Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



vineri, 1 februarie 2013

Infotrafic

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că  în judeţul Braşov, traficul rutier a fost
întrerupt pentru aproximativ un sfert de oră 16.45 pe DN10, între localităţile Teliu şi Întorsura Buzăului, pentru ca utilajele care împrăştie material antiderapant să poată interveni eficient. Pe respectivul segment de drum s-a format polei.

2013-02-01 07:30:00
SITUAŢIA TRAFICULUI LA ORA 7.30
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (7.30), nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza unor accidente rutiere sau a vremii defavorabile. Pe unele drumuri din Transilvania traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ploaie. Aşadar, în zonele cu temperaturi scăzute, îi sfătuim pe conducătorii auto să aibă în vedere şi riscul formării poleiului.Amintim că de ieri şi până astăzi este în vigoare o informare emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, conform căreia în Crişana, Banat şi Oltenia, local în Transilvania şi Muntenia, vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 45-50 km/h şi izolat peste 60 km/h. De asemenea, în zona montană va ninge viscolit, iar vântul va sufla cu 60-80 km/h.

Astăzi, în a doua parte a zilei, traficul rutier se va intensifica în special pe DN1 Bucureşti - Braşov. La Comarnic, dar şi în celelalte staţiuni montane de pe Valea Prahovei, este posibil să se formeze coloane de autovehicule pe sensul de mers către Braşov. În acest caz, le recomandăm conducătorilor auto care intenţionează să ajungă la Braşov, să aibă în vedere ruta alternativă DN1A Ploieşti - Cheia - Săcele. De asemenea, le recomandăm să păstreze în mers o distanţă care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă, în situaţia în care autovehiculele care circulă în faţă frânează brusc.

Le reamintim transportatorilor că vinerea, pe DN1 Bucureşti - Braşov, se aplică restricţia de circulaţie pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, în următoarele intervale orare:

- 8:00-22:00, pe tronsonul Ploieşti (intersecţie DN1 cu DN1B) - Braşov (intersecţie DN1 cu DN1A), în ambele sensuri;

- 12:00-22:00, pe tronsonul Centura Bucureşti (intersecţie DN1 cu DNCB) - Otopeni - Ploieşti (intersecţie DN1 cu DN1A), pe sensul Bucureşti - Ploieşti;

- 8:00-18:00, pe tronsonul Centura Bucureşti (intersecţie DN1 cu DNCB) - Otopeni - Ploieşti (intersecţie DN1 cu DN1A), pe sensul Ploieşti - Bucureşti. Conform informaţiilor primite de la secţiile regionale de poliţie transporturi, nu sunt semnalate probleme în traficul feroviar şi nici aeroporturi, porturi maritime ori fluviale închise din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.
Sursa informatiilor: Centrul InfoTrafic al Politiei Romane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu