Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



vineri, 31 august 2012

Noua concepţie privind eficientizarea structurilor de poliţie din mediul rural

JoomlaWorks Simple Image Rotator
Începând cu 1 septembrie a.c., se va pune în aplicare noua concepţie privind eficientizarea structurilor de poliţie din mediul rural la nivel naţional şi implicit la nivelul judeţului Caraş-Severin.
Astfel la nivelul judeţului vor fi menţinute cele 10 secţii de poliţie rurală înfiinţate în cursul anului 2011 la care îşi vor desfăşura activitatea mai puţini lucrători, urmând ca cea mai mare parte din efectivele acestor secţii să fie direcţionate câtre posturile de poliţie comunale care sunt în număr de 69. Se va reînfiinţa funcţia de şef de post, iar toţi lucrătorii din mediul rural au calitatea de organ judiciar şi poliţist rutier.
Aceste măsuri au fost luate la nivel naţional în urma analizelor efectuate după şapte luni de la operaţionalizarea celor 388 de secţii de poliţie rurală, respectiv 1 octombrie 2011. Astfel s-a observat o creştere a infracţionalităţii din mediul rural cu 6,3 %. De asemenea au fost înregistrate creşteri la furturile din locuinţe – cu 23,6 %, tâlhării – cu 16,7 %, dar şi la furturile din autoturisme – cu 15,5 %.
Prin această concepţie se urmăreşte:
-         o mai bună relaţionare a poliţiştilor cu cetăţenii;
-          reducerea rimpului de intervenţie la sesizările primite prin apelul unic de urgenţă 112;
-         eficientizarea utilizării parcului auto;
-         adaptarea corespunzătoare a dispozitivului de ordine şi siguranţă publică în raport cu situaţia operativă;
-         desfăşurarea de acţiuni cu forţe mărite fără a fi necesară deplasarea efectivelor din alte unităţi;
-         o mai bună cunoaştere a populaţiei din zona în care îşi desfăşoară activitatea poliţistul;
-         soluţionarea cu promptitudine a dosarelor penale şi preluarea cauzelor complexe de către lucrătorii din secţiile de poliţie rurală.
Toate aceste modificări au fost luate pentru creşterea calităţii serviciului poliţienesc în mediul rural şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică. „Centrul de greutate” se va muta de la secţii la posturile de poliţie, unde lucrătorii vor fi în permanenţă în slujba cetăţeanului.
În urma acestei concepţii la nivelul judeţului există un număr de 24 de funcţii pentru ofiţeri şi 242 pentru agenţi de poliţie ce îşi vor desfăşura activitatea în mediul rural. Pe lângă şeful de post vor exista câte 1,2 sau 3 lucrători în funcţie de situaţia operativă, populaţie, sectoarele de drumuri naţionale, judeţene etc. aflate în aria de competenţă şi suprafaţa localităţii. Efectivele din mediul rural vor fi mărite progresiv odată cu încadrarea promoţiilor viitoare de agenţi şi ofiţeri de poliţie.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu