Prefectul judeţului Caraş-Severin, Octavian Ţunea, în calitatea sa de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, le solicită atât primarilor şi comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, cât şi persoanelor fizice, să ia măsurile necesare împotriva inundaţiilor.
„Şi primarii, şi consiliile locale pentru situaţii de urgenţă, dar şi persoanele fizice, trebuie să ia o serie de măsuri pentru asigurarea întreţinerii corespunzătoare a şanţurilor şi a rigolelor de scurgere a apelor pluviale, respectiv, îndepărtarea materialului lemnos, aluviunilor şi a deşeurilor din secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor, precum şi decolmatarea gurilor de canalizare, pentru a se evita blocarea cursurilor de apă, în special în zonele unde sunt amplasate gospodării. Trebuie să acţionăm preventiv, măcar acolo unde se poate acest lucru”, a afirmat prefectul Octavian Ţunea.
La nivelul judeţului Caraş-Severin, în ultimele 24 de ore, au fost depăşite unele cote de apărare, pe râul Caraş, la Gârlişte şi Vărădia, unde sunt porţiuni riverane râului, care au fost inundate. La Gârlişte, apa a ajuns până la drumul judeţean care leagă Reşiţa de Oraviţa. Aici, timp de câteva ore, maşinile au circulat cu dificultate, aşa cum se întâmplă, de altfel, la fiecare ploaie torenţială. O altă locaţie unde precipitaţiile le-a dat emoţii oamenilor a fost în zona Driglovăţ, din Reşiţa. Din cauza faptului că scurgerile şi canalizarea nu au fost curăţate, apa a crescut, fără a produce, însă, pagube.
La ora actuală, cursurile de apă sunt în scădere, dar situaţia este monitorizată, în continuare, de către membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu