitatea: ....................................
Contact:          nr. telefon: ...................................................., e-mail: ...................................................

Adresa de corespondență:
Localitatea ........................................................................., judeţul .......................................................
Str. ..........................................................................., nr. .................., cod poştal ..................................

Lucrarea se înscrie la secţiunea (vă rugăm bifaţi secţiunea aleasă):
Ştiinţe umaniste

Ştiinţă şi tehnologie

Eco - window


Data înscrierii: ......................................................








Anexa 2 - Model declarație





Subsemnata/ul …………………………………………………, declar pe propria răspundere că lucrarea

trimisă de mine este originală , nu a mai fost publicată în altă parte şi la conceperea ei a fost utilizată doar bibliografia precizată în lucrare.






Data,                                                                            Semnatura,







MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE

COLEGIUL TEHNIC ENERGETIC “REGELE FERDINAND I”

TIMIŞOARA

300310, str. Renaşterii Nr. 24/ A,
tel./fax:+40(0) 0256-225905; +40 (0) 0356-412884
e-mail: colegiultehnicferdinand@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu