Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



vineri, 30 noiembrie 2012

Campania „Tu decizi. Votează legal!” Continuă în judeţul Caraş-Severin

 Poliţiştii caraş-severineni continuă activităţile de prevenire şi informare a cetăţenilor din cadrul campaniei naţionale „Tu decizi.Votează legal!”
În luna noiembrie, pe raza municipiului Caransebeş şi în zona rurală adiacentă poliţiştii au împărţit aproximativ 500 de pliante cu caracter preventiv. Totodată oamenii legii au stat de vorbă cu cetăţenii pentru a-i sfătui să voteze în mod legal întrucât încălcarea acestei norme se pedepseşte cu închisoare de până la 5 ani închisoare.
„Votul tâu nu este de vânzare” a fost recomandarea pe care poliţiştii au dorit să o transmită celor cu care au discutat.
Pentru a se asigura desfăşurarea în condiţii de legalitate a procesului electoral sau la producerea oricărui incident electoral oamenii legii vor interveni cu promptitudine şi fermitate.
Pe raza judeţului Caraş-Severin sunt un număr de 366 de secţii de votare, din care la 167 protecţia este asigurată de lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, 66 de lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, 55 de poliţişti de frontieră şi 77 de Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” Caraş-Severin şi una de Oficiul Român pentru Imigrări Biroul Caraş-Severin.
Chiar dacă pe raza judeţului nostru nu au fost incidente electorale până în prezent, vom continua aceste activităţi de prevenire şi informare a cetăţenilor şi în perioada următoare.
•  În privinţa organizării şi prezenţei la mitinguri electorale, sunt relevante dispoziţiile Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, care stabilesc faptul că adunările publice trebuie să se desfăşoare în mod paşnic şi civilizat, cu protecţia participanţilor şi a mediului ambiant, fără să stânjenească folosirea normală a drumurilor publice, a transportului în comun, cu excepţia celor autorizate, funcţionarea instituţiilor publice sau private, a celor de învăţământ, cultură şi sănătate, a unităţilor economice ori să degenereze în acţiuni turbulente de natură a pune în primejdie ordinea şi liniştea publică, siguranţa persoanelor, integritatea corporală, viaţa sau bunurile acestora ori ale domeniului public, şi nu pot fi continuate după ora 23.00.
Totodată amintim că potrivit art. 55 din Legea nr.35/2008, pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului „promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor alectoral ori un anumit candidat, precum şi primirea acestora de către alegător, în acelaşi scop, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Tentativa de asemenea se pedepseşte.”IPJC-S

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu