UNICEF și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) sunt îngrijorate de distribuirea unor materiale de dezinformare despre imunizare, care folosesc în mod neautorizat siglele aparținând OMS, Ministerului Sănătății și UNICEF.
Aceste materiale nu sunt produse de UNICEF, OMS sau de Ministerul Sănătății și suntem îngrijorați că distribuirea acestor informații poate avea implicații grave asupra sănătății oamenilor, în special a copiilor.
UNICEF și OMS colaborează cu Ministerul Sănătății din România, în vederea promovării vaccinării. Vaccinurile sunt sigure, cost-eficiente și salvează viețile a milioane de copii. De exemplu, vaccinul ROR este utilizat de mai mult de 45 de ani și peste 500 de milioane de doze au fost administrate în peste 100 de țări din întreaga lume.
Asigurarea accesului universal la imunizare în România este mai importantă ca niciodată, din cauza epidemiei de rujeolă în desfășurare. Peste 2.400 de persoane s-au îmbolnăvit de rujeolă anul trecut în România și alte 735 s-au îmbolnăvit în primele șapte luni din 2018. Până acum au murit 59 de oameni, majoritatea copii.
Este inacceptabil că, în prezent, copiii mor din cauza rujeolei, în condițiile în care este disponibil un vaccin eficient și sigur.
UNICEF și OMS sunt îngrijorate că în România rata de vaccinare împotriva rujeolei este cu mult sub pragul de 95% care asigură protecție pentru fiecare membru al comunității.
UNICEF și OMS recomandă tuturor părinților să își protejeze copiii, asigurându-se că beneficiază de vaccinarea de rutină. Alegând imunizarea, părinții protejează sănătatea copiilor și contribuie la protejarea sănătății celor din jur.
UNICEF și OMS vor continua să colaboreze cu Ministerul Sănătății din România, pentru a se asigura că părinții primesc toate informațiile și înțeleg beneficiile vaccinurilor, precum și riscurile bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare.
În prezent, Ministerul Sănătății, UNICEF și OMS derulează o campanie de informare, iar materialele oficiale sunt disponibile aici: http://www.unicef.ro/media/vaccinul-impotriva-rujeolei-un-inceput-sigur-in-viata/
Despre OMS
În calitate de agenție ONU pentru sănătate, OMS este preocupată de sănătatea publică din fiecare țară și comunitate din lume. Misiunea noastră pentru următorii cinci ani este promovarea sănătății, păstrarea siguranței tuturor, sprijinirea celor vulnerabili.
Despre UNICEF în România
UNICEF este prezent în România și în alte 190 de țări și teritorii pentru a promova supraviețuirea și dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici, până la adolescență. În România, UNICEF lucrează împreună cu Guvernul, Parlamentul, autorități locale, societatea civilă, sectorul privat, partenerii naționali și internaționali și cu mass media, pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educație timpurie de calitate și la școală, pentru protejarea adolescenților și monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecție socială și pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor.
Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați:
Dr. Miljana Grbic, Șef al Biroului OMS pentru România, 021.201.78.88, grbicm@who.int
Anca Teodorescu, Ofițer de Comunicare, UNICEF în România, 021.201.78.60, ateodorescu@unicef.org
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu