Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



joi, 18 iulie 2013

CERCETAȚI PENTRU ÎNȘELĂCIUNI CU LOCURI DE MUNCĂ

Două persoane suspectate de înșelăciuni cu locuri de muncă în mai multe județe din țară au fost reținute de polițiștii din Hunedoara. Acestea simulau interviuri în vederea angajării ca agent de vânzări, iar celor selectați li se cerea să achite 200 de euro ca avans pentru autoturisml de serviciu, bani care ajungeau la inițiatorii schemei infracționale. La data de
17 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor Hunedoara au reţinut o femeie, de 21 de ani, din Sibiu şi un bărbat, de 25 de ani, din Slatina, care sunt suspectați că, în perioada octombrie – decembrie 2012, ar fi săvârşit șase infracţiuni de înşelăciune în dauna a șapte victime, cauzând un prejudiciu de 6.300 lei.
 
De asemenea, cele două persoane sunt suspectate că ar fi participat la organizarea unui sistem de săvârşire a acestui gen de infracţiuni, prin simularea unor interviuri în vederea angajării ca agent de vânzări la diferite societăţi comerciale. În acest caz, suspecții sunt bănuiți de comiterea a nouă astfel de fapte, în judeţele Hunedoara, Timiş, Caraş-Severin, Vaslui, Braşov şi Teleorman în dauna a 14 persoane, prejudiciul total fiind fiind de 12.600 lei.

Persoanele în cauză au fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Haţeg cu propunere de arestare preventivă, instanţa de judecată dispunând faţă de acestea măsura interzicerii de a părăsi ţara.

În cursul lunii octombrie 2012, I.P.J. Hunedoara a fost sesizat de o femeie care a reclamat faptul că, în calitate de angajat al unei societăţi comerciale, în care a avut funcţia de „director zonal”, i-a fost solicitat de cei care o angajaseră să facă recrutări de personal pentru funcţia de agent de vânzări. De asemenea, aceasta a menționat că i-a fost solicitat să le ceară persoanelor selectate să achite într-un cont bancar al unei terţe persoane 200 de euro ca avans pentru autoturisme de serviciu, fără ca angajarea să mai aibă loc de facto.

Extinzând cercetările, prin cooperarea cu alte inspectorate judeţene de poliţie, s-a constatat că modul de operare presupunea obţinerea unui certificat de înregistrare al unei societăţi comerciale prin căutarea acestuia pe internet. Folosind imaginea respectivă, suspecții deschideau un cont de angajator pe site-uri cu oferte de muncă și postau un anunţ pentru recrutarea a două categorii de personal: director zonal şi agent de vânzări.

Prima persoană „angajată” era directorul regional, fără excepţie femeie, care era informată că va avea ca sarcină dezvoltarea unei reţele de vânzări de materiale de construcţii sau electrice. Aceasta trimitea o copie a cărţii sale de identitate la o adresă de e-mail după care, de la aceeaşi adresă, primea un contract de muncă semnat şi stampilat, împreună o lista cu 30-50 de nume, întotdeauna bărbaţi, centralizate de pe site-urile de recrutare a forţei de muncă.

Cu aceste persoane urma să organizeze un interviu şi să selecteze aproximativ 10 dintre ele. Pentru a face ea însăşi angajările, persoana desemnată director procura, la cererea telefonică a angajatorilor, o ştampilă.

Pentru a asigura credibilitatea acţiunii de recrutare, angajatorii făceau rezervări la hoteluri de minimum patru stele precum şi o comandă de autoturisme cu cilindree mică, specifice rețelelor de vânzare, astfel încât în eventualitatea în care directorul ori candidaţii ar fi dorit să verifice veridicitatea celor arătate, să poată avea confirmarea existenţei societăţii.

Ulterior selectării personalului, celor aleşi li se întocmea contract de muncă semnat şi stampilat de directorul zonal. Cu această ocazie, aceştia depuneau într-un cont 200 de euro cu titlu de garanţie pentru autoturismul de serviciu, bani pe care urmau să-i recupereze în prima lună de angajare.

Sumele de bani ajungeau în contul altor persoane, angajate de aceeași organizatori ai schemei infracţionale în alte localităţi, care le transferau unor terţi ce aveau rolul de a securiza transferul banilor.
Sursa: IPJ HUNEDOARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu