Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



joi, 15 noiembrie 2012

„Tu decizi. Votează legal!”.


 dsc02275

Marţi, 13.11.2012, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin s-a lansat campania de informare şi conştientizare a cetăţenilor „Tu decizi. Votează legal!”. Campania va fi derulată şi la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, în perioada 12 noiembrie - 8 decembrie, în
contextul desfăşurării alegerilor pentru Parlamentul României din 9 decembrie.Informarea şi conştientizarea cetăţenilor asupra riscurilor pe care le implică nerespectarea legislaţiei pe durata alegerilor parlamentare reprezintă o prioritate pentru MAI, sens în care, la nivelul instituţiei, prin Direcţia Informare şi Relaţii Publice, a fost realizată această campanie privind sancţiunile prevăzute de lege în cazul votului ilegal şi a mitei electorale.

Campania se adresează în general tuturor cetăţenilor români cu drept de vot şi, în special, tinerilor care împlinesc 18 ani, celor care votează pentru prima dată.

În scopul promovării campaniei de informare, Direcţia Informare şi Relaţii Publice a realizat un spot tv, un spot radio, afişe şi fluturaşe, conţinând mesajul campaniei şi informaţii referitoare la sancţiunile prevăzute de legislaţia electorală.
Pe site-ul propriu www.votlegal.mai.gov.ro, se regăsesc informaţii legislative şi ştiri/comunicate referitoare la acţiunile structurilor MAI din plan central şi teritorial pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de legalitate a procesului electoral.

De asemenea, au fost efectuate demersurile necesare pentru prezentarea campaniei Consiliului Naţional al Audiovizualului, fiind obţinut acordul scris al acestei instituţii.

Potrivit art. 55 din Legea nr.35/2008, pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului „promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor alectoral ori un anumit candidat, precum şi primirea acestora de către alegător, în acelaşi scop, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani”. Tentativa de asemenea se pedepseşte.

În scopul asigurării unei informări corecte şi echidistante a mass-media şi a cetăţenilor în perioada premergătoare şi pe timpul desfăşurării alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale, cu privire la activitatea structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor din judeţul Caraş-Severin, a fost constituit Centrul Judeţean de Comunicare.

Relaţia cu mass-media ( susţinerea de declaraţii de presă, conferinţe de presă, prezentarea de puncte de vedere oficiale, sincroane etc.) va fi asigurată de către ag.pr. Cărbunaru Ancuţa Ramona, desemnat purtător de cuvânt – „voce unică”.

Acesta va comunica date şi informaţii, ori de câte ori situaţia o va impune, legat de activităţile structurilor MAI din judeţ, desfăşurate potrivit competentelor legale, pentru a se asigura desfăşurarea în condiţii de legalitate a procesului electoral.

Pe raza judeţului Caraş-Severin sunt un număr de 366 de secţii de votare, din care la 167 protecţia este asigurată de lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, 66 de lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, 55 de poliţişti de frontieră şi 77 de Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” Caraş-Severin şi una de Oficiul Român pentru Imigrări Biroul Caraş-Severin.
•  

În cadrul celor 41 de circumscripţii electorale judeţene au fost organizate un număr de 17.217 secţii de votare, din care 5.067 în municipii, 1.739 în oraşe şi 10.411 în comune.
În Municipiul Bucureşti vor funcţiona 1.239 secţii de votare.
În ţară, în total, sunt organizate 18.456 secţii de votare.
Ministerul Afacerilor Externe organizat 295 secţii de votare în cadrul Circumscripţiei electorale nr. 43 pentru românii cu domiciliul în afara ţării.
În total, în cele 43 circumscripţii electorale, vor funcţiona, un număr total de 18.751 secţii de votare.
Peste 50.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, lucrători ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi angajaţi ai altor structuri ale M.A.I. sunt mobilizaţi în vederea desfăşurării scrutinului electoral în condiţii de linişte şi legalitate.
Pentru coordonarea activităţii forţelor Ministerului Administraţiei şi Internelor a fost elaborat un Plan General de Măsuri pentru asigurarea ordinii publice la nivel naţional, pe întreaga perioadă a campaniei pentru alegeri şi, în mod deosebit, în ziua votării, precum şi în zilele care premerg şi succed acesteia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu